PDA

Виж пълна версия : Помощ. целия ми дял стана на йероглифи

kamen
26.02.04 г., 06:38
Е този път направих най-голямата и сигурно непоправима глупост, но да питам все пак дали няма надежда. Всичко започна оттам, че единият ми дял, и то точно този на който си държа всичко което искам да пазя беше станал полувидим, т.е. виждаше го ПМ8 И диск дефрагментера, но нищо друго, включително експлорера. После разбрах, че проблемът бил малък, по-точно бях се пробвал да разменям буквите на дяловете и не знам как съм го оставил без буква. Но уви глупостта ми вече беше изпреварила мисълта. Преди това сравнявах същия диск с друг - видим със същата файлова с-ма -FAT332 и единствената разлика която забелязах беше, че на convert от менюто на ПМ8 на другия полето FAT32 беше недостъпно, а на този беше. Доста се колебах, четох и хелпа, но не видях предупреждение, че данните ще се загубят. И тъй като своевременно не измислих нищо друго и реших, че дефакто не променям файловата с-ма рискувах. Е не се загубиха наистина, там са обаче във вид на йероглифи и единственото смислено е датите им които започват от средновековието и продължават в далечното бъдеще.
Е, има ли някаква надежда за възстановяване или всичко е безвъзвратно изгубено?

Quan
26.02.04 г., 10:40
Ми върни му буквата де :)

kamen
26.02.04 г., 13:47
О, небеса!
Е, буквата я бях върнал естествео, иначе нямаше как да видя кодираните послания от миналото и бъдещето. Но не с някаква надежда, а просто защото човек рано или късно го прави рестартирах компютъра. Отворих експлорера със свито сърце и ... всичко отново си беше на милата латиница от настоящето. Колко му трябва на човек да е щастлив, достатъчно е да се оправи една каша която сам е забъркал. Но все пак някой наясно ли е защо се получават тези странни трансформации?

tedych
26.02.04 г., 14:01
еми как. ти не беше ли рестартирал бре?!
Уиндоус си държи в паметта инфо за текущата организация на диска, ти като направиш промени, ОС работи с кешната инфо и затова така, чудно как не си повредил файлове по диска.
Не знам какви промени си правил освен разместването на букви, но явно ОС-а е работил с други системни таблици за да ти показва тези измислици.

kamen
26.02.04 г., 14:37
Ама те, йероглифите се появиха не като сменях буквите. а като се опитах да конвертирам файловата с-ма макар и в същата си защото бях помислил, че може би тя нещо се е повредила за да не се вижда диска