PDA

Виж пълна версия : Желаете ли форума на HWBG да има версия на български?

vbTheKing
19.02.04 г., 22:36
Въпроса е ясен! Гласувайте и това е!
btw, преди да пуснете гласа си се сетете за превода на WinXP на БГ и си задайте въпроса "Наистина ли ще ползвам форума в българския му вариант или ще си остана така?!"

П.П. Аз съм изцяло ПРОТИВ!

П.П.2 Имате 15 дни...

Stilian
19.02.04 г., 23:12
Не ...

1nsane
19.02.04 г., 23:15
Originally posted by Stilian
Не ...
И аз тъй...

HOKUM
19.02.04 г., 23:32
Tвърдо нЙе:ghi:

CRUSHER
19.02.04 г., 23:47
Честно казано какъфто и да е софтуер (ако щете и WinRaR, Opera и др.) за Windows на Български не си заслужава. Човек като свикне с Английския нема мърдане. Гласувах НЕ

vbTheKing
19.02.04 г., 23:56
като гледам засега как върви гласуването, май __SpOO__ няма да има възможност да се изяви...:lol: :lol: :lol:

mahmoud
20.02.04 г., 00:02
мнееееее... така е добре...

FooTiE
20.02.04 г., 00:06
И аз съм против просто няма никакъв смисъл.

GeniusLoci
20.02.04 г., 00:08
Отговора го няма в анкетата - няма да бъде :)
Иначе съм твърдо против.

OgiDogi
20.02.04 г., 00:51
Не!
Освен превода на текста в страниците, ще трябва да се сменят и картинките за бутоните, а това е много въшкава работа. Не че не съм привърженик на българското, но просто не си струва труда при положение, че няма човек, който да е седял на изцяло българизиран компютър. Инсталирал съм LIP-а на ХР-то и знам какво се българизира - единствено интерфейса на уиндоуса - програмите си остават с техния си интерфейс. Затова да не се изтъква като причина "Не съм свикнал на английския... не го знам... не го разбирам...". Всички малко или много са свикнали и основните термини са им много добре известни. Цъкането из форума в никакъв случай не е като да четеш статии от западни хардуерни сайтове, бъкани с непознати термини.

Joredos
20.02.04 г., 02:47
Английският език за основните неща в компютрите са елементарни и дори човек с бегли по този официален за целия свят език не би имал проблем.Още по-лесно става и човек като има 2 дни стаж със сърфирането-философия нема,ние сме си българи и компа е българска работа,ама като го е краднал(патентовал) американец и английски ще учиме ;) .

Svetlix
20.02.04 г., 04:12
Твърдо съм против!
Така си е супер и ми е мноо удобно! В други форуми къде всичко е на български гледам супер тъпо и ми е адски неудобно за работа ....

lubb
20.02.04 г., 07:50
ни щеми да е на български и то не от необичане на кирилицата, а от дървеното звучене на термините на български!

St-George
20.02.04 г., 10:18
Не !!! btw. На телефона като си сменя менюто на БГ и не мога да се оправя, та какво остава за компа. И това при положение че слабо знам англииски.

janko
20.02.04 г., 11:40
Това е доста глуповато. Видя ли телефон с БГ меню и комп с менюта на БГ (WinXP BG) и направо получавам обриви по кожата :(

V@NKATA
20.02.04 г., 12:08
Тц :cool:

MK+
20.02.04 г., 12:25
Бе аз едвам се оправям с офиса на български. Ужас

Pesho®
20.02.04 г., 12:26
NEIN :D

Neotrace
20.02.04 г., 14:22
Originally posted by janko
Това е доста глуповато. Видя ли телефон с БГ меню и комп с менюта на БГ (WinXP BG) и направо получавам обриви по кожата :(

И аз така....хич не се оправям с преведени неща...и звучат тъпо и непознато....като Диспечер на задачи /Task menager/:)))))))). Гласувах с НЕ...ама това последното НЕ:)

xts
20.02.04 г., 14:23
На това какво му е неясното

http://www.clubsoutherncross.com/modules/phpBB2/

и какво му е трудоемкото, та то си има за тази цел БГ пак. Всичко е изнесено в един файл и няма грижи. Българският език може да е само в настройките на съответния потребител. За разлика от програмите, форумите на български са достатъчно ясно и точни, че за мен тема е доста по-разбрано от тред. Ама както и да е.

ПП Аз май съм първия гласувал с ДА

georgi_gp
20.02.04 г., 14:25
да! да има, така ще има и повече хора да го гледат!

ами малките деца?!? 1ви клас например... :) аз имам първокласнички и затова си мисля за тях, ми още не са учили англ. бре! :)

vbTheKing
20.02.04 г., 14:44
Originally posted by xts
На това какво му е неясното

http://www.clubsoutherncross.com/modules/phpBB2/

и какво му е трудоемкото, та то си има за тази цел БГ пак. Всичко е изнесено в един файл и няма грижи. Българският език може да е само в настройките на съответния потребител. За разлика от програмите, форумите на български са достатъчно ясно и точни, че за мен тема е доста по-разбрано от тред. Ама както и да е.

ПП Аз май съм първия гласувал с ДА

vBulletin-a (софтуера използван във форумите на ХВБГ) няма БГ пак (забележи, че дори написано на кирилица си написал "пак" - както се чете англ. еквивалент!)! Точно затова е трудоемко, защото трябва да се превежда всичко от някой! Освен това не е както си мислите да се копнат 2 MB PHP скриптове, да се прегледат къде имат англ. думи и да се сменят с БГ еквиваленти! Много по-сложно е!

Originally posted by georgi_gp
да! да има, така ще има и повече хора да го гледат!

