Виж пълна версия : прозрачна кутия и вентилатор за п4
някой знае ли къде в софия или варна продават изсяло прозрачни (плексигласови) кутии на приемливи цени?
също така ми трябва нов вентилатор за моя п4 2.4Б @ 3.0 (може да се клоква и още)
най-важното е да е тих и съшевременно да охлажда много добре (цената няма значение)
благодаря предварително!
Sugar4o
19.02.04 г., 10:40
В София се продават прозрачни кутии Акаса почти във всеки компютърен магазин. Мисля че вносителя е Съни компютърс
колкото до приемливите цени..... дефинирай приемлива!
Има и един друг начин да си решиш двата проблема, но е рано да говоря за него. следи ревютата другия месец;)
ПС иначе ако бързаш с охлаждането на процесора ти препоръчвам водно.
ами аз гледах една плексигласова на Акаса с надпис "Акаса" от едната страна, но май беше 185$.
аз обаче си търся нещо по-евтино (може и да не е марково) (евтино - т.е. под 100 лева), като захранване не ми трябва.
някъде бях чул че продавали за 50 лева такива най-обикновени плексигласови кутии, ама не разбрах къде - вие знете ли?
колкото до водното - ако го поръчам от теб, за колко време можеш да го направиш? и колко ще е крайната цена (+ пращане до варна)
Има и един друг начин да си решиш двата проблема, но е рано да говоря за него. следи ревютата другия месец - какви ревюта?
Абе аз видях една Delux, като тъпото е, че я видях на мебелното изложение в НДК, а и не попитах от къде я имат
Може би трябва да се обадиш във Съни да питаш, защото в ценовата им листа не съм виждал такава
Ако ли не потърси бюлетин за това изложение фирмата не беше за мебели, за някакво домашно обърудване май беше, в смисъл единствената различна, която участваше и ако я намериш им се обади
Успех!
п.с. Кутията беше от тия дето на УВ светлина им светят ръбовете, май в Съни Акаса-та е нещо подобно
prilep_r
19.02.04 г., 13:15
Ту луд ли си бе;)
Къде прозрачна кутия от плексиглас за по-малко от 100лв(60$).Тая Акаса я внася Съни но е много по-скъпа.
Rear Admiral Floyd
19.02.04 г., 13:16
Ето няколко снимки на кутията която си направих съвсем сам:
The Dragon Case (http://webshare.hit.bg/)
Към момента излиза около 130 лв. В скоро време време ще има и истински сайт.
Ако някой има въпроси - нека да са на PM или по ICQ, не искам да си правя реклама, без да съм я съгласувал със собствениците на форума.
The Bandit
19.02.04 г., 13:26
В Мост доскоро имаше плексигласова КМЕ кутия (тази (http://www.kmepc.com/products/03_chassis/CX-6661.htm)) Но и тя беше цифра - към 120 USD. Може би наистина е по-добре сам да си я направиш или някой да ти я сглоби от подръчни материали, ще е по-изгодно.
nightyj
19.02.04 г., 14:03
Originally posted by Rear Admiral Floyd
Ето няколко снимки на кутията която си направих съвсем сам:
The Dragon Case (http://webshare.hit.bg/)
Към момента излиза около 130 лв. В скоро време време ще има и истински сайт.
Ако някой има въпроси - нека да са на PM или по ICQ, не искам да си правя реклама, без да съм я съгласувал със собствениците на форума.
То кутията екстра,ама само с един фанннннн :D
Rear Admiral Floyd
19.02.04 г., 14:24
Има място за около 50 Fan-а, не е проблем :) Аз съм с водно, дори един ми е много.
Sugar4o
19.02.04 г., 16:32
браво Адмирале!
красива кутийка!
само ако може едно уточнение
130 лева за момента са ти излезли материалите за кутията или включваш вътре всичкия труд+няква печалба
защото ако това е крайна цена мисля че си се справил перфектно:)
не ми се показват снимки на мойта кутия (прозрачна с вградено водно). Мисля че който е бил на конкурса по оувърклок я е видял. А говоря за ревю на кутията версия 2 - нещо като тази само че е има опционално водно и разни екстрички.
но цена на такава кутия + водно е не по малко от 300-350 лева
Rear Admiral Floyd
19.02.04 г., 17:53
Благодаря :)
130 лв. е крайната цена - материали, рязане, труд и дори скромна печалба за мен :)
абе започвам и аз да замислям кутия с вградено водно ...
