PDA

Виж пълна версия : Restart на Windows XP

jgmudei
25.02.04 г., 21:53
Имам някакъв много странен проблем с XP понякога се появява едно съобщение в едно малко прозорче което гласи че нещо се скапало в някво RPC или нещо подобно и че Windows ще се restart след 60 секунди да си записвам всичко и да затварям всички отворени програми и отдолу отброява оставащите секунди до restart !!! Вируси нямам със сигурност никакви NAV 2004 проверявам за ъпдеити по 3 пъти на ден пък и никакви програми не тегля от нета така че давайте предложения на какво може да се дължи това защото избеснявам !!!!

janko
25.02.04 г., 22:03
И на мен ми се е случвало това нещо. Забелязал съм, че се получава при пускане на повече приложения едновременно, някой от които се сбъгясва и после следва това съобщение.

maxpainus
25.02.04 г., 22:12
Разбрах, че се ъпдеитваш но засеки случаи провери да нямаш оня гаден Worm Blast щото тои си се бодва в системата и без да си свалял нещо...

janko
25.02.04 г., 22:15
Originally posted by maxpainus
Разбрах, че се ъпдеитваш но засеки случаи провери да нямаш оня гаден Worm Blast щото тои си се бодва в системата и без да си свалял нещо...
Категорично проблема не е от вирус :)

StillOpossum
25.02.04 г., 22:37
При мен се появи това нещо като си пуснах каб. интернет. Първо помислих, че съм хванал някой бацил но нямаше. Сложих си ЗонеАларма и проблема изчезна, някои пат като спирам ЗонеАларм и след извесно време пак почва. Това с обратнато броене ми се е появявало няколко пъти и при "претоварване" на вин ХР още преди модата на бластерите но то беше инцидентно.

jgmudei
25.02.04 г., 22:37
никога ама никога не съм изключвал NAV пък и съм правил Full system scan няма Бластер !!!

jgmudei
25.02.04 г., 22:42
имам последната версия освен нещо с него да съм омазал нещо с permission !!!

StillOpossum
25.02.04 г., 22:54
Originally posted by jgmudei
имам последната версия освен нещо с него да съм омазал нещо с permission !!!
Не не ми се вярва да е от permission освен ако не си ги направил да пропускат прекалено много. За моя случай подозирам , че някои се прави на хакер. Ако си само с един компютър и не споделяш папки/принтери с някои друг може да настроиш Firewall>Main всичко на High.

Valeri
26.02.04 г., 03:03
http://www.its.uiowa.edu/cs/helpdesk/virus/buffer.htm

"If you persistantly receive a Windows popup telling you that Windows needs to restart in 60 seconds and then the computer shuts down, the machine has either been compromised or an outside party is attempting to access your computer. If this happens, you needs to patch your computer immediately."

Това, че като се натовари OS дава този ефект, не е вярно и не може да бъде вярно. Ако съм отворил 10 тежки приложения и работя с всички какво ще стане? OS ще ми иска да си запазя всички файлове за 60 sec. и ще се рестартира ли? :no:

StillOpossum
26.02.04 г., 10:27
Както казах беше инцидентно пък май самия Вин ХР не беше много наред когато имах този проблем. А за втория случай добрече, че се оправи проблема като знам М$ как кърпят дупки...
Иначе ми се налага да работя на по-слабички ПС-та и ги товаря доста но Вин-а се справя учудващо добре.

Quan
26.02.04 г., 10:48
Бластера е само един от начините да се използва дупката в RPC. Така че, кърпете се и няма да имате 60 секундни отброявания :)

ВЕЛИНСКИ
26.02.04 г., 10:56
Изтеглете си всички security patches от MS!

Quan
26.02.04 г., 11:07
Originally posted by ВЕЛИНСКИ
Изтеглете си всички security patches от MS!
Е, струва ми се че "всички" е малко прекалено - от повечето от тях, обикновено не се нуждаеш... Но КВ823980 и КВ824146 са повече от задължителни

BurningSoul
26.02.04 г., 11:13
Според мен трябва да си изтеглиш последните кръпки за windows XP и няма да имаш проблеми повече. Антивирусната ти програма няма да ти помогне по никакъв начин да решиш праблема с рестартирането. Според ме това се дължи на вирусче, което се е инсталирало на някой компютър в твойта мрежа примерно. Въпросното вирусче използва дупка в windows-а и ти праща разни пакетчета през определено време от които ти се рестартира win-а. Това си е мое мнение и се дължи на мой наблюдения върху LAN мрежата ми. Друго възможно решение е да си инсталираш свясен firewall.

jgmudei
26.02.04 г., 11:17
то и аз съм маниак на UPdate-ите ама кво да направя че тъпия Service pack 1a ми мрънка че CD Key-а на XP-то ми е невалиден !!!