ами малките деца?!? 1ви клас например... :) аз имам първокласнички и затова си мисля за тях, ми още не са учили англ. бре! :)

Какви малки деца фе?!?! Ти чуваш ли се кво говориш??? Я погледни какви теми се пускат в "Общи приказки"! Например "колко пъти на ден го правите", "Какви презервативи ползвате",На село в диското (http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=23285) - тва последното го погледни!!!
Освен това, какво ще правят малките деца тук?! Ще пускат теми от сорта на "Кой кондензатор точно трябва да сменя за да стане еди кво си" или пък "Като си отключих процесора успях да го клокна с 70% отгоре!"
:rolleyes: ! Мислеш ли, че децата ти, които не отбират думичка англ. се интересуват от тези неща?!? Я помисли пак - в кой раздел точно ще постват децата ти?!

Еййй ма баси примерите давате ве!:mad:

Fo
20.02.04 г., 14:47
Деца в форума??? ХОРА ПАЗЕТЕ СИ ДЕЦАТА ОТ ФОРУМА!!!
xts това не е phpBB2

xts
20.02.04 г., 14:57
Знам, че е VBulletin, a не PHPBB2

Намерих нещо - VBulletin на български:

http://forums.unibg.org/index.php

В повечето php скриптове всички използвани термини са изнесени в отделен файл. Не мисля, че е толкова трудоемко :)

acs
20.02.04 г., 16:05
твърдо против , мен лично мноо ме дразнят всякакви преведени софтуери(win,word etc.) това просто е УЖАСНО!:noway:

vbTheKing
20.02.04 г., 16:07
Originally posted by xts
Знам, че е VBulletin, a не PHPBB2

Намерих нещо - VBulletin на български:

http://forums.unibg.org/index.php

В повечето php скриптове всички използвани термини са изнесени в отделен файл. Не мисля, че е толкова трудоемко :)

ХАХАХАХХ след леко преглеждане на форума им веднага забелязах първия БЪГ!

Правила на форума:
Вие можете not да започвате нова тема
Вие можете not да отговаряте по тема
Вие можете not да прикрепяте файлове
Вие можете not редактирате съобщенията си

HTML code is ИЗКЛ
vB Код е ВКЛ
Усмивки са ВКЛ
[IMG] Код е ИЗКЛ

Е кажи ми тва не е ли ТЪПО!? Сигурен съм, че е пълно с подобни безмислици!

btw, това те са си го правили, а не са изтеглили някакъв си файл! Ако си толко мераклия вземи си изтегли VBulletin-a и се пробвай да го преведеш и тогава разправяй "Не мисля, че е толкова трудоемко"...;) :D

Svetlix
20.02.04 г., 16:51
Originally posted by acs
твърдо против , мен лично мноо ме дразнят всякакви преведени софтуери(win,word etc.) това просто е УЖАСНО!:noway:

Ами неприятно е в интерес на истината. Аз например английски никога не съм учил но като видях WinXP на български и половин час не можеш да се оправя с елементарни операций. За телефона си пък съвсем ... май само бързите повиквания и гласовите команди ще мога да ползвам :)

vbTheKing, това да му беше единствения бъг на форума ... форума е доста бъгав но този бъг определено не ни пречи.

__SpOO__
20.02.04 г., 22:47
Гласувах с ДА (разбира се)

Мога и да се обоснова с едно изречение.

Според мен изискването да се пише на кирилица с пояснението, че това е нашия роден език се разминава доста с това, че всички функции и самото боравене с форума е на английски.

За справка - нямам никакви проблеми с английския, не че ми е перфектен, но да не си помисли някой, че се хваля или пък имам трудности с ползването на форума.

__SpOO__
20.02.04 г., 22:48
Originally posted by vbTheKing
като гледам засега как върви гласуването, май __SpOO__ няма да има възможност да се изяви...:lol: :lol: :lol:

Няма да имам възможност да помогна, не да се изявявам...все пак би могъл ако искаш да поясниш какво имаш впредвид под "изяви".

__SpOO__
20.02.04 г., 22:55
ХАХАХАХХ след леко преглеждане на форума им веднага забелязах първия БЪГ!

Правила на форума:
Вие [B]можете not да започвате нова тема
Вие можете not да отговаряте по тема
Вие можете not да прикрепяте файлове
Вие можете not редактирате съобщенията си

HTML code is ИЗКЛ
vB Код е ВКЛ
Усмивки са ВКЛ
[IMG] Код е ИЗКЛ

Е кажи ми тва не е ли ТЪПО!? Сигурен съм, че е пълно с подобни безмислици!

Първия какво?:) БЪГ?

Защо ме караш да се смея сега... това че някой "ентусиаст" си е оставил ръцете (а защо не и краката) не значи че това е...бъг.

Не виждам ама какво има да спорим и да гласуваме, щом хората управляващи форума не са съгласни с идеята надали има голям смисъл от подобни анкети.

П.С. Трудоемко е наистина превода на който и да е форум, но не е невъзможно и не е пък чак толкова сложно...за справка всеки желаещ може да погледне ето тук (не правя реклама, давам само пример):

http://scorpio.interbild.net/forum

alexz
20.02.04 г., 23:16
аз съм за, твърдо ДА! жалко че до сега сме само 4-ма, 2ма от тях съм аз :(

ако НЕ се постави НАЧАЛОТО, няма да има и край... :) леле нещо съм мъдър по това време... :) а утре пак мани мани... :)

williamdark
20.02.04 г., 23:46
истина си е че е добре... все пак и съвсем начинещи могат да се логнат и да се посъветват туй онуй (като онзи дето искаше да си купи инструкции за картата в сетком:) )
"Не е лоша идея - ама аз няма да се възползвам" (много ме шашкат бутоните на БГ)

vbTheKing
21.02.04 г., 00:16
Originally posted by __SpOO__

Според мен изискването да се пише на кирилица с пояснението, че това е нашия роден език се разминава доста с това, че всички функции и самото боравене с форума е на английски.

