PDA

Виж пълна версия : син екран на 98 ? !

tao
20.02.04 г., 22:01
Това сигурно вече ви е писнало като тема ама аз съм нов в чатовете и..така :)
та
като изключвам уин98 ми показва син екран почти винаги , натискам некое копче и се едно нищо не е станало-компютара се изключва ....кво мога да напрааа за да не се появява ? Дразни ме !

tedych
20.02.04 г., 22:11
най-вероятно се е сбъгясал шел-а, т.е. explorer.exe, или някоя резидентна програма която ползваш причинява този (д)ефект.
Преди да излизаш от Уиндоуса, пробвай да излезеш първо от всички пуснати програми преди това и чак тогава шът даун, да видим.

tao
20.02.04 г., 22:26
Добра ИдеЯ !Ако проблема продължи,ще сигнализирам задължително !:p

tao
20.02.04 г., 22:39
:(:(:(
неее:(
затворих сички аппликации и пааак:)
ама тия екзе-та от лентата не съм ги пипал!Няма секи пат кат го гаса или давам рестарт да си играя 1 час да затварам я !

идеи некви имате ли ?аз нямам:(:(:(

Fo
20.02.04 г., 22:50
Вземи намери някой който разбира да ти сложи едно ХП и да не ги виждаш толкова тия сините.

tao
20.02.04 г., 22:57
Аз имам ХП така че не ми се прави на интересен ако обичаш !

Fo
20.02.04 г., 23:03
Някой друг се прави на интересен тук. Тогава си използвай него... или го изтрий тоя 98 и го сложи на чисто като ти трябва толкова.

tao
20.02.04 г., 23:21
Аз не се правя на интересен аз просто питам кво трябва да направя за да не ми дава син екран като рестартирам или гася компютъра!Темата ми не е кой уиндоус е по добър !

tedych
21.02.04 г., 00:41
Няма да обсъждаме защо има 98, явно му трябва за нещо.
А причините да ти дава син екран са толкова колкото и възможните бъгове в творението на бате Били :) Т.е. хиляди.
Дай повече инфо, изведнъж ли почнаха проблемаите, кога точно ти дава синия екран (на коя стъпка от процеса), казваш почти винаги ти дава екрана, т.е. има случаи не ти го дава ли? и такива работи. Някой драйвер да си инстлаирал наскоро.
От друга страна проблема може да е и хардуерен. Преиснталирай Уиндоуса и почти сигурно е че ще спре проблема.

Mirchev
21.02.04 г., 01:04
Защо просто не преинсталираш Уиндоуса? Не е толкова трудно и става бързо! За времето, за което си игра да пишеш във форума щеше да си го направил!

tao
21.02.04 г., 01:15
не смя да преинсталирам !Последния път беше фатален ...:(
Защо не опитаме да решим проблема без реинстал ?
Ще ви дам още инфо :
синия екран се показва,когато :
дам схут довн(или рестарт),иконите от десктопа се махат и след няколко секунди ми показва синия екран.натискам който и да е бутон ,после пак се появява десктопа(без икони) и компа се изгасва/рестартира след няколко секунди.
Забелязал съм,че след рестарт или след като включа пс-то и веднага го изключа/рестартирам не се показва синия екран.
Относно драйвърите - не мисля че е от тях 100 %.
Относно някоя програма-идея си нямам коя може да бъде,ако изобщо е някоя програма!
П О М О Г Н Е Т Е ! ! !

Valeri
21.02.04 г., 01:51
1. Този форум не е чат.
2. В този форум няма врачки, че да ти отгатнат проблема по минимума информация, която си дал.
3. Когато някой се опитва да ти помогне, очаква се да се държиш по-търпеливо.
4. Когато нямаш никаква представа как работи една OS, не казвай, че си 100% сигурен в нещо.
5. Дай на някого да ти оправи компютъра и не пипай повече. На този форум всяка твоя тема започва от "А" и "Б" на компютърната грамотност.