само че имам една идея ... малко да разчупя стереотипа така да се каже :)
идята ми е цялата кутия + наличен хардуер да се охлажда само от 3бр. 12 см. вентилатора пуснати на 5-6 волта + водното разбира се
единия вентилатор е на самото захранване + 2бр. мои (евентулано тоя на харда може и да е по малък)
като друга цел съм си поставил - минимални размери :)
http://pet.dir.bg/me/case1.jpg
http://pet.dir.bg/me/case2.jpg
http://pet.dir.bg/me/case3.gif
ммм да, ПСУ-то е долу по средата, но тва не пречи да изнеса щекера отзад, само ще духа настрани ... и дъното е наопаки поради ред съображения, радиатора е отпред ... 3те фана правят налягане в кутията и само отгоре е оставена дупка да излиза въздуха - ефективно се охлажда хард, видео, чипсет и процесор ... има място евентулано и за 2-ри хард
3тия вентилатор е на капака и духа върху видеото на което е сложен един голям радиатор от ЦПУ върху ГПУто и фабричната алуминиева плочка върху паметта отгоре и отдолу ... същия вентилатор е достатъчен и на чипсета
размери 45х53х21см.
това са ми общите разсъждения и нахвърлена набързо идея ... ако някой има други идеи да каже
иначе респект на Rear Admiral Floyd - перфектно изпълнение, ама за мен просто да взема дизайна на метална кутия и да я направя от плексиглаз ми се струва безмислено - тоя дизайн е нерационален поради ред причини според мен ... ама всеки си се кефи на различни неща де
много ми е любитно кубчетата дето си ползвал на ъглите за сглобяване - откъде си ги взел тия металните джаджи дет се набиват вътре за да се навие болта в тях и колко мм. дебел плексиглаз си използвал
Sugar4o
20.02.04 г., 10:25
много си прав че е задължително да се разчупи стериотипа - направих го с първата кутия , и с втората ще е така! много е важно да се ползва един поток за охлаждане на всичко!
моите опити показват че дори и 1 120 мм перка стига за охлаждането на компютър с водно, но при 2 бр. могат да се намалят (както каза) на минимални обороти и да не се чуват изобщо.
продължавайте да творите и който не е видял темата за Лан партито да я погледне ЦЪК (http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=23402&perpage=25&pagenumber=3) . Надявам се хора с добри идеи и разработки в областта на водните охлаждания да си донесат машините и да обменим идеи и опит:cool:
Rear Admiral Floyd
20.02.04 г., 12:21
Ето некои съображения и от мен :
Прави сте, че дизайна на стандартна-та ATX вече е прекалено стар, не е особено ефективен, и доста скучен. Когато тръгнах да проектирам моята кутия, имах голямото желание да направя нещо доста по-разчупено, но се изправих пред следите трудности :
1. Прозрачната кутия не ти дава почти никаква свобода в използването на разни нестандартни системи за закрепване/охлаждане във вътрешността и. Можеш да сложиш всякакви допълнителни плексигласови плоскости вътре и/или да разположиш устройствата и периферията по най-добрият възможен начин, но понеже всичко се вижда, в повечето случаи се получава или грозно или претрупано или и двете. Трябва да си много добър дизайнер за да го избегнеш, но тогава пък със сигурност ще трябва да направиш много компромиси с първоначалният си замисъл.
Лично аз си блъсках сума ти време главата за на пръв поглед елементарни неща - как да направя така, че панела на който се монтира дъното хем да се сваля лесно, хем да не опира в горния панел защото нарушаваше симетрията му. В крайна сметка стигнах до класическия ATX дизайн, не защото е лесен, а защото е максимално изчистен - във вътрешността на кутията останаха само два детайла - шините за CD-та и HDD-та, и панела за дъното (а той е почти невидим). Така нито една част от кутията не закрива нищо.
2. Плексигласа е много лесен за пробиване и рязане, но стигне ли се до огъване и особено до изливането му, нещата загрубяват. Не, че е невъзможно, но в непрофесионални условия трудно се постига качествен резултат. По този начин си ограничен в използването само на плоскости, което пак оказва влияние върху функционалността и външния вид.