Такаааа тука леееко си недоразбрал. Значи, ако искаш пиши във форума на англииски - никой няма нищо да ти каже, но правилото е да не се пише на ШЛЬОКАВИЦА (български думи с латински букви!:p ) Бъркаш двете понятия... едно е да преведеш бутоните на български а друго е да напишеш англййските думи на кирилица (последното би трябвало да стане според правилото на форума!). Примерно да напишеш Ф.А.К. или СЕАРЦХ или ХОМЕ и т.н. Надявам се, че се изразих ясно и разбра какво искам да кажа - правилото не е всичко да е на български, а всичко да е на кирлица (а е лесно да се досетиш, че за думите на английски това не важи...)

btw, няма какво да обяснявам, какво иамм впредвид под "изяви". Помагане е, когато някой не може да направи нещо и друг го направи безвъзмездно за него, а изявяване е когато сам предложиш да направиш нещо и го направиш ДОБРЕ!;)

Защо ме караш да се смея сега...

Не виждам ама какво има да спорим и да гласуваме, щом хората управляващи форума не са съгласни с идеята надали има голям смисъл от подобни анкети.

Смей се бе! Смей се - смехът е здраве:) !
Никой не спори! Всеки изразява мнение и обсъждаме дали правенето на форума на БГ е добра идея...а съм сигурен, че ако повече от 50% от хората искат форума да има БГ версия, "хората управляващи форума" ще направят всичко възможно такава да се бъде направена! Ето защо е тази анкета...смисъл има...;)

Originally posted by alexz
жалко че до сега сме само 4-ма, 2ма от тях съм аз :(

:mad: Какво имаш впредвид с тези думми?! "2ма от тях съм аз " - да не би да имаш 2 регнати юзъра?! Ако е така, това е категорично забранено в правилата на форума, освен в частни случай, но това не включва гласуване в анкета с двата юзъра...

Metanoia
21.02.04 г., 02:52
Аз съм от тези, които искат да се преведе форума, макар че не ме бърка чак толкова. На ТеchBG.com форума си им е на български и си е много добре! Само не почвайте да го отричате, защото българизацията му е отлична. И нищо не звучи смешно или некадърно преведено. Това, че от Микромек не знаят български не значи, че никой не го знае.
Между другото - аз също съм искал да го превеждам, но поради една или друга причина, която не искам да коментирам ми беше отказано... и мисля, че причините бяха основателни... и сега пак са, но това не променя мнението ми, че форума трябва да е на български.
На бутончетата поне лесно могат да се променят надписите, ама... както и да е. Очевидно няма да стане...

П.П. Писна ми да ми обясняват отляво и отдясно, че е по-добре да се научим на английски, вместо да преведем нещата, които ползваме на български! Аман от тази про-английска пропаганда!

Dark Skywalker
21.02.04 г., 08:42
Нека обясня (за пореден път) къде е проблемът с българизацията на интерфейса на форума.

Проблемът не е в превода. Един човек, който познава форума и ключовите му фрази, ще преведе всичкото съдържание за по-малко от ден. След което обаче се сблъскваме с главния проблем - софтуерът на форума не позволява лесна подмяна на езика на интерфейса. Текстовите стрингове не са изнесени в отделен модул, а са интегрирани в тялото на кода. (Тъпо, но факт.) Ако се пипа по кода на форума, си запушваме всяка възможност да преминем към по-нова версия на софтуера, освен ако не искаме да хвърлим пак всичкия този труд отново. В същото време има голяма вероятност да стане някаква грешка при бърникането по сорс кода и във форума да се промъкнат някои трудно откриваеми и още по-трудно отстраними грешки.

Дадох си труда да напиша горното, защото много хора си мислят, че преводът на форума е трудната част на заниманието, а това определено не е така. Досега не съм видял някой да си предложи услугите, за да ровичка из php кода, а и да се намери такъв, вероятно никой от екипа няма да му гласува това доверие.

alexz
21.02.04 г., 11:28
:mad: Какво имаш впредвид с тези думми?! "2ма от тях съм аз " - да не би да имаш 2 регнати юзъра?! Ако е така, това е категорично забранено в правилата на форума, освен в частни случай, но това не включва гласуване в анкета с двата юзъра... [/B]

аз гласувах и от името на един човек след допитване с него... :)

той е с немски, не с английски... :) затова предпочита на БГ да е все пак, и СИГУРНО не е само той! :mad:

JFK
21.02.04 г., 12:00
ТВЪРДО съм ЗА всичко да е на кирилица.....:)

vbTheKing
21.02.04 г., 12:33
Originally posted by Dark Skywalker
Нека обясня (за пореден път) къде е проблемът с българизацията на интерфейса на форума.

Проблемът не е в превода. Един човек, който познава форума и ключовите му фрази, ще преведе всичкото съдържание за по-малко от ден. След което обаче се сблъскваме с главния проблем - софтуерът на форума не позволява лесна подмяна на езика на интерфейса. Текстовите стрингове не са изнесени в отделен модул, а са интегрирани в тялото на кода. (Тъпо, но факт.) Ако се пипа по кода на форума, си запушваме всяка възможност да преминем към по-нова версия на софтуера, освен ако не искаме да хвърлим пак всичкия този труд отново. В същото време има голяма вероятност да стане някаква грешка при бърникането по сорс кода и във форума да се промъкнат някои трудно откриваеми и още по-трудно отстраними грешки.

Дадох си труда да напиша горното, защото много хора си мислят, че преводът на форума е трудната част на заниманието, а това определено не е така. Досега не съм видял някой да си предложи услугите, за да ровичка из php кода, а и да се намери такъв, вероятно никой от екипа няма да му гласува това доверие.

