PDA

Виж пълна версия : Предложение за нов форум

massacre
25.02.04 г., 19:15
Другари и другарки,
Скъпи съотечественици,
Мили деца,

Имам следното предложение, което ми дойде като "провидение свише" преди, има-няма 27 секунди, а именно:

Да бъде създаден един нов форум (или просто раздел), в който всеки, който по един или друг начин се чувства засегнат от думи/поведение/прочее на втори (трети, пети и осми) лица, да може да хвърля ръкавица (тухла, наковалня) на последните. По този начин ще бъде избегнато "размиването" на теми от различно естество, било то и несериозно.

По този начин, бихме могли да реализираме различни "битки", като например:

- Словесен двубой в стил "Белите не могат да скачат".

Основното правило е всеки един участник да каже повече глупости на един дъх. Победител е незадушилият се.

- "Смъртоносна битка" или "Ела 'ти обЯсним как се праат близнета".

Представлява покана (закана) от обидения, в която той трябва да демонстрира сила, могъщество и връзки в подземния свят. Демонстрацията на "тежкарски" лафове е желателно. Задължително е точно обяснения на това, какво ще включва процедурата по "отмъщението". (Пр. "Ще ти строша главата; ще те направя на пастърма; ще ти увия краката около врата; ще ти строша ръцете на 4 места всяка; ще ти изям сърцето; ще те влача за червата; ще кажа на тати; и т.н. Латинските наименования на засегнатите части носят допълнителни точки). Предполага се, че обиждащия е толкова тъп (или поне стреснат), че той няма право на глас. Освен това има само 200 поста.

- "Уличен боец" - тук се предполага, че и двамата "бойци" са смъртни и явно не стават за "Смъртоносна битка".

Боят протича по следния начин:
След уговаряне на дата, място и час, бойците се срещат сами , без придружители. Следват 2 вида развой на битката:
Развой Първи: При разлика по-голяма от 10 години, предполагайки се, че хвърлилият "ръкавицата" е по-млад, той гледа неловко, чупи пръсти, кълчи кълки, извинява се, коментира времето, скоростта на Интернет връзката си вкъщи, после обяснява, че "брат ми е писал от мое име, след това се сеща, че закъснява за час и си тръгва. Победен. Победителят остава сам, ядосвайки се, че е излезнал от работа, за да се занимава с глупости.
Развой Втори: При разлика по-малка от 10 години, в случай, че на мястото на срещата се продава алкохол, а и двамата участници имат 18 години, следва горещо ръкостискане, споделяне на няколко чашки, след това трепетна прегръдка, допиване на останалия алкохол и прибиране по домовете. Тук, мачът се брои за "реми", а всички обещават, че поне 3 дни няма да питат по форума "Къде се затриха тия двамата..?".

Предлагам въпросът с различните битки да остане отворен за допълнителни предложения. Предлагам, също така, да има нелегални залагания, като бих искал да съм този, който държи парите. Когато Алекс оправи "Синята светкавица", ще му обясня къде да ме чака, после .. пътя за Карибите през Норвегия е ясен.

Добре, сега сериозно. Всичките тези глупости, дето ги изписах по-нагоре, наистина бяха породени от факта, че както се загледах в една напълно безсмислена (по-точно смешна, несериозна и неангажираща) тема, видях, как .. един човек, обяснява, че друг човек, ако му отиде на гости, може и да не си тръгне. Е, не го знам какво вино сервира, обаче след негова реплика, останах с впечатлението, че темата наистина умря. Просто, поредените .. лапацавици. Онзи ден, пак гледах, друга тема, там пък бяха едни отбори по не-знам-какво-бойно-изкуство, едни коли, с вертикално излитане, едни хора от 150кг нагоре и т.н. Е, мили хора, смях! Смях, смях, ама от играчка - става плачка. Все ми идва да се "разпиша" във всяка една тема, където се меси някой, който (дори да разбира от това, което се коментира), предпочита да разтегне едни локуми. Казвам си, спокойно, не е твоя работа, че си и "новак" (сравнително нов съм тук, да), но от друга страна, в един момент наистина става досадно! Е, не мисля, че аз (не само аз, разбира се!) трябва да съм този, който ще спре да следи форума, а по-скоро е редно този, който ръси ... излишни думи или да спре, или пък.. да му бъде обяснено, че трябва да спре. Та, ...така, за форума. Разбира се, това беше шега! :) По-скоро се надявам, че иронията ми към някои хора ще бъде разбрана. От тях самите.

