PDA

Виж пълна версия : Manli Fx5200

Da_Munk
26.02.04 г., 22:43
Нещо се преебах май яко!Взех си едно 5200 на MANLI 128MB, 128bit Очаквах повечко да се клоква, а то кво се оказа......
CORE 300 нагоре започва да се замазва картината.
MEMORY при 410MHz при 3DMARK01, на отделни места замръзва картината за няколко секунди и продължава и накрая естествено - по-малко точки:( Чиповете памет са някакви "elixir" и доколкото разбирам от това което пише отгоре им - са на 5ns, а как греят няма да говоря....(при натоварена система - 3DMARK примерно, успявам да си задържа пръста върху тях не повече от 5s)Дали това (слабата "клокваемост" и прецакването на тестовете) се дължи на високата температура или просто чиповете не могат повече? И всички ли карти MANLI5200 са с elixir памет?

moe
26.02.04 г., 23:19
паметта ако е 5нс работната и честота по дефалт е 400мхз - друг е вьпроса че с радиаторчета/че и без тях/ ще стигне 450, и 500мхз/предполагам/ - ако е 4итава, но може да се наложи волт мод, а що се однася со това дали всички са с тая памет - не зная :(

Ba4o Kiro
26.02.04 г., 23:33
Не всички са с Elixir. По-добре се клокват 64MB-товите варианти на MANLI - все пак, ако си си взел 5200 за да го клокваш и да гониш висока производителност - май си сгрешил. По-добрият вариант щеше да е да събираш още известно време парички и да инвестираш в 5700...

xtra
27.02.04 г., 01:17
Според мен много от хората във форума, на които доста им "тежи" мнението (с основание естествено) позаблудиха немалко купувачи (е и помогнаха на други - късметлиите - дано да са повече), като препоръчваха ТВЪРДО "Manli" за FX5200, защото се клоквала много. Аз веднъж бях писал, че трябва първо да се види (особено за хората, които имат възможност да го направят) колко наносекунди е паметта, щото като си търсих видях едни и същи марки и модели от 4 до 6 наносекунди. И при Manli FX5200 има 5нс дори и при 64МБ карти. Дори и "дървените" Axle имат екземпляри с 4нс, които се клокват доста добре - на ядро докъм 310-320, а паметта без проблем 560-580.
Не зная как е при "надеждните" производители - Asus, MSI и др., но такива като Manli, Axle... за съжаление са на "партиден принцип" - доста популярен и сред БГ производителите...