PDA

Виж пълна версия : Хардуерен Проблем!

daskata
09.02.04 г., 19:45
Ами като тръгнах да инсталирам Mandrake 9.1 по жреме на зареждане на кърнела като детектне харда и почва да се бъгва дава някакви цифри от рода на 0fx979-07fx799
i kernel panic
Така след това се опитвам да боотна с Кнопикс 3.2
и ми дажа error: one cpu found
Хардуера ми е следния
Asrock K7S8XE rev3.0
Duron 1600@2000
PQI 512 drr 333
Seagate 120gb 8mb cahse
DVD LG
CD-RW LG
Manli tv-002
FX 5200pro 64ddr 128bit
Ако може някои да ми помогне да открия проблема.
P.S. Смъкнах дурона на 1600 и пак същия проблем.
Така че не е от клока./според мен/

QWERTY
09.02.04 г., 20:21
Проблемът е ниската ти компетентност. Има писани много ръководства по инсталиране на линукс, а отделно всяка една дистрибуция си има подробна документация. Не става да плеснеш с ръце и да хванеш клавиатурата, трябва първо да се чете. Въпросът ти е еквивалентен на: "Вчера се опитах да пилотирам самолет (не съм пилот) и то взе че се бъгна и се разби! Помагайте! Къде е проблема и как да го оправя?"...

Айде...

daskata
09.02.04 г., 20:55
1.Не за първи път си инсталирам линукс.
2.Не съм се сблъсквал с такъв проблем.
-да ми кава на еднопроцесорно дъно че само един процессор е намерил
- hda lost interrupt
- hda host protected area=>1
3.И предвид че съм с изцяло нов хардуеър не мога да локализирам проблема/все пак не съм сменил само процесор или рам/
4.И предположих че за това са форумите да се споделят знания
остраняват проблеми и т.н.

King Nothing
10.02.04 г., 10:17
Кнопикс, не се ли играеше от компакт диска? Значи не се инсталирва нищо и няма какво да омажеш при инсталация.
Земи разкарай това @2000 от процесора. Ако пак не стане пробвай да форматираш харда не в ext3, а в ext2. Имах такъв проблем с един celeron+BX440.

Manchev
10.02.04 г., 13:03
възможно е да ти е на ext3/reiserfs/xfs харда, а да се мъчиш да заредиш ядро, което поддържа само ext2.
Знаеш ли кое ядро пускаш при инсталацията? Мандрейка май не даваше мног важна информация.

Mikis
10.02.04 г., 13:44
Originally posted by daskata
...
Така след това се опитвам да боотна с Кнопикс 3.2
и ми дажа error: one cpu found
...
Той Кнопикс 3.2 това си го дава на всички еднопроцесорни системи, и всъщност не е грешка, така че не му бери грижа! След това трябва да зарежда нормално.

daskata
10.02.04 г., 13:47
Проблема се оказа в чипсета.
С новото ядро 2.6 няма да има проблеми