3. Ако монтираш водното вътре, трябва или да направиш компромис с размерите му, или да направиш кутията прекалено голяма. И в двата случая обслужването на водното и/или на самата кутия ще е затруднено. Лично аз мислих, смятах, в крайна сметка се предадох и реших че водното ще е в отделен отсек разположен под кутията и евентуално двете кутии ще са свързани една с друга а за по-лесно пренасяне. Получава се нещо като Full Tower като размери.
4. За съжаление колкото и да е оригинален един дизайн, той трябва да е съобразен с доста стандарти - разположение на дъното и разширителните карти, дисковете и другите устройства и т.н. Тези неща могат да доведат перфектния дизайн до задънена улица.
Естествено последното важи само ако кутията е предназначена за масовият пазар, ако е за лична употреба или се съобразява с нуждите на отделния клиент, част от тези ограничения отпадат...И все пак се случват издънки - например първата кутия която направих беше съобразена със яко моднатият ми Q-Tec. След като завърших показаната по-горе, която отговаря на всички стандарти до последната десета от милиметъра, се оказа че Q-tec-а просто не може да се монтира в нея (както и във нито една друга кутия на света). Та мисълта ми е, че ако направиш перфектна кутия но съобразена с наличният ти хардуер, всеки ъпгрейд се превръща в мъчение.
Май се поувлякох... мога да пиша още много, но ще спра засега.
П.С. VLADO - Металните гайки за кубчетата се намират в железариите с доста обикаляне. Плексигласа е 6мм и 4мм. Носещите елементи са от 6мм за здравина, от 4мм са страничните капаци. До няколко дена, сайта на кутията ще е готов напълно и там ще има много подробности и още снимки.
аха ... не отричам че проблемите са доста и понякога абсолютно тривиални но въпреки това неразрешими без да се вземе компромисно решение
при мойта идея за сега единствения косур е , че за да се сложи или вади някое от ЦД-тата ше трябва да се свали флопито ... иначе водното е с 1 литър резервоар и 13х30 см радиатор и се вписва идеално ... и естетика на "вътрешностите" много не гоня
за рзамера - компромиса който правя спрямо сегашната ми кутия (а тя наистина е най малката възможна за АТХ - ултра слим се води) са 4-5 см по широка и 10тина по дълга (назад) ... тия 10тина см. назад ми гарантират да рзделя дъното от останалия хардуер
айде ще чакам да направиш страницата и ще чета с интерес
апропо ... вече се работи по нов стандарт - ВТХ ...
http://www.rolva.com.tr/BTX_Case.htm
Rear Admiral Floyd
20.02.04 г., 21:49
Ee, то със ултраслим кутия ако направиш компромис в размерите, ще получиш просто кутия с нормални размери, а не нещо огромно както си го представях :)
А защо флопито е странично и как ще го закрепиш ако остане така ? Сещам се за две възможни обяснения :
1. Ако е под/над CD-тата ще трябва кутията да е по-висока (ама само с 13 мм)
2. За да не правиш отделен, по-тесен DriveBay специално за него.
Сега погледнах пак размерите които си дал : 450х530х210 мм, моята е кажи речи с една идея по малка само - 462х486х200
Обаче определно ми харесва идеята радиатора да е отпред, особено голям радиатор, с малко тунинг може да се направи да внася някакъв автомобилен или Sci-Fi момент.
antoni-1971
21.02.04 г., 22:50
Мен този вид кутии нещо не са ми по вкуса , но поне да помогна :) Плеглиглас се огъва много лесно така :
1)взимаш жичката (волфрамова) от реотан
2) закрепваш я с гвоздейчета на около 2-3 мм от ръба на маса ,бюро...
3) от долната страна слагаш успоредно на жичката някаква плоскост,летвичка...абе да не заминава оттам топлината
4)вкл.жичката към 220 ,слагаш плегсигласа от горната страна (м/у него и жицата да има поне 4 мм да не се разтопи) и след около минута нагряване се огъва много точно
Успех на всички :)
Rear Admiral Floyd
22.02.04 г., 19:49
Пробвал съм го това (и още 2-3 други начина) но е много трудно всеки път да получиш перфектен резултат.
Особено ако е нужно сгъването да стане на точно определено място. А и ако плексигласа е под 5мм дебел здравината му в мястото на сгъване спада значително.
абе забравете тва да го праите на ръка ...