Quan
26.02.04 г., 11:24
Ми сложи му валиден, бря :)

EDIT: КВ823980 и КВ824146 не се нуждаят от СП1.

jgmudei
26.02.04 г., 11:25
абе той Firewall-a Zonealarm си е свестен ама явно трябва всичко да сложа на HIgh и LAN-a да не ми е Trusted Zone и да е на Medium !!!

Quan
26.02.04 г., 11:29
абе той Firewall-a Zonealarm си е свестен ама явно трябва всичко да сложа на HIgh и LAN-a да не ми е Trusted Zone и да е на Medium !!!
При това положение ще си забраниш поне половината неща от ЛАНа. Файъруола си е файъруол, но не разчитай само на него. Най-добрата комбинация е: кръпки + антивирус + файъруол.

StillOpossum
26.02.04 г., 11:35
то и аз съм маниак на UPdate-ите ама кво да направя че тъпия Service pack 1a ми мрънка че CD Key-а на XP-то ми е невалиден !!!
Ами смени си го CD Key-а или намери друг сайт от които могат да се теглят свободно пач-овете, някой ако знае такъв да аде линк щото и аз не сам кърпил предпочитам да деиствам на принципа "щом нещо работи по добре не го пипай". Имам няколко пач-а ама като знам как M$ оправят едно развалят 10 :conf:

опа малко са ме поизпревари ли :D

ВЕЛИНСКИ
26.02.04 г., 11:44
Originally posted by Quantum
Е, струва ми се че "всички" е малко прекалено - от повечето от тях, обикновено не се нуждаеш... Но КВ823980 и КВ824146 са повече от задължителни

Нуждаеш се от абсолютно всички security patches и те са около 15 на брой + задължително преди тях SP1!

Quan
26.02.04 г., 11:59
Originally posted by ВЕЛИНСКИ
Нуждаеш се от абсолютно всички security patches и те са около 15 на брой + задължително преди тях SP1!
По принцип си прав, но... Не мисля, че има сми да слагаш пачове за IIS, Messenger, WMP, IE и т.н. и т.н. ако не ползваш тези програми (или поне не си им позволил да вършеят из нета).

jgmudei
26.02.04 г., 12:43
ама въпроса е че като го пусна еxe-то 130 Mb и почва там да инспектира системата ала-бала и накрая излиза едно съобщение the cd key is invalid if you have purchased a pirated version of Windows contact Microsott Anti-Piracy program ..... ала-бала и има едно OK и кат го натиснеш и се затваря и толкоз !!!

entium
26.02.04 г., 15:12
Смени си серийния номер с такъв който не е вчерния списък на M$ и ще стане.

massacre
26.02.04 г., 15:26
Гледам, че се отнесохте в друга посока, но все пак...

Валерий вече обясни, че обяснение, как "н'ам си колко приложения натоварват и трябва да се рестартира" просто е безумно. Освен това, ако не греша, малко по-нагоре, някой друг каза, че RPC не прави проблеми само при Blast-a. Което е така. Просто, всяко нещо, което по някакъв начин се опита да "чопка", а не трябва, кара този service да рестартира машината след 60 секунди. Това е настройка, която е по подразбиране, но през Services няма проблем времето да бъде увеличено на 10 минути, примерно, както и изобщо да бъде спряна "услугата". Просто там, където се казва как да се държи RPC при първа, втора и трета грешка, се казва Take no action. При това положение нито нещо ще бъде рестартирано, нито нищо.

Това, което аз направих, когато имах подобен проблем, (при мен си беше Бласт), бе следното:
Казах, че не желая машината да бъде рестартирана, взех превантивни мерки, като изключих LAN кабела, започнах да чета Event Viewer Logs, после минах на Google. След това нямах проблеми. Е, слагах и разни пачове, разбира се! :)

BurningSoul
29.02.04 г., 18:46
Искам само да добавя, че не е особено трудно да си намериш CD-key за Windows XP. Просто трябва да поровиш из форумите.