Виж пълна версия : Fortron 300w + Volkano 12
martooo2003
22.02.04 г., 14:06
бих искал да знам дали ще се съберат в моята кутииика
като се има прадвит 4е фортрона е с 120 мм перка и Волкан4ето 12 си е доста голямо...така де... няма ми да опират едно в друго....
digital
22.02.04 г., 14:11
Какво като е със 120мм перка? Той Фортрона си е със стандартни размери. Няма проблеми...
__SpOO__
22.02.04 г., 14:13
digital ти е отговорил относно Фортрона и 120мм перка, мога само да добавя, че ще са близко едно до друго - захранването и вентилатора на процесора, но все пак според зависи много и от това с каква кутия си, ако си с голяма(сървърска) надали ще имаш подобни притеснения.
martooo2003
22.02.04 г., 14:17
не ми е голяма кутията затва се 4удя...наи-обикновенна е
а в4ера си зех фортрон-а и след некои друг ден ще си земам и волкан4е 12-ка и незнам....
digital
22.02.04 г., 14:18
Originally posted by __SpOO__
но все пак според зависи много и от това с каква кутия си, ако си с голяма(сървърска) надали ще имаш подобни притеснения.
Какви сървърски кутии бре...на всяка нормална кутия ще стане. Не разбирам какво е странното в тия два компонента... стандартно захданване и стандартна 80мм перка...
martooo2003
22.02.04 г., 14:20
абе за волкана маи не е много стандартен (е*а си 4удовището ) 708грама....доста е голям
digital
22.02.04 г., 14:24
Originally posted by martooo2003
абе за волкана маи не е много стандартен (е*а си 4удовището ) 708грама....доста е голям
Това че е тежък, не означава че е голям... има разлика нали?
martooo2003
22.02.04 г., 14:40
вик кво аз ти казвам 4е е прекаленно голям...
п.п. ходи го виж некъде
digital
22.02.04 г., 15:21
Добре... защо спориш за глупости... кое е голямо? Най широката му част е перката. Тя е 80мм. Нестандартното е, че перката е по висока, но това няма никакво значение (освен ако захранването не е вертикално, в което силно се съмнявам).
__SpOO__
22.02.04 г., 15:35
Originally posted by digital
Какви сървърски кутии бре...на всяка нормална кутия ще стане. Не разбирам какво е странното в тия два компонента... стандартно захданване и стандартна 80мм перка...
Без да се обиждаш ще ти кажа следното, забелязвам че доста хора пишат тук набързо без да обръщат сякаш достатъчно внимание на мненията, които репликират.
Аз никъде не съм писал, че Фортрона и Волканото няма да могат да се ползват заедно и ще има някакъв проблем, единственото което писах е, че разстояниет м/у тях ще е малко, а и пределно ми е ясно, че Фортрона си е стандартно АТХ захранване.
:)
А това, което добавих за по-голямата сървърска кутия беше в смисъл, че много по-удобно ще е на човека ако има такава отколкото ако е от средните кутии а не че няма да може да си сложи захранването и вентилатора, за които говори в кутията си.
:rolleyes:
Demonaz
24.02.04 г., 13:50
Проблем би имало ако е с малка кутия и захранването е вертикално, както е казал digital във всички останали случай ще е ок.
ThunderBolt
24.02.04 г., 22:58
Само едно нещо и от мен, не взимай волкано 12, или 11.
Продуктите на Tt са примамливи, хубави са само на хартия.
Извинете, но не може Т-бред 1800+ @ 200*10 @ 1.48В, това волкано 11+ да го държи на фул лоуд 57 градуса, при средни обороти. При максимални обороти хлади добре, ама или трябва да си глух, или да пуснеш музиката на макс.
alexbg67
25.02.04 г., 00:24
ThunderBolt, нещо не е наред при тебе, или отчитане на Т*, или монтажа на охлаждането, или ти куца вентилацията на кутията. Не бързай да обобщаваш. Ако ти се води диалог, ще ти обясня нещата от сигнатурата ми как се справят, ОК?
ThunderBolt
25.02.04 г., 01:02
Виж сега, говорим за Volcano 11 и 12, не за Silent Boost, който също е добър, но не виждам смисъл от него, при положение, че върши същата работа като един Falcon Rock II например.
Иначе като качество признавам единствено Crystal ORB и Silent Boost от продуктите на Tt.
Иначе добрата страна на 12 и 11, е че стават за по-голям клок, демек на макс. обороти ще си вършат работата перфектно, но PC, включено 24/7 просто тези обороти и ниво на шум са немислими. Но от друга страна за какво да давам 40+ лева за такъв куулер, при положение, че един Falcon Rock II ще ми свърши работа, а ако искам да клокна повече съответно за повече точки на мрака или някой друг бенч, мога да си отворя прозореца в стаята?
alexbg67
25.02.04 г., 01:14
Миии медната част, тоест радиаторите им са ае да не кажа еднакви, ама са си еднакви... Ако си прочел до края сайна ми, ще видиш, че перката на бууста я е хванало липсата... ;) А тази дето съм я писал там в момента врътка на 1780 об/м и държи Т 37 градуса. За това ти казвам, има още детайли... :)
ThunderBolt
25.02.04 г., 01:22
Хубаво, говорим принципно за продуктите на Tt.
Да, наистина радиаторите им са хубави, но перките са на изключително ниско ниво, поне при 11+. Не може на 2500 rpm, на колкото върви и FalconRock II, да държи Full Load 57 C, а Spire-а, по-евтин и с по-лош радиатор 40-41. Над тези обороти става лошо за човешките уши.
Според мен трябва да се вземе някакъв Smart Fan + един хубав меден радиатор, по-хубава комбинация не може да има...:cool:
St-George
25.02.04 г., 09:34
Е та тя 11-та не беше ли със Smart Fan II :conf: А точно тези викат че били добри ;) По добре виж дали ти е полиран хубаво отдолу радиатора, че имаше такива с не добра(лоша) полировка. А ти с какво дъно си. Да не е некой Гигадръв и да ти показва завишени температури ?
XM6002B
25.02.04 г., 10:03
Originally posted by ThunderBolt
Да, наистина радиаторите им са хубави, но перките са на изключително ниско ниво, поне при 11+. Не може на 2500 rpm, на колкото върви и FalconRock II, да държи Full Load 57 C, а Spire-а, по-евтин и с по-лош радиатор 40-41.
Ти перките на един и същ радиатор ли ги сравняваш??? Защото перката на ТТ11+ със сигурност е по-мощна и по-добра от тази на ФалкънРок.
>
Originally posted by ThunderBolt
... Не може на 2500 rpm, на колкото върви и FalconRock II, да държи Full Load 57 C, а Spire-а, по-евтин и с по-лош радиатор 40-41. Над тези обороти става лошо за човешките уши.
Според мен трябва да се вземе някакъв Smart Fan + един хубав меден радиатор, по-хубава комбинация не може да има...:cool:
Казваш, че Spire-a е с по-лош радиатор, а държи по-ниски температури, от което излиза, че смартфан-а не струва
А след това, че трябвало да се вземе смартфан със друг радиатор- нещо не ти се връзват приказките
Наистина не са реални тия неща дето ги приказваш, аз именно Bолкано 11+ имам и рядко го пускам над 2500 оборота. С Т-бред на 2100МHz (10.5x200) съм
Авторски права на vBulletin