аз работя в завод дет тва се прави на машини за милиони $ и пак не става понякога :D :D :D
плексиглаз-а е кофти за таз цел ... и най малкото трябва да се осигури перфектна форма и за вътрешнбата и за външната част на ръба, нагряването да не е само локално а малко по широко и равномерно ... по лесно с АБС и ПС
тарикатско става с по малки части - ръгаш във фурната на 150 градуса и чакаш докат омекне целия лист и после можеш да прави общо взето каквото ти е кеф :) ... разбира се малко се омирисва на пластмаса :)
абе мисля и по тоя въпрос чесно казано ... може би не за цялата кутия, ама за част от корпуса ... но какро казах ... трябва първо да се направи примерно от дърво добър калъп
alex_matrix
27.02.04 г., 15:28
разгледах снимките на кутията
мнението ми е от пръв поглед изглежда че си се справил доста професионално
доста добре знам с какво си се сблъсквал при работа и проектирането , аз също имах желание за да направя такава такава даже имам подробни разработки и чертежи, но ме отказа цената защото при такава цена много малко хора се биха навили да си я купят
има ли начин някой път да я донесеш в офиса на хардуербг и да я разгледам и евентуално мога да поръчам за мен или клиент - може и едно ревю да напиша за българските плегсигласови кутии (твоята и на шугарчо)
Rear Admiral Floyd
27.02.04 г., 15:58
Originally posted by alex_matrix
има ли начин някой път да я донесеш в офиса на хардуербг и да я разгледам и евентуално мога да поръчам за мен или клиент - може и едно ревю да напиша за българските плегсигласови кутии (твоята и на шугарчо) [/B]
Първо - благодаря за похвалата. Най-късно в понеделник финалният сайт на кутията ще е готов, и ще има много снимки, включително с монтирани вътре части и осветление.
Идеята за сътрудничество с екипа на HardwareBG много ми допада, остава и те да са съгласни, аз по принцип съм за, още от времето когато кутията беше само в главата ми. Не е проблем да я донеса, но мисля, че най-добре би било направо да оставя една бройка да стои в офиса ви, защото тази с която съм в момента е един от първите образци и има едно-две дребни неща за дооправяне.
alex_matrix
27.02.04 г., 16:50
Originally posted by Rear Admiral Floyd
Първо - благодаря за похвалата. Най-късно в понеделник финалният сайт на кутията ще е готов, и ще има много снимки, включително с монтирани вътре части и осветление.
Идеята за сътрудничество с екипа на HardwareBG много ми допада, остава и те да са съгласни, аз по принцип съм за, още от времето когато кутията беше само в главата ми. Не е проблем да я донеса, но мисля, че най-добре би било направо да оставя една бройка да стои в офиса ви, защото тази с която съм в момента е един от първите образци и има едно-две дребни неща за дооправяне.
ако имаш втора найстина може да я оставиш
има клиенти който търсят нещо по така и като е изложена някой може да си я хареса
а че ще съгласни съм сигурен все пак аз завеждам "отдела" за маниашките работи
според мен вместо да се мъчим тепърва да правим кутия може когато клиент пожелае направо да поръчваме защото тия от чежбина направо трошат главите с тия цени
имаме и една акаса и ако искаш мога да ти я демонстрирам да видиш как са я направили тези хубавци
Rear Admiral Floyd
27.02.04 г., 17:35
Гледал съм я AKASA-та (и многобройните и клонинги) под лупа... ами не може кутия при която HDD-тата и дъното се хващат по този начин, да я продават на такава цена :(
Баси, аз ако направя същата (за една седмица ще скалъпя точно 100%-во копие) повече от 60-70 лв. няма да излезе. Това разбира се без всичките неони и вентилатори, които все пак са маса пари.
Сигурно директно ще ви дойда на гости след седмица-две с една кутия под мишница :)
Sugar4o
27.02.04 г., 17:57
Адмирале малко се изхвърли
материала само ще ти струва толкова за една кутия
ако не го краднеш не виждам как ще ти излезне толкова. И рязането и то толкова излиза. Айде сподели! Да не би чичо ти да притежава личен лазер?!:D
Sugar4o - ти за колко $ продаваш плексигласови кутии?
Rear Admiral Floyd
27.02.04 г., 21:36
Originally posted by Sugar4o
Адмирале малко се изхвърли
материала само ще ти струва толкова за една кутия
ако не го краднеш не виждам как ще ти излезне толкова. И рязането и то толкова излиза. Айде сподели! Да не би чичо ти да притежава личен лазер?!:D
Sugar4o, забравяш че кутията на акаса е невероятно елементарна като конструкция - съответно се прави хипер лесно и хипер евтино.
