Виж пълна версия : Наблюдение на мрежа WIN 2000
Covington
19.02.04 г., 19:13
Интересува ме как да задам на 2000-то да прави лог на цялата мрежова активност към машината. Кой и какво пише/чете/трие на нейните дискове. Казаха ми, че става от административните tools, обаче не намерих нищо като "одит на обекти" etc. Някакви идеи? Предварително 10X.
hunduras
19.02.04 г., 20:15
Ами наблюденията стават чрез едно нещо Network Monitoring. Тъкмо днеска четох за него. Със сигрност го има в windows 2000 server. За Professional не съм сигурен. От add/remowe windows component\managment and monitorin tools като ги инсталираш можеш да погледнеш би трябвало да го има. Но другото нещо което ме съмнява, тъй-като не прочетох всичко е че това можеш да го пуснеш и да следиш само мрежа организирана с Domain server. Какво ли ми разбира главата ама мисля, че така беше. Затова ако си просто Админ в мрежа с workgroup надали нещо ще излезе. Мисля че има и друг софтуер който можеш да си намериш който не върви с windows-a!!
hunduras
19.02.04 г., 20:19
А сега видях, че искаш да гледаш и за кой какво пише по ДИСКОВЕТЕ. Ама по тяхните си дискове на станциите на които работят или на конкретен дял от харда на сървър?
Щото тука става въпрос за едни квоти дето определеш кой колко място може да ползва къде да го ползва, кой колко да вижда, и можеш и да ги наблюдаваш и да си правиш log филе за това кой, кога, къде. Ама това вече със сигурност е само за domain архитектура и ти да си админа рабира се!
Covington
19.02.04 г., 20:50
Сатава въпрос за сървър с 4 скъзи диска, не ме интересуват дисковете на други машини.
hunduras
20.02.04 г., 12:42
Добре да започнем отначало. Какъв е windows-a? Windows 2000 Server или Windows 2000 Pro ?
После пак ще пост-на като ми отговориш?
Ей, и мен ме интересува тази тема.Че сега сам сложил да се логва само кои юзери се логват от машина на машина. Добре ще е ако има възможност и в 2000 про ама и за 2000 сървър става.
Та така, ако знаеш за 2000 сървър казвай :)
мерси предварително ;)
Covington
20.02.04 г., 18:18
Ами Win 2000 pro serv. pack 3
hunduras
20.02.04 г., 18:35
ОК. Сега като е инсталиран сървъра като домейн контролер ли е компютър вързан в workgroup, само че си с Администраторски права. Това можеш да го провериш като: Десен бутон на My Computer/Propeties/Network Identification -> Properties. Та ей там можеш да видиш аджеба тоя сървър член на Domain ли е или на Workgroup. Айде до после. действай куражлийската :).
Авторски права на vBulletin