Виж пълна версия : Въпрос за Пентиум 3
sashorf
28.02.04 г., 14:43
Някой знае ли как мога да отключа множителя на следния процесор P3 Coppermine който на default си е 133х6=800мхз
защото сега мога само от шината но паметта ми е PC133 и като го упъна на 150 и не издържа.
Благодаря за вниманието!!!
Доколкото мога да заключа от досегашните дискусии по темата - никак.:mad:
sashorf кога си чувал Пентиум да се отключва? :D
bay_ignat
28.02.04 г., 15:22
Originally posted by sashorf
Някой знае ли как мога да отключа множителя на следния процесор P3 Coppermine който на default си е 133х6=800мхз
защото сега мога само от шината но паметта ми е PC133 и като го упъна на 150 и не издържа.
Благодаря за вниманието!!!
ето пак .....
заначи интел процесор с отключен множител за масовия потрвбител.хъ хъ хъ хъ еми такова животно нема.
А иначе в момента не те спира памета а самия процесор Copermain ядрото е проектирано за работа до 1гхз от там на горе може още малко ама почва да грее като печка.Аз лично съм пускал copermain на 1гхз на 1.2гхз ама как грееше направо....
така че гледам в сигнатурата ти се мъдрят хубави чаркуляци и затова не се излагаи и марш в магазина да правиш ъпграде на дъно и процесор че ...:ind:
Svetlix
28.02.04 г., 17:48
Всички интелски процесори от Pentium II насам за със заключен множител! С отключени множители са ES бройките.
Интелските процесори могат да се клокват само с промяна на FSB.
Baat saaly
28.02.04 г., 18:46
i az sam go 4uwal towa ama ne znam kak pred men smenqha mnovitel na P3 w BIOS ??!!!
То в BIOSа може ама множителя ще си остане същия, освен ако не е ES.
bay_ignat
28.02.04 г., 19:49
Originally posted by Fo
То в BIOSа може ама множителя ще си остане същия, освен ако не е ES.
бинго
Авторски права на vBulletin