Виж пълна версия : Aston Shell - по -красивия Уиндоус
Aston Shell - някой пробвал ли е тази програмка? Имате ли някакви впечатления от нея? http://www.astonshell.com - за това иде реч , прави ти Уина красив;) и твърди че нейния шел е по-лек от шела на самия уиндоус, но дали е опасна такава подмяна?
"Aston - a new Desktop manager and Shell replacement ":rolleyes:
http://www.astonshell.com/aston/pic/astonss.jpg
П.С.
В момента я тествам на лаптоп 166мхц с 16 Мб рам и си работи без проблем.
DarthMaul
17.02.04 г., 17:05
Преди много време я ползвах на 98цата лесно се регистрира хубава е с много теми по-добре подреден шел може да се настройва.... не ми се вярва да е по лек обаче от стандартния шел
Все пак накрая ми омръзна или нещо сгафи не помня вече и я разкарах Имам по-стари версии...
Но опоределено е страхотна не съм виждал друга някоя подобна да може да и съперничи
Много е добър този шел. Само десктопа ми да си беше десктоп, но това се преглъща. Има и супер много изкъртващи теми :D :D
MeThTiCaL
17.02.04 г., 17:08
Е аз я качих, и честно казано не мога да и свикна, десктопа много разместен и направо не издържам иначе е супер красиво и радва окото значително.
Ами ползволява да си правиш доста шорткъти, аз съм с тема Астон ХР, като доближиш курсора до левия край на дисплея плътно и се показват доста менюта, сега си изтеглих и доста теми и довечера ще правя лаптопа с Уин95 да изглежда като Лонгхорн, пък да видим дали ще се получи!:D
http://www.astonshell.com/skins/themes/p/longhorn_elite.jpg
Това ще да е!:p
MeThTiCaL
18.02.04 г., 01:16
Хора, кажете ми моля ви как да си регистрирам програмката, представа си нямам от тия софтуерни работи почти а не искам след 30 дена да се сдуха щото все пак много ме кефи и се мъча да и свикна. Много ви благодаря!!!!
[Mod. Edit] (GIPSON) - Обсъждането и разпространяването на кракове, серийни номера, key generators и нелегален софтуер е забранено във форумите на HWBG!.
@MeThTiCaL Ох, ами и аз мисля по-въпроса. Има кракове за малко по-старите версии, но за 1.9 още няма. Ама до 30 дни дано излезе.
@DarthMaul За това дали е по-лека от стандартния шел, ами под Уиндоус 2000: aston.exe, което е нейния шел е 2.5-3 МБ, докато explorer.exe(който изчезна, след като стартирах програмката) беше 22-25МБ. Доста по-леко е според мен!:D
Тва ще го разгледам какво е, а навремето се заигравах с ей тоя шел http://www.lighttek.com/ (Talisman) - има си за него всичко - ръце ,крака :p
grey_wolf_bg
18.02.04 г., 11:22
Определено е по лека, и забива доста по рядко от explorer - аз я използвам върху Win 2000 profesional и съм си доволен. Още повече че изглежда така зашеметяващо че вече никой от колегите ми неможе да ми пипне компа - просто немогат да се оправят. Докато я настроиш обаче е малко зорно защото доста от темите си идвас с предефинирани шорткъти и трябваше да се бъзикнат с Photoshop докато станат както ти трябва, но ако имаш време не е болка за умиране. За мен лично - никога повече explorer
Да, доколкото разбрах и от други ползватели няма проблеми със забивания, а и да забие- нейния system tray си работи , за разлика от този на Уиндоуса.
Точно за версия 1.9 намерих току що нужното ( разбирай crack, ръка и т.н.)за да си върни спокойно и след 30-тя ден. Тъй като не може тук да сложа препратка на PM ще се разберем. За съжаление не мога да пробвам нито програмата, нито "допълнението", тъи като съм само с Linux, но като си взема по голям диск и това ще стане. Някакви проблеми да има това чудо с 2000 и XP?
