Виж пълна версия : Изключване на пц при Full Load
Проблемът е с пц-то от сигнатурата, когато пусна някой бенчмарк на процесора след време пц-то се изключва и трябва да вадя захранващия кабел иначе не пали. Тествал съм и не е от прегряване на процесора, волтажите са абсолютно стабилни ( 400W noname Хех) но се изключва. Преди нямаше проблеми на същите настройки , съмнявам се във волтажа на процесора 1.9 (зададени в BIOS) но пада до 1.84 (дъното ъндърволтва)
Съмнявам се в захранването или волтажа на процесора.
ВЕЛИНСКИ
26.02.04 г., 16:35
заааахрааанваааанеее :)
задейства му се защитата от претоварване
Twinsis
26.02.04 г., 17:27
Originally posted by ВЕЛИНСКИ
Стига бре 400W - претоварване, по скоро нещо клока му не е наред. Виж си паметта, на какви таийминги е?? Дай на колко V я държиш, ква марка е.....
ВЕЛИНСКИ
26.02.04 г., 17:35
хехе - още един фен на лепенките
пише 400W, но всъщност е не повече от 200 - можем да се хванем на бас за пари ако искаш :) това са китайски ватове.
при ~1.9V само процесора харчи над 100W, сложи в сметката останалите железа и смятай.
georgebg
26.02.04 г., 17:35
Originally posted by Twinsis
Стига бре 400W - претоварване, по скоро нещо клока му не е наред. Виж си паметта, на какви таийминги е?? Дай на колко V я държиш, ква марка е.....
само на когото му се е случвало знае :D :D
захранването се претоварва - то си го казаха вече !
LanceLink
26.02.04 г., 17:39
Поддържам мнението на Велински. Защитата от претоварване на PSU точно така действа - трябва да го поизключиш, за да може пак да запали.
Туинсис - ако ме питаш, могат и 1400W да си напишат на стикера - няма да се изхаби много боя, нали :rolleyes:
Добре, че поне защитата работи, иначе ... :boom: <- хареса ми смайлито, зат'ва
ПП: Е-е-е-е ама бавно поствам бее...
Neotrace
26.02.04 г., 17:42
И аз залагам на това. Мисля че захранването прави мизерии.
Twinsis
26.02.04 г., 17:48
хехе - още един фен на лепенките
пише 400W, но всъщност е не повече от 200 - можем да се хванем на бас за пари ако искаш :) това са китайски ватове.
при ~1.9V само процесора харчи над 100W, сложи в сметката останалите железа и смятай.
Ба м@м@ му българска, абе кво ви изнася някой да каже нещо и веднага го изопачавате как ви е удобно и почвате заяждане >фен на лепенките< . Абре приятел съвсем съм наясно с това, че 90% от захранванията с цени 10-20$ са с някви измислени W, aма пак ти вече се уля как па без да го знаеш и да си го видял разбра, че това в случая е от 400W->200W еи такива като тебе шапка им свалям. То по товойта логика 300=150 :D, тука нема и да запали а?
ВЕЛИНСКИ
26.02.04 г., 18:13
Щом си ми фен и аз съм ти фен ;) :beer:
Точно миналата неделя "тествах" един 400W-ова нонейм тенекия, която дойде с нова кутия и издържа точно 200W преди да изключи защитата му.
За целта си имам специална "200 ватова" установка - 12V/100W крушка от руски военен прожектор + три големи мощни триода вързани паралелно (тва са радиолампи :) ) през тяхното отопление пускам 5 волтовата линия линия и знам че и те харчат около 5А ток. 3.3V не съм ги товарил изобщо :) = сумарния товар ми е 200W - ако мине този тест, захранването става :)
Който има желание мога да му тествам безплатно захранването.
дам 93% е захранването , а другите 7% ги оставям на липса на волтаж на процесора , поне моя като го клокна и като почне да се нуждае от повече напрежение рестартира преди да му го "отпусна";) :D
И аз така мисля, но до скоро не го правеше..Сега дори на по-ниски волтажи го прави
Simbon4o
26.02.04 г., 20:16
aко се саморестартира по никое време спъни рама и моя бачкаше до едно време на едни настройки сега не ги ще.
georgebg
26.02.04 г., 20:50
правете разлика м/у рестартиране и гаснене - щом се нуждае от изваждане на кебл - значи защитата се е затействала ...
Originally posted by georgebg
правете разлика м/у рестартиране и гаснене - щом се нуждае от изваждане на кебл - значи защитата се е затействала ...
дам , много си прав тва го бях пропуснал , мисля че работата тогава е сигурна....:)
Twinsis
26.02.04 г., 21:41
Originally posted by georgebg
Мда е това по го приемам като аргумент, не му бях обърнал внимание. Са като се сетя и аз имах някви премеждия в смисъл с квлючване на т.н. "защита", и само изключване на кабела помагаше
Захранването ти е проблема! Купувай свястно захранване защото утре може и да не сработи защитата и тогава ще си видиш опечено PC-o. Това noname PSU и всъщност реално неможе продължително да отдава постоянно мощност от 150-170W. Мани какво пише на етикета - пълна глупост (погледнал китаеца към небети и му се привидяли 400W), ама това са си навремето първите 200W ATX захранвания на които в последствие им слагат малко по-мощни диоди и веднага ги пишат да речем 300W. Някои като Codegen например и това не правят ами само премаркират и гледаш парадокса - 12-14А по спецификация, а вътре се мъдри 10A диод. Абе сладури.
В твоя случай сработва защитата и за да се ресетира трябва да се изключи от мрежата PSU-o
Авторски права на vBulletin