Виж пълна версия : Как да махна GRUB?
h'aladin
17.02.04 г., 23:31
Значи имам следния въпрос: имам Win XP и Fedora, но Fedora-та нещо почна да ме изнервя и имам следния въпрос: какво ще стане ако върху Fedora инсталирам Debian (два лолдера ли ще имам или ще върви само Debian и XP няма да иска да тръгва)
MepHisTo
17.02.04 г., 23:48
boot-ваш from winXP CD даваш Repair и в repair конзолата пишеш fixmbr (fix main boot record) ;)
Crazy_hatteR®
18.02.04 г., 11:27
Или малко по-грубия начин - бутваш със стартов диск на 98 и в конзолата пишеш : fdisk /mbr
При всички случай 2 boot loadera неможеш да имаш.Качвай дебиъна на партишъна на уиндоуса, а на партишъна на федората си сложи ред хат9 примерно. ;) .
еи тва ве4е зву4и добре :)
prestige
21.02.04 г., 18:59
Качвай дебиъна на партишъна на уиндоуса, а на партишъна на федората си сложи ред хат9 примерно.
Debian-а обезсмисля наличието на rh/fedora!А това на мястото на fedora да сложи rh9 е лишено от всякаква логика. :(
massacre
22.02.04 г., 16:22
Originally posted by MrDeaD
При всички случай 2 boot loadera неможеш да имаш.
Ако имаш предвид два *никс loaders - възможно е да си прав, не знам. Но 2 boot loader-a можеш да имаш. Е, аз поне мога. Първо тръгва Grub, избирам между Федя и ХР, а после, според избора ми, мога да избирам между ХР и 2003 Сървър.
Казвам го като информация, дано да не съм разбрал погрешно какво имаш предвид. Колкото до предложението ти за Дебилиан ... ех, хора, защо толкова не го обичате този Уиндоус? :)
Авторски права на vBulletin