PDA

Виж пълна версия : ICQ клиент през Linux (proxy)

larry
18.02.04 г., 12:12
Здравейте разбирачи,

Та проблема ми е следния:

Работя с XP, интернета ми минава през Линукс Ред Хат 9 ( през прокси ), но последната седмица администратора на сървъра спря изцяло адреса www.icq.com. Когато се опитам да заредя в explorer-a www.icq.com или негови субдомейни ми дава следния надпис :
"ERROR
The requested URL could not be retrieved
--------------------------------------------------------------------------------
While trying to retrieve the URL: http://icq.com/

The following error was encountered:

Access Denied.
Access control configuration prevents your request from being allowed at this time. Please contact your service provider if you feel this is incorrect."

Дайте идея как да заобиколя проксито, или да използвам друг ICQ клиент за да го подкарам.

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Melwin
18.02.04 г., 13:14
Може би това ще ти помогне ...
host login.icq.com
login.icq.com is a nickname for login.login-grt.messaging.aol.com
login.login-grt.messaging.aol.com has address 64.12.200.89
login.login-grt.messaging.aol.com has address 205.188.179.233
login.login-grt.messaging.aol.com has address 64.12.161.153
login.login-grt.messaging.aol.com has address 64.12.161.185
login.login-grt.messaging.aol.com has address 205.188.179.233
login.login-grt.messaging.aol.com has address 64.12.161.153
login.login-grt.messaging.aol.com has address 64.12.161.185
login.login-grt.messaging.aol.com has address 64.12.200.89

larry
24.02.04 г., 00:40
Melwin, мерси за идеята която ми даде, но за съжаление не стана нищо. Тези адреси които ми даде не мога да ги пинг-на камо ли да се логна чрез ICQ :(

Много кофти момент. Явно трябва да търся друг алтернативен начин да се логна на някой сървър за да стигна до тези на ICQ - вече и аз не знам :(

Или да си намеря някой сайт подобен на go.icq.com ... само че да не е субдомейн на ICQ че всичко свързано с това име ми е Access Denied.

Larry

mitku
24.02.04 г., 00:53
Амииии - щом администратора е решил, че не трябва да имаш връзка - начи не трябва да имаш. Аз ако съм на негово място веднага ше те гепя, ако се опитваш да ме заобиколиш... варианта е да говориш със мрежовия администратор дали не може да го пусне пак и защо е спрян (не че аз не знам що :D ).

the_real_maniac
24.02.04 г., 00:57
Лошото е , че неможе да имаш , поне не съм се занимавал да мисля / търся / гледам ... Прокси след проксито ... :) :lol: :idea:

Успех ...

miho
26.02.04 г., 12:32
Бих добавил още 2 адреса:
login.login-grt.messaging.aol.com A (Address) 205.188.153.249
login.login-grt.messaging.aol.com A (Address) 205.188.153.56

И при мен е подобно положението ,но явно админа не си е свършил работата по SQUID ,защото през тези 2 IPта става.
Успех.

А за ловенето е ясно, стига да иска :)

TQ_
26.02.04 г., 19:50
нещо не е наред в тая тема
доколкото разбрах конекшънс минават през прокси и няма реален достъп до инет. Как тогава очакваш да имаш пинг. Казвам това защото никъде не е споменато, че проксито е трансперант и приемам, че не е.

все пак -> пробвай да отвориш тези ип-та (не хостове, всъщност пробвай и ип-та и хостове) които ти дадаха по горе.

Не е лошо да дадеш и инфо за проксито - трансперант или не? можеш ли да правиш конекшини без него (примерно irc)?

larry
27.02.04 г., 19:17
TQ_, Проксито не е трансперант.

Не мога никакви конекшъни да правя без него :( Там е явно целия проблем. Нито ICQ, нито IRC ... :-(

Кофти работа, пробвах и други клиенти като yabber... но нищо не става :(

Давайте други идеи...

Поздрави,
Larry

TQ_
29.02.04 г., 17:49
http://www.bitlbee.org/

запознай се и ако ти допада идеята ще ти дам работещ сървър. На мен като дърт ИРЦ юзър много ми харесва и го ползвам за icq+ msn

Melwin
01.03.04 г., 15:21
опитай да си насториш клиента по следния начин:
в секцията за прокси пишеш
proxy:port
а в секцията за icq пишеш някое от ип-тата
с порт 443 т.е.
64.12.200.89:443

bossev
19.03.04 г., 00:12
Originally posted by Melwin
опитай да си насториш клиента по следния начин:
в секцията за прокси пишеш
proxy:port
а в секцията за icq пишеш някое от ип-тата
с порт 443 т.е.
64.12.200.89:443

blagodaria, i tova IP go dobavih v ban lista :D

larry - obadi se na v. 655, spored men tova shte e edinstvenia nachin da polzvame svobodno ICQ ;)

the_real_maniac
19.03.04 г., 18:55
ахх , ахх , ахх :))) :lol: :laugh:

Или както се казва, дойдохме си на думата, само ми е чудно как са те надушили :D :) :hi: