PDA

Виж пълна версия : Мод на красив радиатор?

digital
17.02.04 г., 00:38
Eто това е радиатора: 1 (http://free.hit.bg/digital/Heatsink/Picture%201.jpg) 2 (http://free.hit.bg/digital/Heatsink/Picture%202.jpg) 3 (http://free.hit.bg/digital/Heatsink/Picture%203.jpg)
Предложете как да се модне така, че да се слага на Socket A, но в същото време да забази оригиналния си външен вид?

bay_ignat
17.02.04 г., 15:39
става ми ясно защо искаш да го направиш това (тоя бокс за П4 наистина е много добре проектиран и направен) но за съжеление не виждам как ще стане това а и притова без да се наруши външнияму вид

jazztonite
17.02.04 г., 20:26
"красив радиатор" - и такова ли понятие има :rotate:

digital
17.02.04 г., 21:03
Е добре... не е ли красавец :D

Аз си мислех за нещо като рамка, която да е в същото време и щипка за сокета, но остава проблема с основата. Медта както виждате отдолу е издадена и ще опира директно в ядрото, без да се подпира на гумените крачета... ще има проблеми при слагане и махане.

Smoky
17.02.04 г., 21:17
Мисля си... през четирите дупки няма ли да е по-лесно... През дупките 4 болта/дълги неща с резба на края, отгоре върху радиатора клетка, която се закрепя към болтовете... Ако се натягат равномерно гайките, би трябвало ядрото да е ОК...

digital
17.02.04 г., 21:25
Ще трабва да се пробева радиатора, за да минат болтовете... да това е вариант, но не е универсален... малко дъна имат дупки около сокета.

Rear Admiral Floyd
17.02.04 г., 21:50
Можеш ли да сложиш снимка на която се вижда точно отгоре ?
И евентуално още една със монтирана перка ?

bay_ignat
17.02.04 г., 21:55
Така занчи дупки щом на моето дъно за 30$ има занчи ..... е верно на някои нема ама

и още нещо което е много важно и ще те спере и то е основата при П4 тя е права без чуки но при сокет а тя е стаполовидна и там ще надига кулера под ъгъл това води до две последствия първо неименоверно се овеличава шанса да натрошиш кристала и второ и може би по важно нема да има добър контакт или по точно никакъв контакт
така че забрави

иначе много е тъпо че поне от многото фирми не открадна дизаина на този кулер

bay_ignat
17.02.04 г., 21:56
Originally posted by Rear Admiral Floyd
Можеш ли да сложиш снимка на която се вижда точно отгоре ?
И евентуално още една със монтирана перка ?
това е стандартен бокс за П4 3гхз ква снимка искаш потърси в интернет колкото щеш има

digital
17.02.04 г., 23:03
Абе май нищо няма да стане... много мод му трябва, ще му разкажа играта...

Rear Admiral Floyd
17.02.04 г., 23:24
bay_ignat e прав в случая, виж дали това нещо изобщо може да се монтира на Сокет А.
Иначе имам следната идея - изрязва се нещо като метална решетка, която се нахлузва върху радиатора - т.е. ребрата минават целите през нея и самата решетка се закрепва за зъбите на сокета.

Едит :
Щом е стандартен бокс вентилатор, не може ли да се направи нещо на принципа на оригиналното му закрепване ?
Поне тези които съм виждал за П4 2Гхз, шипката се закача към перката а перката притиска радиатора...

digital
17.02.04 г., 23:32
Да, точно и аз за такава рамка говорех по горе, но чупката на сокета ще пречи на радиатора (това не го бях съобразил)... медта не е достатъчно издадена.

Rear Admiral Floyd
17.02.04 г., 23:46
еех... язък за барута :(

bay_ignat
18.02.04 г., 11:43
еее пак може да стане да като се занесе на фреза и се отнеме малко матерял от едната страна ама така само ще го наебеш тоя красвец :D така че по добре си го запази

nightyj
18.02.04 г., 11:57
Моето предложение е да се изпили медта докато стане равана и после да му се направи стъпалцето и то чрез пилене на ребрата.

bay_ignat
18.02.04 г., 13:02
Originally posted by nightyj
Моето предложение е да се изпили медта докато стане равана и после да му се направи стъпалцето и то чрез пилене на ребрата.
еми то и това е и моята идея ама колкото до това да се пилят ребрата еми то нема каде др. то кулера има една повърхност колкото да има контакт с ядрото и от там на татък е само ребра

ама както казах само ще го развали и просто ...
абе тоя красавец требва да си остане така

nightyj
18.02.04 г., 15:21
Ами мисля че има много по-добри сувенирчета от този цоолер.Твърдо съм за експириментите с него.

Fo
18.02.04 г., 15:46
Пробиваш едното ребро и може да си го носиш на врата, ще те познават на всякъде. :ghi:

bay_ignat
18.02.04 г., 16:01
Originally posted by Fo
Пробиваш едното ребро и може да си го носиш на врата, ще те познават на всякъде. :ghi:
0.5 кг. на връта деба и това по цел ден ти имаш ли представа кви болки в връта ще имаш вечерта селд това премеждие ?
Психопат :ghi:

nightyj
18.02.04 г., 17:13
Да пробва с някой чипсет цоолер,те поне са по-леки :D

bay_ignat
18.02.04 г., 17:30
Originally posted by nightyj
Да пробва с някой чипсет цоолер,те поне са по-леки :D
тука вече съм съгласен има един много хубав на Coler master дето и на тъмно светка така де момчето да не се загуби като се стъмни :D

kamaz
18.02.04 г., 18:37
"Thermaltake Cooper shim" ще предпази ядрото.
А относно този дизайн има и на Spire и на Tt :

Ето няколко примера (http://www.dansdata.com/coolercomp_p6.htm)