Кой знае, може и да хване дикиш..

П.П. Извинявам се на всеки, който не вижда смисъл в моите думи; намира ги за спам/flood/не-знам-си-какво, но реших, че аз, както много други хора, имам правото да се искажа. Поне се опитах да го направя с шеговит тон.
П.П.П. Променям времето, в което "провидението свише" ме удари на 14 мин 32 сек. :D (приблизително)

stani
25.02.04 г., 19:21
Подкрепям с две ръце и N на брой други накрайници. Отдавна си трябва място където да може изпсува спокойно човек :).

ааа - и тоя форум НЕ трябва да има модератор.

BeaZTiE
25.02.04 г., 19:24
hahah
towa ne trqbwa[e li da go pusne[ "za foruma"

__SpOO__
25.02.04 г., 19:25
Нямам нищо против подобен форум, подкрепям го, но мисля че евентуалното му съществуване освен излишен трафик надали ще постигне нещо друго.

Разбира се ако въпросният трафик не е проблем бройте моят глас "ЗА" създаването на подобен форум.

:)

Zygot
25.02.04 г., 19:28
Ще е много яко !!! ЗА

massacre
25.02.04 г., 19:30
Originally posted by BeaZTiE
hahah
towa ne trqbwa[e li da go pusne[ "za foruma"

Мина ми през главата тази мисъл, но реших, че там първо четат по-малко хора (вероятно), второ, аз наистина нямах предвид нещо сериозно. Отначало, де. Но, като гледам как започват отговорите, може би хората наистина искат един "отдушник".

Въпреки това, аз малко пилато-понтийски си измивам ръцете с това, че не говорех сериозно за създаването на подобен форум. Нито аз съм човека, който създава форумите, нито пък имам общо с това какви да бъдат и как да се модерират. :)

Нооо.. ако някой друг реши да предложи нещо такова сериозно, вероятно ще дам своя глас в негова полза. ;)

EDIT: Всъщност, аз наистина исках да изкажа негодуванието си спрямо подобни изцепки, но ми се искаше да е нещо по-шеговите, за да няма после разни, дето ще идват да ме пребиват. (No shit!)
Може би, останах в известна степен неразбран, защото аз не исках да правя предложение за реален форум. От друга страна, в случай, че трафика на още един раздел не би бил проблемен, форум с подобна тематика може да се превърне в едно наистина забавно място. Не знам... шегата е прекрасно нещо, стига човек да може да борави с нея, без да обижда останалите. :)

sol
25.02.04 г., 20:13
А не ви ли идва наум... не мислите ли... че "такъв форум" вече и отдавна си съществува във всички теми... или поне изключенията се броят на пръсти (и то на едната ръка!!!)! Е, не винаги чак с такива фрапиращи "изцепки", но...

Slash
25.02.04 г., 20:13
Да определено подкрепям идеята въпреки че дори и да се направи такъв раздел аз вече ще съм БАН! Ама са както и да е! Висшестоящите ще решат!

Dark Skywalker
25.02.04 г., 22:42
Отдавна си трябва място където да може изпсува спокойно човекТакива места в българското интернет простраство има предостатъчно! Вие какво бре, опитвате се да обърнете HWBG на dir.bg ли, на data.bg ли, що ли?!? :mad:

Svetlix
25.02.04 г., 23:12
Това с псуването и аз не го подкрепям ... то без тва има хора тук които си позволяват да псуват* и да пишат псувни дажбе с заглавията на темите си :rolleyes:

Иначе идеята за раздела като цяло ми харесва.

Абе Спуу кат ти пречи трафика посещението не е задължително ... ако си проичел при регистрацията си какво пише ще се сетиш, че ползваш форума по собствено желание. Ако ти плащат да пишеш глупости вече си е твой проблем ;)

*Само не се хващайте за мен ...