Ако нужното е в датата - вчера е изпробвано и си действа - четете инструкциите за употреба :D
G-Point
20.02.04 г., 12:52
Я подайте инфо за "лекарството" на РМ :D
abandoned
20.02.04 г., 17:01
we`e samo twa [a polzwam wky]i ;))))
blagodarq za infoto ;)))
Я човека с РМ да прати едно и на мен, че за 1.9 версията не открих ни крак, ни ръка!:rolleyes:
abandoned
20.02.04 г., 17:08
tam w tyrsene pishesh aston i izbirash razdela lins apps i si gotov
Инсталинах си AstonShell 1.9.1 обаче самият шел не тръгва?! Пускам го, избирам си тема, която променя само цвета на прозорците и курсура и дотам. Давам Log Off и като влезна отново си се зарежда explorer.exe вместо Asotn-a =( Всеки път от ShellSwapper настройвам изрично да се зарежда Aston, а след рестарт автоматично се е върнало на Explorer... Какво не правя както трябва? Идеи?
Аз ше и еба майката на тая програмка мизерна само ми осра иконите като я изтрих, хем си знам с такива боклуци да не се занимавам ама... :argh: :argh: :argh:
Някой знае ли как да си върна default windows иконите? Само за десктоп иконите знам как. Обаче ми е затрило на Administrative Tools, Printer & Faxes, Control Panel, Scheduler Tasks... и т.н. :-((( Или ги е скрило? В don't load в регистирито имаше 2 dll файла, но дори след като изтрих записите от регистрито иконите не се връщат :"(((
Преди време го ползвах.. не знам коя версия
да ти кажа.. добре си работеше върху 2к сървър ;-)
нямам забележки откъм стабилност :)
btw. ако не се лъжа не подменя win shell-a
Тази която аз ползвах можеше да се switch-ва между стандартния и ASTON
Footman
08.03.06 г., 23:46
А ако си я инсталирам после мога ли да си върна пак стария изглед на Windows?
Разбира се - освен ако не "обозиш" нещо :D
Да не би случайно в създаването на софтуера да участват братушките от Русия?
Ако е така още веднъж ще се убедя в мощта на руския компютърен гений.
_65536_kb_sec_
12.03.06 г., 03:48
начи много готин шел
аз лично от 3 години го ползвам вече и съм много доволен
за съжаление не следя новостите и така и не съм си намерил кракове за последните версии на програмата (1.9)
иначе едно от най основните му предимства поне за мен е че могат да се настройват бързи клавиши
при мен лично половината ми клавиатура е асоциирана с някакви програми :)
иначе супер много ме радва че колкото и да се слагат файлове в десктоп фолдер-а самия десктоп не се задръства :))
при мен десктоп фолдер-а е над 100МB :P
препоръчвам го на всички този шел :)
plamen_mr
02.07.06 г., 15:55
И аз си инсталирах Aston,но искам да питам как точно се задават свалинте теми.Дръпнах си дне с разширение ".atz" и не знам точно какво да направя за да ги вкарам в действие.
SunShine
03.07.06 г., 11:50
Малко помощ за ръце и крака на П.М, че нещо не се оправям.
Много благодаря предварително.
Става дума за версия 1.9.2
Neotrace
03.07.06 г., 14:18
Ми тя таз 1.9.2 е доста прясна още та може да няма излезли крайници за нея. Аз си карам още с 1.9.1 и като гледам май ще изкарам така до Виста-та:)
The Penalty
03.07.06 г., 14:29
Все още не мога да разбера какво може да накара човек да си го инсталира това Астон Шел.. наистина :D
SunShine
03.07.06 г., 15:00
Ми шаренкото, цветничкото онова дето мърда :D .
На мен не ми допадна и го махмах. След като 1 час се занимавах да си нареждам иконки, защото няма "drag and drop"!!! :mad: ми заби син екран най-безцеремонно. На всичкото отгоре ми заемаше към 35-40мб памет, а explorer.exe си ми заема 35. Оначе е шаренко, но в никакъв случай не е по-леко. Който каза, че го бил докарал до 3мб, незнам как го е постигнал - с изключено всико от темата можеби, но тогава със сигурност ми е по-куцо. Може и аз да нямах време да му свикна, но бързо ме издразни, въпреки ентусиазма, с който почнах.
