Виж пълна версия : Хардуерен Проблем!
daskata
09.02.04 г., 19:45
Ами като тръгнах да инсталирам Mandrake 9.1 по жреме на зареждане на кърнела като детектне харда и почва да се бъгва дава някакви цифри от рода на 0fx979-07fx799
i kernel panic
Така след това се опитвам да боотна с Кнопикс 3.2
и ми дажа error: one cpu found
Хардуера ми е следния
Asrock K7S8XE rev3.0
Duron 1600@2000
PQI 512 drr 333
Seagate 120gb 8mb cahse
DVD LG
CD-RW LG
Manli tv-002
FX 5200pro 64ddr 128bit
Ако може някои да ми помогне да открия проблема.
P.S. Смъкнах дурона на 1600 и пак същия проблем.
Така че не е от клока./според мен/
Проблемът е ниската ти компетентност. Има писани много ръководства по инсталиране на линукс, а отделно всяка една дистрибуция си има подробна документация. Не става да плеснеш с ръце и да хванеш клавиатурата, трябва първо да се чете. Въпросът ти е еквивалентен на: "Вчера се опитах да пилотирам самолет (не съм пилот) и то взе че се бъгна и се разби! Помагайте! Къде е проблема и как да го оправя?"...
Айде...
daskata
09.02.04 г., 20:55
1.Не за първи път си инсталирам линукс.
2.Не съм се сблъсквал с такъв проблем.
-да ми кава на еднопроцесорно дъно че само един процессор е намерил
- hda lost interrupt
- hda host protected area=>1
3.И предвид че съм с изцяло нов хардуеър не мога да локализирам проблема/все пак не съм сменил само процесор или рам/
4.И предположих че за това са форумите да се споделят знания
остраняват проблеми и т.н.
King Nothing
10.02.04 г., 10:17
Кнопикс, не се ли играеше от компакт диска? Значи не се инсталирва нищо и няма какво да омажеш при инсталация.
Земи разкарай това @2000 от процесора. Ако пак не стане пробвай да форматираш харда не в ext3, а в ext2. Имах такъв проблем с един celeron+BX440.
Manchev
10.02.04 г., 13:03
възможно е да ти е на ext3/reiserfs/xfs харда, а да се мъчиш да заредиш ядро, което поддържа само ext2.
Знаеш ли кое ядро пускаш при инсталацията? Мандрейка май не даваше мног важна информация.
Originally posted by daskata
...
Така след това се опитвам да боотна с Кнопикс 3.2
и ми дажа error: one cpu found
...
Той Кнопикс 3.2 това си го дава на всички еднопроцесорни системи, и всъщност не е грешка, така че не му бери грижа! След това трябва да зарежда нормално.
daskata
10.02.04 г., 13:47
Проблема се оказа в чипсета.
С новото ядро 2.6 няма да има проблеми
Авторски права на vBulletin