Ммм не Dark в грешка си...
Превеждането на форума не е лесно за човек, който не е от екипа - аз това имам впредвид! Иначе наистина не е чак толко трудно. Самия проблем идва от това, че всичките тези думи на английски не са интегрирани в PHP кода на форума, ами и аз незнам къде...:rolleyes: В това съм убеден, защото в момента се занимавам с разучаване на vBulletin-a. Ето да хванем например първия стринг, който ми попада - "Automatically parse URLs:", отваярме в AceHTML Pro всички PHP документи на форума, които се upload-ват на сървъра (те са точно 78 на брой във версия 3.0.0 на форума!) и пускаме global search (търсим във всички отворени документи)
Ето screenshot (http://vbtheking.hit.bg/SS1.jpg) - няма открито абсаолютно нищо!
След това отваряме админ панела на форума и избираме Search от подсекцията Templates и търсим същата фраза - ето ScSh (http://vbtheking.hit.bg/SS2.jpg)
Като дадем Search ни изкарва всички темплейти, в които се съдържа тая фраза (къде се намират тия темплейти ми е много чудно:rolleyes: ) Ето SS (http://vbtheking.hit.bg/SS3.jpg)
Даваме Change original и се изкарва целия сорс на темплейта, там намираме търсената фраза и можем да я заменим с каквото си поискаме - SS (http://vbtheking.hit.bg/SS4.jpg)

Може и аз да бъркам, но така и не открих къде се намират тия темплейти, та ето защо форума няма да може да бъде преведен от някой юзър (все пак кой ще му дае достъп до админ панела?!)
...ако не искаме да хвърлим пак всичкия този труд отново.
btw, тука сам си противоречиш. Първо казваш, че било лесно да се преведе от човек познаващ форум за ПО-МАЛКО ОТ 1 ДЕН, а после казваш "ВСИЧКИЯ този труд...". Е ако форума се превежда за 1 ден (а пък не се ъпдейтва през ден!) няма да е кой знае колко голям труда да се преведе отново при евентуален ъпдайт на софт-а...;)

...а и да се намери такъв, вероятно никой от екипа няма да му гласува това доверие.
А! Е, те за това си говорим!

П.П. Ако някой може да ми каже тия темплейти къде се намират за да мога да си ги едитвам ръчно, ще съм му много благодарен:)

__SpOO__
21.02.04 г., 18:18
Originally posted by Dark Skywalker

Аз под превод на български имах впредвид точно "ровичкането из php кода" и точно това направих с форума, който ползваме в нашето ISP, явно никой не си направи труда да вникне какво точно предложих.

Нямам намерение да коментирам повече по темата за превода, тъй като явно отдавна е взето решение.

__SpOO__
21.02.04 г., 18:22
Ммм не Dark в грешка си...
Превеждането на форума не е лесно за човек, който не е от екипа - аз това имам впредвид! Иначе наистина не е чак толко трудно. Самия проблем идва от това, че всичките тези думи на английски не са интегрирани в PHP кода на форума, ами и аз незнам къде...:rolleyes: В това съм убеден, защото в момента се занимавам с разучаване на vBulletin-a. Ето да хванем например първия стринг, който ми попада - "Automatically parse URLs:", отваярме в AceHTML Pro всички PHP документи на форума, които се upload-ват на сървъра (те са точно 78 на брой във версия 3.0.0 на форума!) и пускаме global search (търсим във всички отворени документи)
Ето screenshot (http://vbtheking.hit.bg/SS1.jpg) - няма открито абсаолютно нищо!
След това отваряме админ панела на форума и избираме Search от подсекцията Templates и търсим същата фраза - ето ScSh (http://vbtheking.hit.bg/SS2.jpg)
Като дадем Search ни изкарва всички темплейти, в които се съдържа тая фраза (къде се намират тия темплейти ми е много чудно:rolleyes: ) Ето SS (http://vbtheking.hit.bg/SS3.jpg)
Даваме Change original и се изкарва целия сорс на темплейта, там намираме търсената фраза и можем да я заменим с каквото си поискаме - SS (http://vbtheking.hit.bg/SS4.jpg)

Може и аз да бъркам, но така и не открих къде се намират тия темплейти, та ето защо форума няма да може да бъде преведен от някой юзър (все пак кой ще му дае достъп до админ панела?!)

btw, тука сам си противоречиш. Първо казваш, че било лесно да се преведе от човек познаващ форум за ПО-МАЛКО ОТ 1 ДЕН, а после казваш "ВСИЧКИЯ този труд...". Е ако форума се превежда за 1 ден (а пък не се ъпдейтва през ден!) няма да е кой знае колко голям труда да се преведе отново при евентуален ъпдайт на софт-а...;)

А! Е, те за това си говорим!

П.П. Ако някой може да ми каже тия темплейти къде се намират за да мога да си ги едитвам ръчно, ще съм му много благодарен:)

Последно от мен:

- от всичко, което ти специално изписа по темата за превода и форума с ръка на сърцето мога да заявя, че ама абсолютно си нямаш никаква идея за какво иде реч, как точно се прави и т.н.

Всичките ти коментари са просто да се намираш на приказка и нищо повече.

Това пък, което си писал, че щяло да бъде трудно да преведе някой форума ако не бил "човек от екипа" е поредната брилянтна мисъл;)

Както и да е, модератора може спокойно да заключи и тази тема, тъй като освен да се стигне накрая до караници и препирни не виждам до какво друго може да я докараме.

Valeri
21.02.04 г., 18:58
- от всичко, което ти специално изписа по темата за превода и форума с ръка на сърцето мога да заявя, че ама абсолютно си нямаш никаква идея за какво иде реч, как точно се прави и т.н.

Всичките ти коментари са просто да се намираш на приказка и нищо повече.

И аз останах с такова впечатление. vbTheKing да чете повече и да пише по-малко, защото често пише неща без никакъв смисъл, че и се отплесва да прави 1/2 страница quote + 1/2 страница негов текст. Ако иска да започнат да му зачезват творенията, нека продължава в същия дух... :mad:

vbTheKing
21.02.04 г., 19:12
Добре, може и да съм сгрешил, но аз така и не открих как се прави превод с пипане в самия код...

__SpOO__, не забравяй, че това не е phpBB и е по-различно...

Както и да е, и аз спирам да пиша по темата, защото явно съм некомпетентен...

EDIT:>> Такааа, искам да се извиня за предния ми километричен пост, в който съм написал пълни глупости!:rolleyes:

Открих как става, но все пак всичките фрази във форума не са PHP фаиловете...

