Виж пълна версия : " illegal operation "
Здравейте :)
Пиша ви поради отново възникнал неприятен проблем ;
Аз нямах ИЕксплорер бях го премахнал от пс-то с програмка,но се оказа,че ми трябва спешно...и сега изникна проблем-когато е отворен ИЕ и искам да отворя някоя моя папка или например контрол панела ,my comuter и т.н. изписва грешка и това което съм се опитал да отворя се затваря.Иначе мога да отворя и 10 ИЕксплорера но няма да покаже грешка (или 10-на мои си папки или некакви системни ...)но едновременно не може да са отворени (ИЕ и някоя папка )
massacre
24.02.04 г., 14:37
Аз мога да те посъветвам следните няколко неща:
1. Свали си програма, която да замества IE/WE. Примерно, Total Commander. ( link (http://wincmd.com/) )
Ако номера мине, поне ще успееш да си свършиш работата, а после, ако решиш, ще човъркаш по-подробно или направо ще преинсталираш (The choice is yours! I hate Pepsi..)
2. Рестартирай машината и още докато зарежда, натискай F8. Това ще те изведе в едно "скрито" меню, в което имаш различни опции, включително "Last known good configuration". Може да опиташ така, въпреки, че щом си трил, много е вероятно нищо да не стане.
3. Би могъл да опиташ с Restorе point, в случай, че не си го излючил (аз моя го спирам, но понякога съжалявам).
4. Последното, което мога да ти предложа е с boot disk на Windows. (Не знам защо, но си мисля, че си с ХР) От диска да опиташ с Repair. Има два начина:
- още при стартиране на компютъра да го сложиш и да boot-неш от него, след това да му кажеш Repair
- да го поставиш в устройството при вече зареден Windows. Ще ти се появи меню, в което има направо опцията Repair.
Прецени добре, дали тези неща биха ти помогнали. Честно казано, не съм срещал подобен проблем и конкретно решение (явно) не зная, затова ти изреждам различни варианти. Но, все пак, ако предпочиташ (и не е толкова спешно), изчакай още някой да даде мнение, много е вероятно да е по-компетентен от мен.
Успех! Пиши после какво е станало и как си го оправил. :)
vbTheKing
25.02.04 г., 02:18
Originally posted by massacre
2. Рестартирай машината и още докато зарежда, натискай F8. Това ще те изведе в едно "скрито" меню, в което имаш различни опции, включително "Last known good configuration". Може да опиташ така, въпреки, че щом си трил, много е вероятно нищо да не стане.
3. Би могъл да опиташ с Restorе point, в случай, че не си го излючил (аз моя го спирам, но понякога съжалявам).
4. Последното, което мога да ти предложа е с boot disk на Windows. (Не знам защо, но си мисля, че си с ХР) От диска да опиташ с Repair. Има два начина:
- още при стартиране на компютъра да го сложиш и да boot-неш от него, след това да му кажеш Repair
- да го поставиш в устройството при вече зареден Windows. Ще ти се появи меню, в което има направо опцията Repair.
До колкото съм запознат с проблемите на tao, той има 2 Вин-а на компа си - WinXP & Win98 и всичките му проблеми с ИЕ и подобни са под 98ицата.
Ако съм прав, решения 2,3,4 отпадат.
Аз бих дал един съвет, но понеже tao е нов потребител ще ми се скарат, че се бъзикам и някой може да ми се върже - ето защо ще се въздържа.
=========
Друг съвет по темата не мога да дам, но исках да поясня, че съвети 2,3,4 на massacre не важат за Win98, та tao да не си губи времето да се чуди защо не може да намери опцията repair и т.н.;)
P.S. tao, напиши ТОЧНО каква грешка ти изписва!
ХА
оцели - уин98 и ХР. проблема е върху 98.Знам,че 2,3,4 отпадат и съм наясно, че рипеър е за ХП ! Даже 1 отпада,защото ми трябва ИЕ за да принта едни документи от една енциклопедия, а тя иска ИЕ !
Иначе грешката е от онзи тип "Illegal operation , this program will now exit" която е много характерна за Уин 98, ако се сещате за какво ви говоря...ако не се сещата кажете и аз ще препиша точно какво пише, но надали ще ви свърши работа ,защото в самата грешка пише доста непонятни неща които няма да ви упътят според мен.Но ако все пак искате , няма проблем ще вляза в 98 и ще я препиша.
mastodont
25.02.04 г., 11:56
ако проблема е под 98.. пробвай да "замажеш" отгоре и с 98 ;-) гадината си проверява кое ечитаво и кое не е .. заменя разни системни фаилчета и после сичко си бачка като преди(т.е. всичко инсталирано, всички настройки си остават) ... а после за всеки случеи сложи и ъпдате на ИЕ-то ... малко не ми е я сно какво ще стане ако вече имаш ИЕ6 каот правиш тази процедура.. ама... няма да стане по-зле ;-) операцията отнема 20 мин приблизително... направо си стартираш под 98 сетъп-а, няма нужда да си под дос. надявам се че правилно съм разбрал каква е задачката и не съм се изцепил с нещо несвързано ;-)
този номер го направих още преди да пусна тази тема - никакъв ефект ! :o
Авторски права на vBulletin