PDA

Виж пълна версия : Относно SETI@Home

ALBIREO
25.02.04 г., 14:01
Питането ми е следното:
Как мога да използвам ресурсите на PC- тата които са ми в LAN за да смятат WUs на моя компютър? Използвам Seti Cli.
Операционната ми система е Windows XP Prof. на другите компютри е Windows XP Home и Linux Mandrake 9 и Redhad 9 ...
На сайта на SETI@Home имаше една програма дето уж използвала ресурсите на останалите PC- та но не работи линка им ...
Ако някой разполага с нея или може да ми каже как да направя така, че всички компютри в мрежата да смятат WUs на моя PC - ще бъда много благодарен.

Fo
25.02.04 г., 14:25
http://www.setiqueue.org/default.asp Мисля че това ти трябва, твоето пц ще стане като прокси за WU-та и ще си взимат от кешираните на твоята машина, само ти ще ги връщаш и сваляш нови. Отдавна си играх с това и не помня точно как беше... имаше и добра статистика май, може да зарибиш останалите да се състезават така. :naughty:

ALBIREO
25.02.04 г., 15:31
ама не :)
идеята ми не е да се пазят на мойто ПЦ Work Unit -ите а да направя така, че всички ПЦ- та в офиса да смятат като един ;)
Та за това питам дали има такова прилойение което да позволи на другите машини да споделят ресурсите си. Иначе имам колеги които не искат да си пуснат сети-то щото им натоварвало системата - разбира се това е пълна глупост, тъй като е на Idle processing ...
Та искам неволно да участват и те :) в откриването на извънземни. А като им го сложа на ПЦ- тата и те се усещат ... на няколко машини върви без да знаят (щото колежките не разбират :) ) но искам да впрегна и останалите :)

Fo
25.02.04 г., 16:13
Не може, ама може да скриеш клиента. Трябва ти SetiHide виж и предпоследният пост в тази тема (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=19302) там има линк към SetiHide - който може и да не се вижда че работи.

ALBIREO
25.02.04 г., 16:20
Пробвал съм го :)
благодаря за инфото ...

Fo
25.02.04 г., 16:40
Идеята е да вкараш таскмангера в тоя файл и като праснат Цтр+Алт+Дел да не се вижда 100% лоад. Всички ако могат да смятат един ВУ ами то пак ще им товари процесора. :conf:

ALBIREO
25.02.04 г., 17:55
да бе - товари, но не могат да го спрат :)
това му е хубавото :)

StillOpossum
25.02.04 г., 23:14
Originally posted by Fo
Идеята е да вкараш таскмангера в тоя файл и като праснат Цтр+Алт+Дел да не се вижда 100% лоад. :conf:
Какво имаш предвид с това???

Quan
26.02.04 г., 03:03
Има предвид да сложиш taskmgr.exe в листа на програмите, при чието изпълнение СЕТИ да спира :) Тъпото е, че ако някой рече да го остави тоя таскмгр, има да си чакаш юнита...