Направих няколко груби сметки набързо и 60-70-те лева които казах малко наизуст се оказаха дори завишени.
А плексигласа си го купувам от магазина и чичо ми за жалост няма лазер :)
за коя кутия на акаса става въпрос и колко струва тя?
Rear Admiral Floyd
27.02.04 г., 22:03
За тази :
AKASA (http://www.sunnycomputers.biz/details.asp?part=776)
Струва 186$ без ДДС от Sunny Computers (те я внасят)
и верно ли кутия за толкова пари е направена некадърно (кое и е некадърното по-точно?)
Rear Admiral Floyd
28.02.04 г., 14:53
Виж я по-отблизо и ще разбереш.
Направена е не точно некадърно, а по-скоро прекалено елементарно и опростено, което води до неудобства за потребителя. Например, за да свалиш или монтираш каквото и да било устройство - флопи, CD, хард диск, първо трябва да свалиш всички карти а после и самата дъннна платка заедно с панела на който е закрепена. Освен това хард дисковете не се закрепват директно, ами първо трябва да им монтираш едни специални дълги гайки и да хващаш тях с болтове.
Иначе моделът на AKASA е толкова скъп защото е UV reactive и се продава в комплект с два неона, 3 или 4-ри светещи прозрачни вентилатора, FAN контролер и куп други екстри. Само екстрите ако си ги купиш от Sunny са поне 100-120 лв.
По света кутии с абсолютно същия дизайн, но без екстрите са 70-80$. Всъщност тази кутия не е на AKASA а на някой OEM производител - много фирми я продават под свое име.
Ето ти едно добро ревю на може би най-добре справилият се производител :
DesignComp (http://www.mikhailtech.com/articles/cases/dcicm42/)
Пак повтарям - ако целта е да се направи просто "някаква" прозрачна кутия, без оглед на дизайн и удобство на ползването и, съобразена с конкретен набор от компютърни компоненти, които ще стоят вътре и няма да се вадят често - цената и съвсем спокойно може да бъде дори 50 лв., но крайният резултат ще е прозрачен, може би дори красив но крайно нефункционален продукт.
Горната дискусия обаче ме наведе на мисълта, че една бюджетна кутия, съобразена с БГ пазара не е лоша идея...очаквайте новини, в скоро време :)
nightyj
28.02.04 г., 15:28
А колко тежи кутията ти адмирале.
bay_ignat
28.02.04 г., 15:42
Originally posted by nightyj
значи за 4мм плексиглас беше неаде около 4кг на кв.2 значи н би трябвало да тежи повече от 5-6кг
баси , направо немога да повярвам че сам си направил тази кутия , меко казано е страхотна и изглежда абсолютно като от завода , явно си доста сръчен.Keep up the good work!
:good: :good: :good:
Sugar4o
01.03.04 г., 11:25
4 милиметров плексиглас ~40лева/m2
1.5 квадратни метра струват 60 лева
рязането е поне 20-25 метра което е поне 30 лева
до тук станаха 90 лева
да говорим за превози, изработка на крепежни елементи, полиране на ръбове и тн.....
Адмирале, поправи ме къде бъркам че аз нещо немога да си намеря грешка, а явно имам:rolleyes:
Rear Admiral Floyd
01.03.04 г., 12:41
Поправих те на PM :)
Rear Admiral Floyd
01.03.04 г., 12:43
Originally posted by nightyj
Честна дума не съм я теглил, но няма повече от 7-8 кг.
Празна тежи горе-долу колкото стандартна метална кутия, може и да по-лека даже.
4 милиметров плексиглас ~40лева/m2
1.5 квадратни метра струват 60 лева
рязането е поне 20-25 метра което е поне 30 лева
до тук станаха 90 лева
да говорим за превози, изработка на крепежни елементи, полиране на ръбове и тн.....
Адмирале, поправи ме къде бъркам че аз нещо немога да си намеря грешка, а явно имам:rolleyes:
В Пловдив -
4мм - 32,95 лв/м2
5мм - 40,50 лв/м2
:D :D :D
Sugar4o
01.03.04 г., 19:37
когато видя в Далавери да се продава нова плексигласова кутия за под 100 лева лично ще почерпя създателя и.