The Penalty
03.07.06 г., 22:34
Най-големият проблем ми е, че всичкото убу е за сметка на Десктоп-а, а на мен той де факто си ми е работната площ.
След тежък работен ден имам по 20-ина нови файла на него, Астон шел не е много дружелюбен към елементи които развалят общото впечатление :p
Виж Гном-а е друга работа, той ме трае :D
HellRaiseR
11.08.08 г., 14:06
Я предложете някакви подобни програми.
ponyasd
14.08.08 г., 12:42
Здравейте !!!Пиша ви от пресната си Виста,която е пресна благодарение на красивата Астън Шел...Програмката си се инсталира най коректно,но след рестарт най некоректно отказа да ми покаже десктопа,та стартирайки таскмениджъра ,стартирах explorer.exe-то,мигновенно деинсталирах Астона,изчистих през regedit-a всички останки от него но уви,заразата бе пуснала вече дълбоко корени,и десктопа неумолимо си стоеше сив-единственото спасение бе формата.Много гнусна програмка.Помеждодругото винаги съм бил с предубеждения спрямо подобен род програми,но този път мазохиста в мен взе превес и съотвено си понесох последствията..Единствената коректна програма от този род е Royal-a...
Здравейте !!!Пиша ви от пресната си Виста,която е пресна благодарение на красивата Астън Шел...Програмката си се инсталира най коректно,но след рестарт най некоректно отказа да ми покаже десктопа,та стартирайки таскмениджъра ,стартирах explorer.exe-то,мигновенно деинсталирах Астона,изчистих през regedit-a всички останки от него но уви,заразата бе пуснала вече дълбоко корени,и десктопа неумолимо си стоеше сив-единственото спасение бе формата.Много гнусна програмка.Помеждодругото винаги съм бил с предубеждения спрямо подобен род програми,но този път мазохиста в мен взе превес и съотвено си понесох последствията..Единствената коректна програма от този род е Royal-a...
Погледни от кога е темата, пък помисли.... За 4 (четири) години - все се е променила програмата, а и Windows-a. :rolleyes:
ponyasd
14.08.08 г., 12:50
Kакво има да гледам толкова ???Ако имаше проблеми с Вистата защо тогава се инсталира на патрон а не ме предупреди за некакви несъвместимости.Вие не разбрахте ли че тези програми всичките са пунта мара,и освем забавяне,отнемане на ресурси и понякога тотално мазало от тех друго не може да се очаква
.Вие не разбрахте ли че тези програми всичките са пунта мара,и освем забавяне,отнемане на ресурси и понякога тотално мазало от тех друго не може да се очаква
Не разбрахме. Когато е пусната темата - програмата е работила коректо с XP. След това - всеки на своя отговорност. :fart:
Neotrace
19.08.08 г., 14:04
Ми аз от как е темата та до наши дни си карах с нея на XP-то....тия дни минах на Виста и не мога да разбера за чий ти е било да слагаш Астън шела на нея....тя малко ли е шарена, че и още искаш?
Като гледам програмата вече се казва само "Aston" с поддръжка на Vista, а aston Shell че ти е омазала системата, само ти си си виновен, че си я инсталирал. Вероятно тя даже не е знаела за съществуването на Vista.
Щом са пунта мара, защо си я инсталирал изобщо.. Такива изпълнения се правят с нагласата, че може да се обърка лесно нещо (разбирай почти ненужна разкрасяваща програма, която бърка надълбоко), и се прави или във виртуални условия, или с временен Windows.
Много ми се виждат смешни следните цитати от сайта им:
Aston is very stable and has a small memory footprint and low CPU usage, so you can free your processor time for other tasks
:D Ти го натовари проца с таз безсмислица, после free your processor за важните задачи. Като за реклама ми звучи странно и смешно.
Авторски права на vBulletin