Виж пълна версия : Грозно но направено с мерак !!!
1001101
23.02.04 г., 18:58
Направих си аналог на светещите тръби дето ги продават - не се получи кои знае какво , НО МЕН МЕ КЕФИ !!!
И всичко ми излезе 2,5 лв
http://rack6.free.evro.net/Slowly/NEONKI/
Не претендирам че е първото по рода си - просто ме кефи как стана !!!!
Абе снимките са грозни, иначе ефекта е добър. Разкажи какво е това, какво си използвал за направата. Разкажи повече.
Иначе идеята ми харесва.
CRUSHER
23.02.04 г., 19:40
Да кажи нещо повече. И вземи сложи снимките в някои друг сървър че някои хора нямат достъп до Евро.нет. Като мен например :ghi:
digital
23.02.04 г., 19:59
Тури я някъде другаде, щото и аз не я отварям.
1001101
23.02.04 г., 20:16
значи за тръба съм използвал тръбичка от силикон -16 ст(от тия за пистолетите с горещ силикон) пробил съм 4 дупки в нея - и в тях 4 диода по 60 ст,.,.,. после с поялника - верига.... на минуса бам съпротивление 240 килоома...и ...останалото се вижда....Вярно че снимките са много скапани но ефекта е доста добър - особенно при добри диоди
Снимките ще ги преместя - съвсем скоро...
Абе човеко, хората искат да качиш снимките на някой друг сървар, защото еврото не се вижда от всички.
И обясни нещо повече ти казах за това което си направил.
1001101
23.02.04 г., 20:36
http://bubu.to/storage/1001101/ - еи ги тука
Originally posted by 1001101
....
после с поялника - верига.... на минуса бам съпротивление 240 килоома...и ...останалото се вижда...
240 килоома ???
Milanoff
23.02.04 г., 21:08
Originally posted by Stefo
240 килоома ???
Ако ги е включил в контакта може и да запалят, ама не ми се смята сега.:lol: :smoke:
1001101
23.02.04 г., 21:11
МОЯ Е ГРЕШКАТА - ТАКА И НЕ СЕ НАУЧИХ - 240 ОМА
Хубаво си се сетил за пръчките силикон, аз преди с тях си бях направил един свтещ таралеж. После се чудих какъв мод да измисля от тях ама го оставих за по-натам :>>
Браво на теб, че си се сетил.
1001101
24.02.04 г., 11:39
Още едно мое творение видя бял свят - прочутият светещ вентилатор :D
http://bubu.to/storage/1001101/VENTILATOR/
http://rack6.free.evro.net/Slowly/VENTILATOR/
Това са три филмчета но много малки съответно
1 - 500 КБ
2- 1.1 МБ
3 - 1.5 МБ
Предпочетох да ги сложа така , защото 4-5 добри снимки са поне два МБ , а това все пак са филмчета....Ако някои се интерсува мога да кача и снимки правени вечерта - на тъмно - тези дето ги качих са правени през деня...
Как се прави - нямам намерение да описвам - сигурно всички знаят ...
alex_matrix
24.02.04 г., 15:32
наистина интересно
аз преди месеци пробвах да си направя неон от силиконовата пръчка но сложих само два силни сини диода
не ми хареса ефекта обаче пръчката доста расейва и не се получава добре
предпочитам да работя със плегсигласови пръчки
ето какво бях направил преди 2 години - тогава още нямаше неони в българия а и по света бяха доста ограничени
http://hardwarebg.com/alex/forum%20statia/mod%204/03.JPG
http://hardwarebg.com/alex/forum%20statia/mod%204/04.JPG
Originally posted by 1001101
Още едно мое творение видя бял свят - прочутият светещ вентилатор :D
...
това вентилаторче по моята статия ли е правено
1001101
25.02.04 г., 09:52
Да
За добре, най-добре става със стъкло, а ако се желяе насоченост се слага и огледало от едната страна.
1001101
25.02.04 г., 11:49
Originally posted by GIPSON
За добре, най-добре става със стъкло, а ако се желяе насоченост се слага и огледало от едната страна.
Е така е спор няма, ама как ще отрежеш стъклена тръбичка, откъде ще я намериш , и как ще сложиш стъклото че да не стане грозотия :) пък и дори да не е тръбичка къде ще сложиш диодите...
alex_matrix
25.02.04 г., 12:03
става си най лесно с кръгла плегсигласова пръчка матирана отгоре
ядрото си остава проводимо за светлината а матираната външна страна свети равномерно и силно
Ми ако не моежеш да си отрежеш стъкло, отиваш в някои магазин в който режат и примерно им казваш да ти изречат една пръчка (зависи какво искаш). После захващаш диодите с топъл силикон (но изчистваш стъклото добре). Става много красиво. Преди си бях направил едно, но го счупих, това му е недостатъка.
alex_matrix
25.02.04 г., 15:14
Originally posted by GIPSON
Ми ако не моежеш да си отрежеш стъкло, отиваш в някои магазин в който режат и примерно им казваш да ти изречат една пръчка (зависи какво искаш). После захващаш диодите с топъл силикон (но изчистваш стъклото добре). Става много красиво. Преди си бях направил едно, но го счупих, това му е недостатъка.
не е ли малко опасно може да се порежеш доста сериозно на един такъв ръб
все пак кутиите са нещо всекидневно докосвано пипано местено и тн
поне повечето от хората в този раздел го правят:D :D :D
да не говорим ако се счупи
Originally posted by alex_matrix
не е ли малко опасно може да се порежеш доста сериозно на един такъв ръб
а да не говорим ако се счупи
За това облицоваш ръбовете с течен силикон. Всичко остро го минаваш с речния силикон.
За чупенето трябва да се внимава.
За ПЦ по-лесно ще се счупи, но аз си направих това за една реклама, а при нея няма местения много.
Яко откаде могат да се купят плексигласови пръчки ?
1001101
04.03.04 г., 09:02
ми от големия конрад - на петте кюшета - първата пряка на христо ботев като тръгнеш към македония....там обаче са малко по големи от тия дето съм използвал - по 14ст са....иначе аз съм ги взимал от магазините за по 1 лв - 5-6 бр - така че първо обиколи тия магазини почти винаги има
Тея в конрод като се замисля са си доста широки и малко матови - така че по добре си търси от магазините по 1 лв...
наи добре ако си намериш прозрачни с диаметър 5 мм
Te4eH_A3oT
04.03.04 г., 12:31
WOW Видях само 1 снимка щото немога да отворя другите :mad: а много искам да видя и другите. неможете ли да ги качите и в free.techno-link.com ???? много ми се иска да видя и филмчетата !!! много ме кефи ефекта е уникален :Р ама имам един въпрос ! не ти ли пречи сиянието или светлината която се излъчва от тръбичките ? в сми. дали не ти свети прекалено силно в очите ???
Te4eH_A3oT
04.03.04 г., 12:56
междо другото знаете ли какви чудеса могат да се направят със светлопроводи ??? понеже нз от каде да си ги копувам, пазаравум от магазинчета за 1лв. едни малки работи дето стърчат светлопроводи от тях и стават супер. Ако някой обаче знае от къде се пазаруват, плс. да каже !??!
Bots'_Revenge
04.03.04 г., 13:28
Аз само не разбрах какви са тези магазини за 1 лев.
Мен просто ме интересува да си намеря плексигласови пръчици.
Te4eH_A3oT
04.03.04 г., 18:56
абе и аз искам плексигласови пръчици и доколкото разбрах ги има в Конрад. Пък аз говоря за светлопроводи което в съчност няма нищо общо с пръчиците !
1001101
04.03.04 г., 20:59
Не си чувал за магазините по левче!?
Е, те са една велика особенност на китайското промишлено чудо:D - вътре се продават всякви дреболии - от силиконови пръчки за пистолети с горещ силикон до лъжици:p и всичко е по 1 лв - направо са наводнили софия - има ги по женския пазар, красно село, срещу илиянци ... на много места
Ама за силиконови пръчки можеш да провериш във всяка железария или пък мосю бриколаж, или пък по строителните борси - ако има такива около вас - на много места ги има - фантастико, ...
Само повтарям - важно е пръчките да са прозрачни - иначе става това дето го каза алекс - не разпръскват добре светлината
А за free.techno-linka - ще пробвам да ги кача и там
абе и аз искам плексигласови пръчици и доколкото разбрах ги има в Конрад. Пък аз говоря за светлопроводи което в съчност няма нищо общо с пръчиците !
ми кво да ти кажа за мен наи добрите светодиоди са тези в конрад - малките 3мм по 60 ст - те са доста ярки
или тея по 86 ст 5мм те пък са доста силни
да ве силиконовите не са много прозрачни :( та ако някой знае каде има светлопроводи или плексигласови пръчки моля да ни светне :)
1001101
04.03.04 г., 21:28
http://free.bol.bg/boris_t/
еи тука ги качих файловете
а за плексигласовите пръчки - казвам ви има напълно прозрачни силиконови пръчки и съвсем скоро ще ви постна една снимка
http://free.bol.bg/boris_t/DMC_0438.JPG
еи за това маи не се разбрахме - кои за кои пръчки говори - и двете са силиконови и между тях разликата е огромна
Съжелявам за не толква добрата снмка - утре на светло ще ги щракна пак
Te4eH_A3oT
04.03.04 г., 22:35
ми вече казах в магазините за левче има светлопроводи. те сем продават на едни "неща" като фенерчета, а от тях излизат много малки финни нишки ( много прилича на корда но не е корда, а и с корда не става ! пробвал съм :p ), та моля не бъркайте светлопроводите със въпросните тръбичнки. Аз имам малки дупкъ на маската на кутията, от които ще излизат светлопроводите. Режат се да се изравнят. Във вътрешният край се насочват към диод и светят. Но държа да подчертая яе светлопроводите светят само в края, или там където е отрязан или пречупен. Ефектът не е като на тръбичнките. Но с малко идея и желание може да стане нереална комбинация !!!!
На мен ми хрумна един вариант ей сега и мисля да го пробвам... На тея прозрачните силиконови пръчки ако се издълбаят със ножче за балатом или браснасрко ножче малко от страни то ще свети по силно от колкото останалата част... мисля да се разкарам до някой магазин за левче дано има :) от прозрачните...
Авторски права на vBulletin