Безмислено е да спорим повече относно цената - направете и ще видите:)
Rear Admiral Floyd
01.03.04 г., 19:39
Originally posted by VLADO
В Пловдив -
4мм - 32,95 лв/м2
5мм - 40,50 лв/м2
:D :D :D
И аз това имах в предвид, толкова е, даже 5мм има и за по 38.00 някъде ... но ако кажеш че тия цени са СЪС ДДС... още утре си сменям жителството :)
когато видя в Далавери да се продава нова плексигласова кутия за под 100 лева лично ще почерпя създателя и.
ОК, спирам и аз - ще пиша след 2-3 седмици дали съм успял, обещавам да си пазя и касовите бележки.
е тва да,
аз само споделям цените, щот току що минах през магазина и аз очаквах да са по високи ... ама не знам с ДДС или без, аз взимам от името на фирма и затва не ма бърка
Pa3KaTaH
01.03.04 г., 20:13
сега видях тази тема... мисля че кутията на Rear Admiral Floyd е невероятна!
но имам няколко въпроса
как стоят нещата с праха? зацапва ли се много?
и тъй като не съм на ясно с плексигласа / кой е спал в часовете по материалознание - АЗ :D /, то имам няколко въпроса,
първият е дали 'тече', вторият е дали си губи прозрачността с времето
имам и един изцяло механичен въпрос - стабилна ли е ? :)
Rear Admiral Floyd
01.03.04 г., 20:42
1. За праха - ще ти отгововоря малко "йезуитски" :) - Зависи от запрашеността в стаята и броя на вкарващите вентилатори. На практика в кутия без вентилатори (каквато е моята) прах не влиза. С един вкарващ вентилатор и филтър от дамски чорап в сравнително прашна стая пложението е почти същото. Ако нямаш филтър - да, ще ти се налага да я чистиш по-често от метална кутия, но не защото събира повече, а защото прахта се вижда. Иначе отвън не полепва повече прах отколкото по всяка друга. Не съм си правил експерименти със антистатични спрейове - по западните сайтове ги хвалят, но на мен просто не ми се налага, въпреки че в стаята ми е доста прашно.
2. Плексигласа не тече, но дори и да течеше като стъклото едва ли планираш да я ползваш 200-300 години :) (пояснение за чудещите се - при проучване на древни църковни стъклописи е установено че в долната си част стъклото е по-дебело от колкото в горната, така се е разбрало че стъклото се стича много бавно с течение на времето)
3. Плексигласа с който работя аз е сертифициран от производителя си, че не променя прозрачността си и здравината дори на открито и пряка слънчева светлина. Не съм го пробвал опитно, но повече от година първата ми кутия не е мръднала.
4. Стабилността зависи от конструкцията, конкретно тази от снимките е стабилна като скала. Освен това няма вибрации, шумоизолира и т.н.
Сайта на кутията, където има отговори на всякакви въпроси в момента се тества усилено :)
Pa3KaTaH
01.03.04 г., 20:48
искрено ти благодаря за бързите и изчерпателни отговори!
ако до месец-два цената е все още такава - то това ще ми е следващата кутия! още един път поздравления... голяма красота е... направо като е гледам на снимките не вярвам че е правена тук... :)
Rear Admiral Floyd
08.03.04 г., 14:39
Така, дълго отлаганият сайт за прозрачните кутии е вече онлайн :
www.future-case.com (http://www.future-case.com)
Получи си малко по-комерсиален от предвижданото, и не е само за кутии.
Засега доста от секците са сравнително празни, но бързо ще бъдат запълвани.
Ще се радвам да чуя мнението и въпросите на всеки :)
Mr.Book
09.03.04 г., 00:11
Страхотна е кутията.Браво!!!MADE IN BG и направо разбива Акаси и подобни.Много добре си я направил.
А колкото за плексигласа ,ако си решил да я произвеждаш серийно,то при преработката му можеш да сложиш всякакви пълнители,оцветители,УВ реактиви без да се вдига много цената.Може примерно да не е 100% прозрачна, а 85 и неоните вътре като я осветяват да правят цветна въртележка. При пласмасите няма ограничения на въображението,можеш всичко да конструираш.
П.С:Сайта също е добър.Очаквам с нетърпение да се запълни и с други интерсни неща.
Авторски права на vBulletin