CuMo
25.02.04 г., 23:13
A taka , Wanka , skaraj im se! Li`no az `eta samo harduer i gore dolu ni]o powe`e ta ne wivdam za]o oswen "Ob]i prikazki" trqbwa da se otwarq i o]e edin po bezsmislen razdel. Wmesto da se ograni`awame s prostotiqta nij ]e q razduhwame. Ne]o ne me kefi taq ideq. Maj nqma smisyl ot cqlata taq zaguba na wreme. Ma kakto si re[ite de. Pyk kojto iska move kydeto si poiska da si otwori forum za psuwni i nikoj nqma da mu go swali.

__SpOO__
25.02.04 г., 23:27
Originally posted by Svetlix
Абе Спуу кат ти пречи трафика посещението не е задължително ... ако си проичел при регистрацията си какво пише ще се сетиш, че ползваш форума по собствено желание. Ако ти плащат да пишеш глупости вече си е твой проблем ;)

И аз те обичам ама нещо не си разбрал какво визирах с "излишен трафик".

Говорех за трафика, който се генерира не на мен а от всичките потребители ползващи форума и за който трафик си плащат HWBG, та ако говорим за проблем то това не е мой проблем.

И не си ми интересен с подобни подмятания какво пиша и намеци едва ли не да си ходя от тук.

След като не ти харесват нещата, които пиша - просто не ги чети и ми спести подобни отговори в бъдеще на твои хапливи реплики към мен.

С това си мнение (а и не само де :rolleyes: ) те вписвам в графата "фенклуб на Спуу", заформя се вече по мои наблюдения.

:D

alexbg67
26.02.04 г., 00:21
massacre,
отдавна не бях чел така добре формулирана мисъл. Много ме изкефи с написаното! Трябва да се захванеш с проза, човече. Определено ти се отдава сатирата!.. Без майтап.
Нямам мнение по повод предложението.
Спуу да ме пише и мен фен на клуба му...
Като набера инерция, четейки нечия тема, ща - не ща, минавам през всички отговори, били те и Ехо...

The Bandit
26.02.04 г., 00:43
Originally posted by massacre
Всъщност, аз наистина исках да изкажа негодуванието си спрямо подобни изцепки, но ми се искаше да е нещо по-шеговите, за да няма после разни, дето ще идват да ме пребиват.
Абе, аре да не те отварям при кой съм тренирал джудо/таекуондо/уличен бой, ама като ми дойдеш, ще те бомбарим здраво да знаеш, дето ми говориш тука. Абе няма да можеш изобщо да си тръгнеш от нас (и то не заради виното), да знаеш на гипсова отливка ше те правя :D

Сериозно, това наистина беше много свежо. Интересното е, че дори и това иронично предложение под формата на много елегентна шега, остана неразбрано и единственото, което породи са поредни препирни и остър тон :( Какво да говорим повече...
Спуу, ако e свободно председателското място на фен-клуба, да ме имаш предвид :)

Svetlix
26.02.04 г., 00:49
Originally posted by __SpOO__
И аз те обичам ама нещо не си разбрал какво визирах с "излишен трафик".

Говорех за трафика, който се генерира не на мен а от всичките потребители ползващи форума и за който трафик си плащат HWBG, та ако говорим за проблем то това не е мой проблем.

Не смятам, че ти си човека който трябва да решава тези проблеми ... има си администратори за тези цел ... кат те гледам какви ги пишеш и тук и из датата ... определено си последния човек който може да помогне в тази насока.

Между другото нещо като война май ми обяви или така ми се стори?! Имай в предвид, че никой не обича да съм йу враг .... бързо ще те откажа :) Може да съм на 13 но ще ти скрия шайбата вервай ми ....

... Та за раздел за простотий ли трябва да има ... предлагам Спуу за модератор :ghi:

EDIT: Ам между другото темата да няма нещо общо със случая pav/Janko? Защото ако се отвори такъв раздел ... то той ще е в противоречие с правилника на форума и така бановете на IPOC u pav трябва да се махнат ....

__SpOO__
26.02.04 г., 01:48
Originally posted by Svetlix
Не смятам, че ти си човека който трябва да решава тези проблеми ... има си администратори за тези цел ... кат те гледам какви ги пишеш и тук и из датата ... определено си последния човек който може да помогне в тази насока.

Между другото нещо като война май ми обяви или така ми се стори?! Имай в предвид, че никой не обича да съм йу враг .... бързо ще те откажа :) Може да съм на 13 но ще ти скрия шайбата вервай ми ....

