PDA

Виж пълна версия : Radeon Tv-out Q?

BladeHN
24.02.04 г., 01:48
Off topic /Ако този пост не е на правилното място моля някой МОдератор да го премести, но не видях по-добро такова./
Днес си взех кабелче за Tv-out-а на Radeon 9000, Всичко си работи нормално(май..) аманещо ми се губи цвета на телевизора!? подкарвам го и като екстендед и иначе(показва ми всичко което е и на Монитора) пробвах с разните настройки от контрол панела на Каталиста ама не и не Няма Цвят.
Понеже кабела ми е S-Video от към Радеона и два чинча от другата, има ли вариянт от едната букса да минава картината(червената) а от другата(бялата) цвета(или нещо подобно) и за тва да няма цвят, (нали се сещате че Video-in-а на телевизора е само един) или аз нещо не съм напраявил като хората?

Някакви идей?

edit: Трябва ли да качвам някакви драйвери за телевизора(Hitachi) или да си го оставя като Plug N Play?

XM6002B
24.02.04 г., 01:53
Проблемът най-вероятно е от кабела - АТИ си ползват специален 7-пинов, с какъвто не би трябвало да имаш проблеми с цветовете. Аз моя го взех от Вали, след 1-2 неуспешни покупки преди това.

>

BladeHN
24.02.04 г., 01:56
И аз дочух че си имали някакво различие в пиновете от вместо 4, 7. Но ми казаха за нещо в драйверите им което обединявало картината(или нещо такова) и можели да бачкат и с 4 пинови кабелчета!?

XM6002B
24.02.04 г., 02:01
Абе звънни във Вали и ги питай дали имат такъв кабел и колко струва най-вече - пази си нервите.

>

BladeHN
24.02.04 г., 02:33
Ако си взема преходник който обединява двата чинча в един и го бодна в Видео ин-а на ТВ-то дали ще поцветнее?:rolleyes:

BladeHN
24.02.04 г., 03:18
Тъпа работа, като вкарам червения кабел в тв ин-а на ТВто и допрабелия до него и се появява цвят...отивам за преходник и ги обединявам!

mitku
24.02.04 г., 10:42
Братчед - само си земи един преходник от два към един чинч (стерео-моно) - ръгаш двата чинча от кабела в него, а самия преходник в TV-то... черно бело ти е, щот включваш само единия кабел, а той при S-Video-стандарта е яркостния сигнал на картината, цветовия сигнал върви по другия кабел и трябва да се смесят за да получиш composite-сигнал. По принцип требе да се напраи през един кондензатор, ама и без него си бачка кат слънце.

moe
24.02.04 г., 12:11
Originally posted by XM6002B
Проблемът най-вероятно е от кабела - АТИ си ползват специален 7-пинов, с какъвто не би трябвало да имаш проблеми с цветовете. Аз моя го взех от Вали, след 1-2 неуспешни покупки преди това.

>
4,7, 9 са пиновете на с-видеото , като 9 пиновото е за Виво картите. купи си преходниче за каквато ти е буксата най-добре.

parazitnno
03.06.06 г., 13:01
Е имам същия проблем на видеото ми е S-Video i e 4 пинов ако не се лъжа
и си взех едно кабелче около 20 см като преходник от S-Video кум чинч и си взех един кабел с два чинча от едната и 2 от другата и вкарвам в тв-то и сичко си е добре качество на картината само цвят няма .
Дали да си взема 2 преходника и от чинч кум 2 чинча и да ги сложа от джете срани и да пробвам .