Виж пълна версия : Сгреших ли?
Wzeh si MSI GeForce FX 5900XT 128Mb.Spored was naprawih li gre[ka?Predi towa imah Asus GeForce 4 Ti4200 v8420s 128Mb 3.3n.s.
Доста странен въпрос. Това мисля, че само ти можеш да кажеш. Аз мисля, че покупката ти е доста добра, но зависи от гл. точка все пак.
digital
26.02.04 г., 22:59
Картата която си взил е много добра. Въпроса е дали ти е трябвало по бързо видео от Ti4200. Ако да, покупката си я бива и още как...
craghack
26.02.04 г., 23:52
Не си. Това е най-доброто по отношение цена-възможности, което можеш да вземеш у нас.
__SpOO__
27.02.04 г., 00:05
На мен ми е по-интересно да кажеш как работи компютъра ти в следващите няколко дни с новата карта, защото определено е доста "по-лакома" от предишната ти Ti4600 и дали няма да имаш някакви проблеми, защото като гледам си с JNC PSU...
ВЕЛИНСКИ
27.02.04 г., 00:12
Originally posted by __SpOO__
определено е доста "по-лакома" от предишната ти Ti4600
Точно обратното е по мои наблюдения
z0ne да не би да е по-бавна от старата ти карта в игрите които играеш или имаш някакви проблеми?Иначе не разбирам защо се притесняваш...Картата е най-доброто решение за парите си.Жалко че няма в България алтернатива от страна на АТи,иначе бих се оборудвал:D .
Svetlix
27.02.04 г., 01:10
Ако има само 2 въртящите устройства не виждам какъв е проблема в захранването според мен.
Че тези 400 вата не са реални спор няма ... но аз съм с 3 въртящи устройства и 350 W JNC и нп*
По темата:
не не си направил грешка! Да ти е честита :) Картата е върха!
*Картата е TI4200
Хе-хе, и аз направих такава "грешка" наскоро и съм доста доволен. Дано да продължавам да "греша" така всяка година :)
primetime
27.02.04 г., 13:29
Едно по различно менение...
Имал си пари дал си...друг е въпроса, че според мен това си е грешка.
Че е по-бърза - определено, но ръста в производтелността +dx9 никак не си струва 2-та пъти повече пари.
Мдаа определено е така, това и беше причината да зарежа Geforce серията и да премина на Radeon. 9600pro ми дава двойно по-голяма производителност в DX9 отколкото еквивалента при Nvidia. Сега само чакаме игри като HL2... Но пък и Ати-тата си имат там разни бъгове, особено в драйверите, но това е друга тема...
__SpOO__
27.02.04 г., 15:44
Наистина ли е (чак) двойна производителността в DX9 при АТИ сравнена с тази на нВИДИА?
Или това е поредното "фенско" изказване (без да обиждам никого)?
Първо честито, със здраве да си я клокваш! Наскоро и аз направих тази замяна(на Ti4200 с 5900XT) и съм повече от доволен, наистина резултатите в Мрак2к01 не скочиха много, но who cares. Важното е, че новите игри се играят по-комфортно и виждаш всички ефекти, които авторите са направили. За старите игри прираста не е толкова голям, но ние ще играем новите все пак.
Originally posted by rad
9600pro ми дава двойно по-голяма производителност в DX9 отколкото еквивалента при Nvidia.
А кой според теб е еквивалента на 9600pro при nV?
Originally posted by Billy
Жалко че няма в България алтернатива от страна на АТи,иначе бих се оборудвал:D .
мда, по магазините няма, но може да се намери;).
чрез БГ фирма посреднк си поръчах PowerColor 9800SE 256bit Retail. Трябва след няколко дни да дойде в БГ;).
В САЩ въпросната карта стурва 154$!!!
с транспорт, ДДС, такси, комисионни и т.н. в БГ идва за 250$...и тва е с бърза доставка, което оскъпява цената...
ей туй е въпросната карта:
http://www.power-color.com/r98se-c3-256bit.htm
като дойде, ще я изтествам хубаво и дано се модне;)
Originally posted by janko
А кой според теб е еквивалента на 9600pro при nV?
fx5600 ultra
Originally posted by __SpOO__
Наистина ли е (чак) двойна производителността в DX9 при АТИ сравнена с тази на нВИДИА?
Или това е поредното "фенско" изказване (без да обиждам никого)?
Аз по принцип не съм им фен, но точно поради тази причина (DX9) минах на радеон. На Том'с хардуер има една стара статия по въпроса:
http://www.tomshardware.com/business/20030911/half-life-01.html
Погледнете само DirectX 9 Full Precision Performance, къде се намират fx5900 Ultra, 9600 и 9800 pro
"...Valve explained that they were forced to choose DX8 as default for the GeForce FX 5200 and 5600 since those cards are unable to generate playable frame rates with the DX9 code path...."
Originally posted by rad
fx5600 ultra
Аз по принцип не съм им фен, но точно поради тази причина (DX9) минах на радеон. На Том'с хардуер има една стара статия по въпроса:
http://www.tomshardware.com/business/20030911/half-life-01.html
[/I]
Извинявай много ама еквивалента на 9600про не е Фх5600.
За мен еквивалент е 5700 / 5700 ултра / 5900ХТ (гледайки цената).
А те никак не са много по - бавни от 9600про дори напротив.
Originally posted by rad
fx5600 ultra
Уау. И как го реши това нещо. Нито по цена нито по бързина имат нещо общо. На 9600pro еквивалент е 5700\5700U
bay_ignat
27.02.04 г., 18:58
Originally posted by z0ne
Wzeh si MSI GeForce FX 5900XT 128Mb.Spored was naprawih li gre[ka?Predi towa imah Asus GeForce 4 Ti4200 v8420s 128Mb 3.3n.s.