Valeri
21.02.04 г., 20:12
П.П. Ако може някой малко да ме просветли за това превеждане, защото след разговор с един от компетентните тука, отговорът който получих бе да чета повече и да ходя у лево за сега...:rolleyes: :mad:

Ти не само си некомпетентен, но си и лъжец! Имам log на ICQ и ако продължаваш да си тъпо нахален, ще го постна тук да се види точно какво съм ти казал! Напомням ти за последен път, че нямаш задължение да пишеш по темите на HWBG! Ще се просветляваш преди да натракаш някоя глупост на HWBG, а не след това! :mad:

P.S. Айде пак поредната простория на vbTheKing: редактирал си е поста след като аз съм написал моя. В quote се вижда какво беше писал, което си е чиста лъжа.

vbTheKing
21.02.04 г., 21:20
Originally posted by Valeri
P.S. Айде пак поредната простория на vbTheKing: редактирал си е поста след като аз съм написал моя. В quote се вижда какво беше писал, което си е чиста лъжа.

Постнал си докато едитвах!:mad:

Valeri
21.02.04 г., 23:18
Постнал си докато едитвах!:mad:

И това не е вярно! Погледни времената на пускане и редактиране на постовете и също си погледни log-а на ICQ. Редактирал си си поста точно след като ти казах по ICQ, че си излъгал. Хубаво е да послъгваш от време на време, но не и по този елементарен начин, по който се опитваш да го правиш ти. За невероятното ти нахалство нямам коментар.

vbTheKing
22.02.04 г., 01:47
Завръщам се пак в темата!!! "Повече нама да пиша по темата" се отменя!

Искам да кажа на Валерий, че ще продължа да пиша по темата, колкото и да не му се иска!
Валерий, не ми пука, че се заяждаш и се опитваш да ме изкараш ламер и лъжец, etc.! Не ми пука и че си модератор! Точно в случая съм прав и ще държа на своето докрай, ако ще и да уредиш да ме BAN-нат от форума!!! До момента всичките ти постове по темата са заяждане с мен! Като си толко компетентен що не земеш да ни просветлиш бе, ми само глупости пишеш?!
===============

След дълго проучване, четене (така ме посъветва Valeri) на ]форумите на vBulletin-a (http://www.vbulletin.com/forum/index.php) и тестване на локалния компютър, установих доста неща!

1во: Всичко казано в "километричния" ми пост е вярно! Темплейтите на форума не са нито във PHP скриптовете, нито във базата данни, а са във съвсвем отделен файл с име vbulletin.style, намиращ се в потдиректорията \forum\admin\. Ето го файла за тези, които нямат под ръка софтуера на vBulletin тук (http://vbtheking.hit.bg/vbulletin.style) (изтеглете го с някой ДЛ мениджър и после отворете в notepad).

Ето файла със всички скрииншоти от "километричния" ми пост по-горе, които махнах след като Валерий ме скастри - ТУК! (http://vbtheking.hit.bg/ss.rar)

2ро: Погледнете файла! Лесно ли ще е да седнеш и да го преведеш?! НЕ! Единствения лесен (и то не кой знае колко лесен) начин за превеждане на форума е през админ панела!. и тъй като хората от HWBG Team съм сигурен, че няма да седнат да превеждат форума, поради липса на време и няма да дадат достъп до админ панела на някой навит да превежда (пфу! то па оставаше и да му дадът такъв достъп...) то ==> трябва да се превежда ръчно целия файл.
__SpOO__, ако ти е лесно фани го преведи! После някой админ ще го импортне за 2 мин. и готово!

3то: Някой каза, че един от проблемите е, че няма да може да има и БГ и EN едновременно - това също не е вярно! Там, където се избира стилът (Template) на форума може да се нагласи една тема за БГ и друга за EN. Ето тук съм направил показно, как при селектиране на едната тема форумът става на БГ, а при селектиране на другата на EN - BG (http://vbtheking.hit.bg/bg.jpg), пак БГ (http://vbtheking.hit.bg/prevod.jpg) и EN (http://vbtheking.hit.bg/en.jpg)

4то: Явно, Валерий не е знаел, че темплейтите се намират в този файл, щом подкрепя последното мнение на __SpOO__! Само се заяжда излишно и заплашва, че писанията ми щяли да изчезват...

5то: __SpOO__, изобщо не е запознат със софтуера на vBulletin и като е превел един phpBB форум си мисли, че вече всичко му е ясно, че има "идея за какво иде реч, как точно се прави и т.н. "

Ето тук! (http://vbtheking.hit.bg/ICQ-LOG.txt) и прословутия log от ICQ, за който говори Валерий!
Това е целия лог на съобщенията ми към валерий, откакто съм си преинсталирал Вин-а. Разликата във времето на локалния ми компютър (по което е отчитан ЛОГ файла) и часът на сървърите на HWBG беше точно +41 сек. за моя компютър (току що си синхронизирах часовника!)

П.П. Сега съм АБСОЛЮТНО сигрен, че Валери ще каже, че съм го едитвал ЛОГ-а (стандартно оправдание...)!

П.П.2. Аз пък нямам коментар за невероятното заядливите ти постове, след като и ти не си запознат с темата...:rolleyes:

П.П.3. Валерий, вслушай се в собствения си ценен съвет, дето раздаваш насам и натам - "чети повече и пиши по-малко", особено, когато незнаеш за каво става въпрос и не можеш да определиш дали съм наприказвал глупости само по "1/2 страница quote + 1/2 страница негов текст"

П.П.4. незнам дали vbtheking.hit.bg се вижда от Канада, но ако не се вижда още по-малко имаш право да ми коментираш постовете!

П.П.5. TO BE CONTINUED...

Stilian
22.02.04 г., 01:58
Valeri e администратор ... :rolleyes: и хич няма да урежда ами ако реши направо ще си те банне ;) ...

vbTheKing
22.02.04 г., 04:30
Valeri e администратор ... :rolleyes: и хич няма да урежда ами ако реши направо ще си те банне ;) ...

Дали да не едитна преди да го е видял и да ме разнесе...?

Valeri
22.02.04 г., 09:16
Валерий, не ми пука, че се заяждаш и се опитваш да ме изкараш ламер и лъжец, etc.!

Каквото си излъгал, съм го изкарал в quote. Оттам нататък не смятам да си губя повече времето с теб. Никъде не съм твърдял, че нещо се намира някъде, нито съм защитавал някого. Когато твърдиш нещо, прави quote, както правя аз. Факт е, че беше натракал поста си без да знаеш за какво става дума въобще. Че си се сетил да прочетеш нещо сам след това е хубаво.

QWERTY
22.02.04 г., 11:51
Понеже много взеха да се горещят някои, обяснявам:

- Файла vbulletin.style съдържа темплейтният комплект по подразбиране на vBulletin, верно е. Той съдържа в себе си псевдо код (смесица между HTML и служебни думи, които в последствие се заменят с друг код при парсването от PHP-то) на всеки един елементарен елемент на темплейтния комплект.

- Когато даден темплейтен комплект се инсталира във форума, елементарните елементи от файла се разпарчосват и всеки един от тях се записва в базата данни като отделен запис. По време на работа на форума, темплейтните единици се извличат от базата данни.

Казаното дотук не променя нищо.

1. Разгледайте файла vbulletin.style. Лесно ли ви се струва за превод? Освен че трябва да знаете HTML, трябва да сте наясно и с вътрешната кодировка на служебните думи и структура на темплейтните единици.

2. Както е известно, част от темплейтите са променени от оригиналният им вид. Превели сме vB Code Help, FAQ, добавили сме бутони, махали сме бутони. Тоест редактиране на vbulletin.style няма да свърши работа, защото там си стоят оригиналите. Има друго решение, естествено, но то усожнява задачата допълнително - мога да дъмпна таблицата с темплейтите и да се редактира тя. Превеждащия, освен HTML и псевдо кода на vBulletin, трябва да разбира и от SQL. :rolleyes:

В заключение искам да кажа, че превеждането на форума не е невъзможно, но е трудоемко. Превеждането на форума не е оправдано.

__SpOO__
22.02.04 г., 12:26

5то: __SpOO__, изобщо не е запознат със софтуера на vBulletin и като е превел един phpBB форум си мисли, че вече всичко му е ясно, че има "идея за какво иде реч, как точно се прави и т.н. "

П.П.5. TO BE CONTINUED...

Без да те обиждам и без лоши чувства пак не си прав, не съм превеждал никакъв phpBB и ти отново (за кой ли път поне аз лично се уверявам, че говориш/пишеш афектиран и наизуст) грешиш.

Нямам какво повече да добавя по темата.

chaos
22.02.04 г., 12:49
Mislq, `e s postowete na QWERTY & Dark Skywalker temata se iz`erpwa. Na men li`no mi hareswa da rabotq s ka`estweno preweden na bylgarski softuer i zatowa glasuwah s Da. Pisnalo mi se da rabotq s anglijski i nemski interfejsi, iskam si bylgarski! Syzdawa mi use]ane za prinadlevnost kym nqkakwa ob]nost, bqgstwo ot ramkite na standarta. To`no zatowa se radwam, `e kirilicata wyw foruma e zadylvitelna.
No ]om kato nikoj ne se naema da go naprawi, temata e iz`erpana.

vbTheKing
22.02.04 г., 17:06
Много се радвам, че QWERTY потвърди почвечето от твърденията ми! Надявам се на него да му повярвате и да не спорите излишно!

vBulletin-a (софтуера използван във форумите на ХВБГ) няма БГ пак (забележи, че дори написано на кирилица си написал "пак" - както се чете англ. еквивалент!)! Точно затова е трудоемко, защото трябва да се превежда всичко от някой! Освен това не е както си мислите да се копнат 2 MB PHP скриптове, да се прегледат къде имат англ. думи и да се сменят с БГ еквиваленти! Много по-сложно е!
Самия проблем идва от това, че всичките тези думи на английски не са интегрирани в PHP кода на форума, ами и аз незнам къде...:rolleyes:

Originally posted by QWERTY
2. Както е известно, част от темплейтите са променени от оригиналният им вид. Превели сме vB Code Help, FAQ, добавили сме бутони, махали сме бутони. Тоест редактиране на vbulletin.style няма да свърши работа, защото там си стоят оригиналите. Има друго решение, естествено, но то усожнява задачата допълнително - мога да дъмпна таблицата с темплейтите и да се редактира тя. Превеждащия, освен HTML и псевдо кода на vBulletin, трябва да разбира и от SQL. :rolleyes:

В заключение искам да кажа, че превеждането на форума не е невъзможно, но е трудоемко. Превеждането на форума не е оправдано.

Ето, аз като ви разправям още от началото, че превеждането не е лесно никой не ми вярва!
===========

2ро: Погледнете файла! Лесно ли ще е да седнеш и да го преведеш?! НЕ! Единствения лесен (и то не кой знае колко лесен) начин за превеждане на форума е през админ панела!

1. Разгледайте файла vbulletin.style. Лесно ли ви се струва за превод? Освен че трябва да знаете HTML, трябва да сте наясно и с вътрешната кодировка на служебните думи и структура на темплейтните единици.

Хехе, аве QWERTY ти и в училище ли преписваше така?:lol:
===========

Аз измислих решение на въпроса с превеждането!:naughty:
Значи правим следното: QWERTY (или някой друг админ), правиш дъмп на replacement, replacementset, template и templateset от базата данни. Експортваш и файла vbulletin.style и ги даваш тука. Някой навитак да превежда си сваля vBulletin Version 2.3.2 (с каквато в момента е форума), прави си локалния комп на сървър с потдръжка на SQL и PHP, пуска си форума и импортва базите и .style файла. Превежда по описания със скрииншоти начин от мен, през Admin Control Panel на форума. След като е готов с превода, прави обратната процедура - експортва базите и файла, дава ги на някой админ, импортват се и готово.
Това според мен е най-лесният начин!;)
==========

Оттам нататък не смятам да си губя повече времето с теб.

