Виж пълна версия : Как да се защитя от постоянни атаки ?
Mr.Book
20.02.04 г., 00:27
Докато съм в интернет Нортъна постоянно ми показва,че съм атакуван.Сигурно ми се вижда URL-то или нещо такова.С какви настройки мога да го променя това ?С XP съм и IE6.0
Какво ти се вижда?!
Какво е това URL което мислиш, че ти се вижда :) ?
Да не би да имаш сървър на компютъра си??
Иначе щом имаш файруол, нищо друго не можеш да направиш освен да се примириш с този т.нар. 'шум' в интернет, тези т.нар. атаки едва ли са специално за теб насочени, всеки за това си и слага файруол, докато си в интернет, постоянно ще има такива работи, дори и тотално да скриеш машината си с файруола, пак ще има опити.
На бас че си с 2004 !
Инсталирай нортон фиреуал 2003 и нема да те притеснява толкова често :)
АМА да Не забравиш да си ъпдате-ваш дефинициите :):)
Originally posted by tao
На бас че си с 2004 !
Инсталирай нортон фиреуал 2003 и нема да те притеснява толкова често :)
АМА да Не забравиш да си ъпдате-ваш дефинициите :):)
:) :) не разбрах какви дефиниции има файруола?! Какво да му ъпдейтва, освен самата версия на програмата?!
Вероятно говориш за Нортън антивирус, но в случая той няма нищо общо, понеже става дума за файруол, който постоянно го притеснява за блокирани атаки. Просто го настрои да не те притеснява, ами да блокира мълчаливо и това е.
не!
Има дефиниции на фиреуола!АД-блокинг !
Mr.Book
20.02.04 г., 23:34
Нортъна е 2002 , но е ъпргейдван постоянно.Firewall-а ми е на high и затова сигурно постоянно получавам съобщения за атаки,както казаха по-горе.Ако го сложа на medium заедно с намаляването на съобщенията няма ли да намалее и защитата? Ad-blocking просто спира рекламните банове. И какво , не може ли да си изцяло невидим в Интернет ?Със стария ми Win98 майче нямах такива проблеми.
Ами не знам..аз ти препрачвам sygate,никога не ме притеснява с глупости като нортона.
Файруола ти трябва да има селекция за Medium-High и за нивото на защита, и за нивото на информираност за всяка атака (дали да те информира). Освен това трябва да има и начин да настроиш опции за всяко ниво. Така е в ZoneAlarm, и аз съм с него. Това си е чист файруол, без някакви измислени Ad BLocking-и. Моя ад-блокинг си е вграден в бразуъра който ползвам. Работата на файруола е да бъде файруол, затова предпочитам да не слагам нортънски софтуер.
Т.е. Low-Medium-High трябва да е указано точно какво прави, и обикновено едното няма връзка с другото (сваляйки нивото на Медиум да свалиш и алертите, и защитеността, просто няма смисъл да е така).
Със Windows 2000/XP/2003 си по-уязвим и видим поради нещата които М$ са заложили в него като услуги/възможности. Ако нямаш мрежа/сървъри, с файруол като зонеаларм можеш да затапиш всички входящи портове до 1024 и ще си невидим (по4ти, понеже все пак ползваш интернет и програми като ICQ се държат като сървъри).
Авторски права на vBulletin