PDA

Виж пълна версия : MSI KT6 Delta-FISR

Flawless
27.02.04 г., 22:40
Здравейте! Имам въпрос относно следното дъно:
MSI KT6 Delta-FISR, KT600, DDR400, SB5.1, Lan1000, AGP8X, АТА133&SerialATA Raid, 1394, USB2.0

Добро ли е защото мисля да си го взимам!?

fellix
27.02.04 г., 23:42
Какво му има на АSUS-чето? ;)

Иначе модела на Микрозвездите е отлична покупка.

Flawless
27.02.04 г., 23:46
Ами нищо му няма на АСУС-чето просто ми се прецака и вместо да ми дават ново (в гаранция е!) реших да си взема въпросното MSI-че, трябва само да доплатя някакви 3-4 долара:) Освен това от опит знам че това АСУС-че което имам доста често се прецаква! В клуба на един приятел вече се прецакаха 2!!!

Dr. P
27.02.04 г., 23:48
Дъното е страхотно, но и аз не разбирам защо ще се отказваш от Асуса, ако всъщност смяташ да правиш това. Вкъщи имам един FIS2R и е наистина фантастичен. Освен всичкото е и много бърз. С нищо не отстъпва на NF2:p

fellix
27.02.04 г., 23:51
Бе зимай го, аз съм с LSR версията и е бомба (в преносния смисъл). :D

Flawless
27.02.04 г., 23:55
А MSI-чето как се справя с овърклока?

fellix
28.02.04 г., 00:00
Ми 200х11 при мене ги държи, при все че "енергото" ми е JNC. Чипсета 'ич не грее, както и MOSFET-тите, за разлика от модела на Abit (с определени PSU-та). И му сложи последния BIOS (5.4), че му оправя някои работи, като Bus Disconnect-а например.

xtra
28.02.04 г., 14:22
Oba`e, ako ]e polzwa[ wgradenoto audio i iska[ NAISTINA hubaw zwuk, Abit e twoqt izbor.
Ot rew\tata se wivda, `e MSI e naj-byrzoto.

nightyj
28.02.04 г., 14:49
От всички kt600 дето съм тествал от това съм очарован най-много.Просто прекрасна окомплектовка и отлични функции за клок.Нпреженията може да се вдигат до доста опасни граници :D .Незнам що не е писано,но в дъното ми беше дадена и планка с блутутх,който нямаше начин да пробвам.Просто дъното има да не кажа всичко от което някой може да се нуждае.Сменяй смело с Asusa

mitku
28.02.04 г., 21:07
Туй е иделна бъзможност да се отървеш от VIA и да минеш на nForce2... аз не бих се замислял и за минута (друг е въпроса, че изобщо не бих си зел VIA дъно, че да ми се налага да го сменям после :D )

Demonaz
28.02.04 г., 21:27
Що не вземеш направо един Delta-ILSR:)
Иначе съм фен на МСИ и горещо ги препоръчвам на всеки.

FIREMAX
28.02.04 г., 22:30
Бре тука се посъбрахме фенове на MSI (http://www.msi.com.tw/) :good:
Това което е казал nightyj е верно по добро KT600 няма да намериш особено FIS2R (http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=474) :deal:

abandoned
29.02.04 г., 11:33
имал сум и абит и асус, за по-дървените не говоря, но MSI ме изкефиха най-много. А и по ревютата които съм чел за това дъно пише само хубави работи. Зимаи смело ;))

Dibak
29.02.04 г., 11:52
Originally posted by abandoned
имал сум и абит и асус, за по-дървените не говоря, но MSI ме изкефиха най-много. А и по ревютата които съм чел за това дъно пише само хубави работи. Зимаи смело ;))

И аз съм на това мнение.Супер дъна са,но не само дъна де и видео карти.Имал сам само едно дъно през живота си това от сигнатурата и наистина съм мнооо доволен 4 години не е мръднало а от 3 го държа постоянно клокнато,така 4е грабвай MSI и хи4 да не ти пука.:) ;)

Ventzo
29.02.04 г., 12:07
MSI KT6V-LSR откъде бих могъл да си го взема това дъно от Варна и на каква цена ? Добро ли е за парите си , в смисъл струва ли си ?

Ventzo
29.02.04 г., 13:58
BUMP ! Плс ако някой има опит с това дъно да каже какво му е направило впечатление.

Milanoff
29.02.04 г., 14:32
Внимавайте с тези MSI, защото на моделите с КТ133 /А и ВХ много дъна с надути кондензатори съм виждал, за по-новите модели нямам наблюдения, но все пак да имате едно наум!

giiv
29.02.04 г., 22:13
Какво се прецаква АСУСА? Аз имам въпросното дъно и мога да кажа че е олицетворение на стабилността!!!!:)

Demonaz
29.02.04 г., 22:29
Originally posted by Milanoff
Внимавайте с тези MSI, защото на моделите с КТ133 /А и ВХ много дъна с надути кондензатори съм виждал, за по-новите модели нямам наблюдения, но все пак да имате едно наум!

И аз такива неща съм чувал. Даже като си взех дъното и още първите дни като му скавах БИОСА като го носих на Киро и компания, там беше Дари и той ме предипреди да внимавам и да наглеждам кондензаторите. все ми се струва обаче, че МСИ трябва да са се поучили от грешките си и вече да ня проблеми.

Dr. P
29.02.04 г., 22:55
Много представители на KT6 серията имат и още един проблем - т.нар. cold reboot issue. Накратко казано, когато температурата на дъното (не на процесора!) достигне 20-22 градуса, машината се ресетва. Това обикновено става още преди да започне зареждането на Windows и няма никакви други отрицателни последици (а при топло време може дори и да не се прояви), но все пак е неприятно като събитие. Проблемът бе нашироко обсъждан на форума на MSI още миналия ноември, но така и не се намери решение. Явно опира да хардуер, защото в противен случай щяха да го оправят с ъпдейт на биос-а. Неприятно чувство остави мълчанието на самата фирма-производител, която според мен и други потребители трябваше да вземе отношение към проблем, пред който се изправиха доста собственици на KT6 Delta серията. Допускам, че една от основните причини самата серия да бъде спряна бе въпросният cold reboot issue.

fellix
01.03.04 г., 00:15
Мда, това с cold boot-а съм го изпитвал и аз, макари доста рядко. При мене имаше и друг проблем, който след флашването с 5.4 BIOS-а изчезна, а именно, че след продължителен престой в изключено състояние, при включване на PC-то, процесора се разпознаваше като Duron на 1800МHz с 64К кеш, както от BIOS-а, така и от програмите (!!). Това се случваше доста рядко и само при клокнат процесор на 200MHz шина. Проблема се оправяше я с рестартиране или с "профилкатично" превключване на FSB-то на 166MHz и обратно. С изключение на тези малки грехове, дъното си е хала.