Виж пълна версия : Въпрос при старта на Windows XP
Hardware_fan
17.02.04 г., 13:54
Проблеми с Windows-a нямам. Но взех че при пуснат Windows пуснах инсталационното CD и защо ли натиснах Install и после спрях процеса. Но сега вече имам проблем. При стартиране на Windows винаги ми се появява меню с две опции: Start Windows XP или Setup Windows XP и трябва да избера едно от тях. ( Може да не цитирам дословно, но предполагам ви стана ясно какво е менюто). Как да премахна това меню, че е доста дразнещо????????????????
massacre
17.02.04 г., 14:01
Не съм убеден, че това, което предлагам ще ти помогне, но може да опиташ:
При стартиране на компютъра натискай F8, докато не ти се появи меню, в което можеш да избираш между няколко различни опции. Една от тях е Last known good configuration. Опитай да стартираш така, да видим какво ще се получи.
Пак казвам, самият аз не вярвам, че това би оправило нещата, защото явно вече си е намяткало файловете, набутало се е в буут сектора и е "on hold" да го до-инсталираш. Подобен проблем имах с 2003. Помня, че накрая си скъсах нервите и чоплих нещо през msconfig. Накрая "обедини" НЕработещия и НЕинсталиран 2003 с този, който работи, та в момента имам само един.
Пиши какво е станало, ако пък нищо не се получава, ще го мъдрим пак. Или ще чакаме някой от "вещите в занаята" да помогне. :)
hunduras
17.02.04 г., 14:09
Десен бутон на My Computer, Advanced,Startup and recovery(setings). От мажеш да укажеш кое да зарежда без да чака. тоесст да махнеш съобщението или като натиснеш edit направо да затриеш тоя ред в boot.ini файла който не ти требе. Това е!
massacre
17.02.04 г., 14:16
А по този начин дали няма просто да махне този ред от boot.ini? Имам предвид, че, да, няма да му предлага да избира, но файловете, които вече са качени ще останат. Аз така си мисля, ама знам ли .. може би единственото, което е станало е, че е добавен въпросния ред в boot.ini.
hunduras
17.02.04 г., 14:27
Ами според мен то това е първото което прави. И затова преди да е успял да го прекъсне той нашия вече си е написал(сварил да укипази :D ). затрий реда от boot.ini чиста работа.
Hardware_fan
17.02.04 г., 22:35
Благодаря. Оправих си проблема.
massacre
17.02.04 г., 22:37
А може ли да те помоля да обясниш как го оправи? :)
Чисто любопитство. Просто, човек никога не знае кога ще му се случи..
Освен това, интересно ми е дали тук успяхме да ти помогне с нещо или си намерил друг, по-добър начин. Благодаря предварително! :)
Hardware_fan
17.02.04 г., 23:28
Ами както Hunduras писа с десен бутон върху MyComputer, Properties, Advanced, Startup and Recovery - Settings и оттам нататък променяш Boot.ini.
massacre
18.02.04 г., 14:06
Добре, така и предположих, че си направил. В смисъл, предположих, че просто си премахнал реда от boot.ini. Но, не те ли притеснява, че най-вероятно има качени някъде разни файлове, които може и да сбозят нещата в даден момент? Не съм сигурен, но надали е минало само с добавяне на втора ОС в списъка..
Аз бих почоплил още малко. :)
OgiDogi
18.02.04 г., 17:45
Originally posted by massacre
... Не съм сигурен, но надали е минало само с добавяне на втора ОС в списъка...
В общи линии освен добавяне в списъка, му е набутал и една купчина файлове в ТЕМР директория, която може да намери, ако си разреши да се виждат скритите файлове и да я резне без да се замисля.
Ако не е в основната директория на диска, то ще е в Windows\Temp.
Авторски права на vBulletin