... Та за раздел за простотий ли трябва да има ... предлагам Спуу за модератор :ghi:

Извинявам се на всички за оффтопика, но мисля за нужно да драсна няколко реда на този господин.

/оффмопик

Много се кефя, когато някой почне да ми преиначава думите и да ми приписва разни реплики, които аз очевадно не съм употребил никъде.

Никъде не виждам в написаното от мен да съм "седнал" да решавам каквито и да са проблеми свързани с форума на HWBG.

Това какво аз пиша тук, във форума на дата.бг и независимо къде другаде смятам да не го обсъждам точно с теб и мнението ти относно това много слабо ме интересува.

Що се отнася до "обявяването на война", това са пак някакви твои си измишльотини и врели-некипели, които за съжаление доста често почвам да чета от теб по мой адрес.

А може би това за войната е "който за каквото си мисли"?

И може би на тебе много ти се иска нещо подобно и просто търсиш изгоден случай?

"Заплахите" от рода на "никой не обича..." и "ще ти скрия..." са меко казано смехотворни и с подобни псевдозаплахи не виждам какво целиш (вероятно и ти не знаеш) и за капак почваш да подражаваш на определен кръг от хора тук (ти се сети за кои става дума).

Относно годините ти - дали си на 13, на 23, 33 или 103 какво значение има, не е важно на колко си а поведението ти тук (и не само) на колко години те прави всъщност.

Последното за простотиите и модераторството ще се направя, че не съм го прочел.

/оффмопик

Искам да обърна внимание на модераторите в този раздел, че поведението на Svetlix според мен "излиза" доста от рамките на добрият тон и явната конфронтация и заяждане от негова страна по мой адрес (с нищо непредизвикани) мисля, че трябва по някакъв начин да се санкционира (лично мое мнение) вероятно с нещо от рода на "мъмрене пред строя" ;)

CRUSHER
26.02.04 г., 02:52
Абе според мене това са пълни глупости. Все едно не могат двама заяли се помежду си да се псуват чрез ПМ например вместо ( понеже им пречи съвестта на "някои") да се псуват в темата. И кфо си представам аз. Влиза накакъв нов индивид във форума да се снабди с някаква полезна нему информация. Гледа каквото гледа и му харесва мнението на еди кой си. След това гледа раздел "Отдушник за душата"(примерно го наричам така) и си вика "я да видя аз какво се пише тука!" и влиза вътре. И какво мислите че вижда - Същия човек на който е харесал мението, на нож със някой си друг се псуват ама най-каруцарската и ще се изядат още малко. Е извинявайте много ама аз ако съм на негово място ама ИЗОБЩО няма да се съобразявам с неговите препоръки и съвети кадето е написал за това дето се интересувам "АЗ". Та кажет ми за чии дявол е направн тоя Форум - За да могат хората да се образоват, да получават полезна информация, или да гледат сеира на Сульо и Пульо???

Originally posted by Slash
Да определено подкрепям идеята въпреки че дори и да се направи такъв раздел аз вече ще съм БАН! Ама са както и да е! Висшестоящите ще решат!

Саше само не разбрах как така ще си банн-ат от форума и за какво???

Ba4o Kiro
26.02.04 г., 03:14
Пичове, само си чешете езиците!
Само аз ли разбрах тънката ирония в поста на massacre?!

Не се ли усещате, че съвсем "тънко" и саркастично се ебава с детинските постъпки на някои хора напоследък?!

Такъв форум НЯМА ДА ИМА, най-малкото защото не смятаме за нужно да има раздел в който разни типове си "изправят кривите краставици" и/или избиват комплекси! Който има проблеми за разрешаване - да се аргументира с доводи, а не със простотия! Ако не може да се аргументира без "дебели вратове", карате, джудо, бой със снежни топки, надплюване и т.н. олимпииски сортове - значи доводите му не са такива...

Айде със здраве...

Svetlix

Може да си на 13, даже се държиш като такъв! Преди време имаше разправия с теб и поведението ти, май пак си взел да се отпускаш в приказките. Вземи "скрии шайбата" на някой твой връстник, или ми я скрии на мен като ми обясниш вътрешната архитектура на NV40, а недей безсмислено да приказваш! Чувства се предупреден!

Затварям темата!!!!