PDA

Виж пълна версия : Странно съобщение на Windows

Demonaz
25.02.04 г., 13:40
Доскоро бях с windows 2000, но поради неговото окончателно скапване реших да си сложа любимото ХР. Под 2000 непрекъснато се появяваше следното съобщение:

"Files that are required for Windows to run properly have been replaced by unrecognized versions. To maintain the system stability, windows must......и иска да се сложи инсталационния диск.

Retry More Info Cancel

Същото нещо се появява сега и под ХР. Замириса ми на вирус и пуснах веднага последните десетина removal toola от страницата на Симантек, сега свалям и последните дефиниции и пускам един Нортон.
Ако някой се е сблъсквал и има решение да помага. Компютърът ми е за работа и е спешно да се оправи.

massacre
25.02.04 г., 14:04
Description: The protected system file C:\winnt\system32\<File Name>.exe could not be verified as valid because Windows File Protection is terminating. Use the SFC utility to verify the integrity of the file at a later time.

Всичко останало можеш да намериш тук (http://www.jsiinc.com/SUBG/TIP3200/rh3234.htm)

Tip: http://www.jsiinc.com - прекрасен сайт, който много пъти ми е помагал да се справя с проблеми, свързани с различни грешки. В 99% решението съм го намирал там. Нещата са добре обяснени, обикновено разбираш от какво е породена грешката, както и научаваш как да се справиш с проблема.

Успех! Пиши после, дали това ти върши работа или да да се оглеждаме за други решения. :)

Demonaz
25.02.04 г., 14:27
Пуснах Нортона с дефинициите от вчера (т.е. последните) и откри някъв вирус Valla, като точно в момента на откриването се включи тъпото съобщение така, че предполагам, че това е била причината. Ще видя дали след изчистването всичко ще е ОК и ако пак се включи ще докладвам. Пуснете си по един нов антивирус за всеки случай. Вчера ми замина Вин2000 заради това.:(

massacre
25.02.04 г., 15:00
Хм..
Добре де, а ти upgrade ли си направил или чиста инсталация?
В смисъл, ако е било чиста инсталация, предполагам, щеше да пуснеш поне един quick format. Освен, ако вирусът не е бил на някой друг дял, а после да е плъзнал отново..

Demonaz
25.02.04 г., 16:13
Даже пълен формат пуснах...и сигурно вирусът е плъзнал от другите партишъни, но май ще се окаже, че не е от него. Преди малко пак поиска системен диск, само че този път за някъв Протекшън...сега ще зачета това дето ми пусна и ще проверя пак.

rupona
02.03.04 г., 11:26
Ако си в мрежа, инсталирай windows с изваден акбел, сложи си един firewall и една антивирусна, след това слагай кабела и веднага ъпдейтвай антивирусната, при мен даде ефект.

п.с. смени го тоя Nortоn с нещо по-адекватно