Да знаеш, че се радвам СТРАШНО МНОГО!:banana: Тамън няма да ми губиш времето с безмислени заядливи постове!
==========

Без да те обиждам и без лоши чувства пак не си прав, не съм превеждал никакъв phpBB и ти отново (за кой ли път поне аз лично се уверявам, че говориш/пишеш афектиран и наизуст) грешиш.

Нямам какво повече да добавя по темата.

Много се извинявам - моя грешка! Не си превеждал phpBB, ами IPB, но мисълта ми беше не какво точно си правил, а че не си запознат точно с тояи форум за да казваш, че говоря глупости! След като един човек не е запознат с дадена материя как може да определи дали друг говори глупости или не?
PEACE!

P.S. QWERTY, мисля, че не е нужно да се дъмпва базата данни. При експорт на файла vbulletin.style мисля, че всичко необходимо от базата се съхранява във файла, а при последвало импортиране автоматично се правят промените в SQL-a. <<-- Точно за това твърдение не съм абсолютно сигурен затова го пиша като П.П., но веднага се заемам да пусна един сървър на компа на съквартиранта ми и да пробвам дали ще стане по този начин.

P.S.2. Чакайте едит след тест-а, които ще направя да ви кажа дали става само с експорт на vbulletin.style или трябва и базата да се експотва.

.::>THE END!<::.

TO BE CONTINUED...

__SpOO__
22.02.04 г., 17:22
Не знам и аз защо се наемам да ти отговарям, но тактиката когато някой ти покаже къде си в грешка, след това ди да отиваш и да си (поправяш) едит-ваш грешката (в някое мнение) и да показваш, че си...прав (?!?) е меко казано...странна (за да не употребявам друга думичка).

Хайде мир и се занимавай с каквото ти е интересно и си се захванал.

Успехи.

vbTheKing
22.02.04 г., 18:53
Не знам и аз защо се наемам да ти отговарям, но тактиката когато някой ти покаже къде си в грешка, след това ди да отиваш и да си (поправяш) едит-ваш грешката (в някое мнение) и да показваш, че си...прав (?!?) е меко казано...странна (за да не употребявам друга думичка).

Би ли ми казал, къде точно съм едитнал за да докажа, че съм прав ?!

Единствения едит, който съм правил е на поста "Добре, може и да съм сгрешил, но аз така и не открих как се прави превод с пипане в самия код... ", защото разбрах как се прави и този П.П. беше излишен!
П.П. Ако може някой малко да ме просветли за това превеждане, защото след разговор с един от компетентните тука, отговорът който получих бе да чета повече и да ходя у лево за сега...
Другото, което направих бе да махна Screenshot-ите, които бях направил, защото мислех, че са грешни (след като ти и валерий ми се разбучахте, че нищо не разбирам!)

След, акто съм ги махнал тези неща не съм се опитвал да докажа, че съм прав, а написах следното:
EDIT:>> Такааа, искам да се извиня за предния ми километричен пост, в който съм написал пълни глупости!:rolleyes:

Открих как става, но все пак всичките фрази във форума не са PHP фаиловете...

След обстойно проучване, обаче установих, че всъщност съм бил прав и затова написах този пост:
...
...

Абе ей, вие не можете ли да спрете да се заяждате излишно?! писна ми да обяснявам к'во съм бил направил и бла бла бла!

__SpOO__, слагам ти Ignore и изобщо няма да се занимавам с последвали коментари от теб! Ако те вълнува нещо - пиши PM!

EDIT:>> Ааа, то пък не можело да ми прашташ PM, когато си ми в Ignore List-a...еми незнам - оправяй се!
btw, ти си първия човек, който слагам в тоя Ignore List и се надявам да си последния! Просто не можеш да признаеш, че грешиш и само ме занимаваш с глупости. Разбирам, че и във форумите на Data.bg ръсиш некви простотии - твой проблем...:rolleyes:

Stilian
22.02.04 г., 19:53
vbTheKing, ама ти вярно не знаеш кога да се откажеш ... :rolleyes:

Колкото до :

Да знаеш, че се радвам СТРАШНО МНОГО! :banana: Тамън няма да ми губиш времето с безмислени заядливи постове!

Ами не се радвай толкова, защото както се казва по-умния отстъпва ... :rolleyes: сам си направи сметката ...

vbTheKing
22.02.04 г., 22:19
vbTheKing, ама ти вярно не знаеш кога да се откажеш ...

от какво трябва да се откажа Стиляне?! От това, че искам да докажа, че съм прав ли?! Или според теб е по-добре да си замълча и да оставя така нещата, въпреки че ме обиждат?:rolleyes: Щом казваш...
Другото казано от теб няма да го коментирам, защото фактически по заобиколен начин си ми казал, че съм ТЪП! Карай...боли ме. Ще си премълча, щото вече ми писна...:( :mad:
============

:good: А сега по темата! :good:
Както обещах...
Току що преведох половината форум, експортнах файла vbulletin.style, отидох на съседния комп, който досега не беше виждал SQL и PHP, инсталирах сървъра, инсталирах vBulletin-a на чисто и импортнах файла.
Мога гордо да заявя, че методът описан от мен по-нагоре работи без проблеми, т.е. само експортване на файла vbulletin.style, без да се пипат базите данни! :super:
Абсолштно всичко, което бях превел си беше така както на моя компютър! :cool:

От тук натам мисля, че темата е приключена! Остава да минат 15-те дни на гласуване и да видим какво ще се прави.

А ако дори и анкетата да завърши с 90%-но "Тврдо НЕ!" пак не пречи някой ентусиаст да преведе форума! Ако някой има желание нека се свърже с администраторите да му пратят .style файлът, който форумът използва в момента (не става да се използва оригинален такъв, защото както каза QWERTY, e преведенa секцията F.A.Q. и са променяни други работи по форума...), да си изтегли същата версия на vBulletin-a, която се ползва от форума на HWBG и да го преведе! После да прати файла на админите и те да създадат още два темлейта - Default и B4K, BG версии.

