PDA

Виж пълна версия : лепенки, ваденки, татуировки

mralien
24.02.04 г., 14:20
Знае ли някой място където се продават разни такива неща на различните хардуерни фирми... от къде можем да се снабдим с такива елементи ала NFS Vinyl Mods :) или ще трябва да си правиме сами?!?
Споделете... ;)

alex_matrix
24.02.04 г., 15:23
сами, сами, сами (повтори ехото):rolleyes:

няма в бг

хващате си векторни картинки и отивате на режещи плотери да ви резнат фолио

иначе предполагам може и с поръчка от чужбина ама яко кинт

аз имам два надписа на самозалепващо ултравиолетово фолио THE MATRIX за страничен капак - зелени

правени са за матрикс кутията ама така и не реших да ги слагам

Smoky
24.02.04 г., 18:59
Майка ми работи с режещ плотер, така че ако мога да окажа съдействие...

jazztonite
25.02.04 г., 03:19
какво по точно съдействие?
давам ти бмп еди колко си СМ на еди колко си СМ
и колко ще струва? :cool:

лепенка, синя на цвят...

Smoky
25.02.04 г., 03:58
Ако го дадеш на бмп, цената ще е много по-висока. Просто плотерът работи с векторни формати (конкретно - майка ми използва CorelDraw за подготовка за рязане). Мисля, че и EPS върши работа, но не съм сигурен.
Цена в момента не мога да дам, защото не съм в час. По принцип цените са в кв.м. нарязано фолио, зависят от типа фолио и от евентуални допълнителни дейности по проекта ти...

Това е засега. Когато имам повече детайли, ще ги пост-на.

Capoeira
25.02.04 г., 09:40
предполагам че плотера работи и с *.cad форматите на AutoCad или поправи ме ако греша

alex_matrix
25.02.04 г., 11:03
Originally posted by Capoeira
предполагам че плотера работи и с *.cad форматите на AutoCad или поправи ме ако греша

*.dwg формата на файловете не е обичан много много
и не е точно векторен формат

най добре е векторни формати за корела или адобе илюстратор

зависи повечето плотери си имат конвертираща и чертожна програма където могат да се нанесат последни корекции и да се преработи файла за рязане
така че и *.dwg може да стане зависи от програмата

забравете всякакви цветни бмп картиники или нещо подобно
едноцветно и например текст ако имате ще трябва да се конвертира в криви

Smoky
25.02.04 г., 22:45
Така, говорих с майка ми и ето какво каза тя:
Най-добре CorelDraw формат, приемливи са Illistrator, wmf и EPS файлове. Аутокадски също стават, но създават доста повече проблеми.

Цената за фолио, рязане, чистене и подготвяне за лепене е 20 лв на кв.м. - за стандартните матови/гланцови фолиа. Ако нещото, което имате предвид, е над половин кв.м., има и отстъпки.

Capoeira
25.02.04 г., 23:29
аз на положин квадратен метър мога да субера толкова винили че даже нема да има куде да се лепнат по кутията...
Едно предложение ако имате bike много гъзарски ще е да си направите некакъв ваш си надпис в готически шрифт и да го лепнете вместо оригиналните лепенки по него аз още сега започвам да мисля и да навия още един да си делнеме парите

Smoky
26.02.04 г., 00:04
Общо взето е така, макар че половин квадрат са точно двата странични капака на средноголяма (моята) кутия :)

Освен това, ако нагъчкаш много нещата в този половин квадрат, после ще имаш проблеми с лепенето...

alex_matrix
26.02.04 г., 16:20
MATRIX CASE-а е направен с такова фолио
по точно символите

избрах и зелено реагиращо на ултравиолетова светлина
при което ефекта при включена неонова лампа в помещението е смазващ

http://hardwarebg.com/alex/_MODOVE/matrix//05.JPG