да бате згрешил си сега ще те гонят кошмари и нема сън да те лови защото си направил тази голяма грешка :D
маитапа на страна единственото нещо за което може да съжеляваш че че в краина сметка си се разделил с АСУС а това е марка която има своето име по света и то не е извоювано лесно
абе асус си е асус
Е така де, моя е грешката, подведох се по общото им заглавие ;) Пък и не знам защо на някои сайтове правят тест м/у тези две.... може би за да "изпъкне" ати-то :)
Гледам има едно хубаво ревю на fx5700 с 9600хт на HWBG, където се разглежат по-подробно тези неща.
primetime
27.02.04 г., 19:22
Аз нямах предвид, че е грешка защото не си е купил Radeon еквивалент на 5900ХТ...или някво друго Ати и да се обръща както някои се опитват темата в Ати срещу Нвидия.
Просто си мисля, че неговата бивша карта все още (и предполагам още доста време) е достатъчно бърза за да тика всичко с приличен фреймрейт. За 2 пъти повече пари реално си купуваш дх9...което засега не знам как изглежда... и малко по-голяма скорост при дх8 игрите с АФ и АА.
Аз имам АсусТи4400, която работи спокойно на честотите на Ти4600(300/650) и съм пускал всичко ново...разбирайте 85-90% от новите игри по фриитата. Игрите се играят на мах настройки, но без АА и АФ и не съм забелязал някъде да падне под 25 фрейма - и на най тежките моменти.
Казвам го защото преди време се бях навил да я продавам, но за 5900ХТ трябваше да доплятя близо 100$, щото никой не иска да даде 120-130$ за мойта, колкото мисля, че струва действително в момента...и като поразсъдих си викам за каквоооо...само да съм в крак с модата. Та стигнах до извода, че си е голяма грешка да я продавам за без пари. Тези които си купуват маркова Ти4200(4400) с хубави параметри за по 100$ са си късметлии. Тези, които ги сърби за по силно - да им е честито...аз също искам 5900 ама реших ще е чак като моя титаниум започне окончателно да издъхва.
bay_ignat
27.02.04 г., 22:21
Originally posted by primetime
Аз нямах предвид, че е грешка защото не си е купил Radeon еквивалент на 5900ХТ...
е такова животно нема или поне като цена няма просто твоа е наи изгодната карта от среден клас съотношение цена производителност ама аре да не го обръщаме на АТИ срещу Нвидия
Originally posted by bay_ignat
може да съжеляваш че че в краина сметка си се разделил с АСУС а това е марка която има своето име по света и то не е извоювано лесно
абе асус си е асус
Виж с какво е заменил Асуса :)!
МСИ също не падат по-долу от Асус .
bay_ignat
28.02.04 г., 08:13
така е но просто мен лично наи ме кефат продуктите на АСУС какво да кажа фен съм им
аз си мислех пък 4е най доброто за 5900 е платка MSI :)))
Originally posted by z0ne
Да, набутал си се щото сега не е момента да се купуват скъпи карти. По-скоро края на лятото. Пък и на Ti4200 едва ли е имало нещо дето не ти е вървяло.
Simbon4o
20.05.04 г., 22:43
ми ако е маниак ;) фар край примерно се гърчи на ДХ8 карта, а на ДХ9 си и изглежда по-яко, новите игри си искат своето.
Е, ако е чак такъв маниак едва ли щеше да пусне тема в която да пита дали се е набутал.:D
Обаче гледам в комексгруп че Моллов модва успешно R9800SE до R9800ХТ...така че;)
GrigorBG
21.05.04 г., 02:06
Айде стига с тъпи въпроси ... и също толкова смислени отговори!
1. Каквото и да си направил то вече е факт и няма значение дали е добре или зле.
2. Имаш нова карта. Освен това това е най-добрата за парите си карта в момента. Това са 2 много основателни причини да си весел, да почерпиш.
Ама ти не... Интересно ми е защо мислиш така ? Някой умник ти е пуснал мухата, че си се минал ли ? Ако е така то просто не му се връзвай.
3. Да, каквото и да слушаш това захранване е за смяна. Имаш 2 варианта - караш с него и чакаш да видиш какво ще стане или го сменяш и освен че ще си собственик на истинско захранване ще можеш да спиш спокойно.
4. Да, Моллов е моднал. Ники също. Ама jinom, имаш ли топки да си купиш карта и после да видим кали ще се модне ?
Съмнявам се... повечето само говорите... :-)
Аз съм си купувал ( първото в БГ 9500 128МБ ) и НЕ СЕ МОДНА. А точно тогава цял свят твърдеше че само 20-230% не се модват. 2 месеца по-късно се оказа че само 20-30% се модват....
Apocalypse
21.05.04 г., 02:10
хора покупката на 5900ХТ е всичко но НЕ и грешна. И все пак не забравяйте че той я е направил февруари месец (поне тогава е пусната темата) и въобще не можем да си говорим че тогава това е било грешна постъпка. Да вярно можеше да изчака 6-7 да поевтинеят тогавашните топ модели ама като се замисля като излезнат сега по БГ пазарите Х800ХТ и 6800 ултра пак може да изчака 5-6 месеца да да поевтинеят и те за да си ги купи. Така че може да си чака колкото иска и цените винаги ще падат и нови технологий ще се появяват коя след коя по добра от предишната.
Така че покупката на 5900 ХТ през февруари месец (че дори и сега!) не може да се нарече лош ход. До сега нито един човек не се е оплакал от нея, и до сега не съм чул нито един от познатите ми да ми каже че някоя игра му насича на максимум датайли. Заключението ми е, МНОГО ПРАВИЛЕН ИЗБОР!
Авторски права на vBulletin