Това е от мен (поне засега...);) :cool:

..:::>> The REAL end! <<:::..

vutov
22.02.04 г., 23:41
Твърдо подкрепям Члена на Старото Даскало.

Само се чудите с кви глупости да се занимавате.
На който му е трудно на английски,значи мястото му не е тук.
Все пак КОМПЮТРЪ = Английски.

Не ми е ясно за какво сте пуснали толкоз тъпа тема.
Сякаш не можете да се оправяте и сега.
Щом сте успели да влезете до тук въвъ форума и да пишете по темата,значи няма нужда от БГ език.

А и интерфейса на форума е максимално лесен.

Ba4o Kiro
24.02.04 г., 16:17
Originally posted by vutov
Не ми е ясно за какво сте пуснали толкоз тъпа тема.

VUTOV - по полека с езика!!!! Погледни "Announcement"-а за pav и IPOC! Вземи да ползваш малко по-мек език, че нищо чудно аз лично да ти спра правата, колкото и неприятно да ми е да стигам до такива крайности!

The Penalty
24.02.04 г., 18:02
...
...

Що, ти колко време се занимаваш с vBulletin? :lol: :lol:

Мисля, че е време да се укротиш, и ти и другия юнак, тоя - побойника де!

vbTheKing
25.02.04 г., 03:07
Originally posted by The Penalty
Що, ти колко време се занимаваш с vBulletin? :lol: :lol:

Мисля, че е време да се укротиш, и ти и другия юнак, тоя - побойника де!

Сашо, аз се занимавам с vBulletin-a от 2 седмици, но като седна да разучавам нещо го ръчкам докрай! Въпроса не е в това, кой колко знае, а в това, че след като Валерий и __SpOO__ не са се занимавали с vBulletin-a те не са компетентни по въпроса ==>(следователно) няма как да знаят дали греша или НЕ за да дават определения, че не съм знаел за какво става въпрос и съм пишел само глупости и бла бла бла! Рабираш ли, може да съм наприказвал ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, но след като не знаят как стават нещата, откъде пък могат да знаят, че нестават така както аз съм написал?!

__SpOO__, в 3 поредни поста твърди, че пиша глупости, че пиша наизуст, че не съм прав и че незнам ти кво още! Аз казвам, че съм прав и се опитвам да докажа това, а той вместо да ме обори, само констатира, че еди кое си не е така и казва "Нямам какво повече да добавя по темата." - това много ме дразни! Да докаже, че не съм прав, щом твърди, че това е така!
Бях объркал - не бил превеждал phpBB, ами IPB - добре, извиних му се! Опитах да се разберем с ПМ, не стана - здраве да е!

П.П. След като спряха заядливите постове по тмата се укротих, ако не забеляваш...;)

П.П.2. Ще помоля Иван, да трие всички постове, несвързани с темата(както е по правиалата на форума за оффтопик), целящи излишно да ме провокират и излагат пред другите участници във форума!:bow: БЛАГОДАРЯ!

П.П.3. Досега, единствения въпрос, свързан с бюлетина, на който не можах да намеря отговор е:
Като отидеш на -- Thread Options --/Edit thread и от там, като махнеш тикчето пред това дали темата да е скрита или не, после (след като съм я скрил) как, по дяволите, мога да я изкарам пак да се вижда?! Така си затрих една тема във форума...
Аз те питах за тва по ICQ, ама ти избега и нищо не каза:(

Valeri
25.02.04 г., 06:10
...а в това, че след като Валерий и __SpOO__ не са се занимавали с vBulletin-a те не са компетентни по въпроса...

Ама отдавна разбрахме, че ти си единственият компетентен по въпроса (всъщност по всички въпроси), затова както виждаш и сам остана в тази тема. :lol:

И се отучи от това да си редактираш постове назад, след като вече са застъпени от мнение на някого. Също се научи да правиш quote, когато искаш да цитираш някого какво бил казал. Докато не свикнеш да правиш тези две лесни неща, ще си спориш дълго сам със себе си. Иначе компетентната ти преценка започна от тук:

Превеждането на форума не е лесно за човек, който не е от екипа - аз това имам впредвид!... Самия проблем идва от това, че всичките тези думи на английски не са интегрирани в PHP кода на форума, ами и аз незнам къде...

Ако беше питал по-нормално къде и какво се намира, аз можех да ти спестя 20-ина минути четене, а QWERTY сигурно щеше да ти спести час. Аз съм против да се превежда форума, затова и не искам да си губя време да разисквам проблеми, които не ме интересуват.

vbTheKing
25.02.04 г., 14:54
Ама отдавна разбрахме, че ти си единственият компетентен по въпроса (всъщност по всички въпроси), затова както виждаш и сам остана в тази тема. :lol:

ХАХАХАХАХА!:laugh: Валерий, радвам се, че НАЙ-ПОСЛЕ го осъзнахте това!:ghi: :lol:
=========

Прав си, редактирането на постовете, след като вече са застъпени, не е добра идея, още повече, че по правило 2.4 от правилата на форумите на HWBG, такива действия не са желателни! Ще се постарая за напред да не редактирам постовете си, освен при някакви извънредни обстоятелства.;)

Продължавам да твърдя, че превеждането на форума ще е много по-трудно за човек, който няма достъп в реално време до админ панела на HWBG forumz - обяснил съм защо в по-горните постове (не казвам МНОГО трудно, а ПО-трудно!)

Валерий, след като можеш да ми спестиш 20 мин. четене, би ли погледнал П.П.3. на предишния ми пост и да ми кажеш нещо по въпроса? (там съм попитал човешки...)

P.S. Валерий, благодаря ти, че в последнния си пост по темата не се заяждаш, а си обяснил, като човек какво мислиш.:)