Виж пълна версия : Войната на SCO
The Penalty
09.02.04 г., 12:51
Напоследък се зачитам много по темата SCO vs всички
Не знам вашето мнение какво е, но аз лично започвам да се забавлявам много яко... то бива, то може - ама другари!? :D
То май само срещу папата няма заведено дело, че са използвани части от сорса им в библията.
BTW, някой да е отварял скоро http://www.sco.com/ ? :D
Ето един цитат който прочетох наскоро, хареса ми максимално - "SCO's Chris Sontag announced today that folks around the world can soon purchase a SCO intellectual property license for Linux. ... That's a little like hearing that Mad Cow Disease has arrived in your country. " :D
Интересно ще ми е да чуя мнения...
нали знаеш какво се слу4ва на тоз дето се цепи от колектива ....... нацепват му го колективно :) и SCO няма да са ни първите, ни последните.
Ето и мнението на Linus Torvalds:
So basically SCO's arguments are just too wrong to even discuss rationally. SCO doesn't own the copyright on the files they are talking about -- the University of California at Berkeley does. But even if they did, the Linux files weren't even copied in the first place. And even if they had been copied, no copyright notices would have been removed, since they didn't exist in the original. There are literally several levels of SCO being wrong. And even if we were to live in that alternate universe where SCO would be right, they'd still be wrong.
За SCO може да се каже тва: http://www.beach-site.com/smile/s169.gif ... и тва: http://www.beach-site.com/smile/s184.gif
Баси нещастниците... заслужават си вирусните атаки... жалко, че и редовния юзър страда от туй.
Siemens
17.02.04 г., 01:07
за съжаления SCO скоро ще загинат ако продължават в тоя дух. Вместо да си развиват UNIX-a (който междудругото скоро остава единствения платен unix - BSD OS се прекратява, когато стигне версия 5.1) и да си пазят нишата, са тръгнали на кръстоносен поход... Не знам имат ли право , или не, но мисля, че ще затънат с тази си политика. :(
Silvina
27.02.04 г., 23:34
Ако питаш мен, когато човек сам не може да свърши нещо както трябва, започва да гледа в паницата на другите и да гледа как да затрие конкурентите, за да подсигури себе си. ;) Точно това става със SCO - явно нямат идеи за развитие или се съмняват в качеството на своя Unix, или в това, че ако Linux стане прекалено силна ОС, вече никой няма да иска да плаща за Unix. За да останат конкурентноспособни с платен продукт срещу безплатния Linux, SCO ще трябва да предложат значителни предимства, а май не могат...
Manchev
28.02.04 г., 13:36
В момента UNIXите имат огромното предимство че "сериозния" софтуер се пише главно за тях. Бизти пусна една темичка за такива продукти под Линукс, наистина се ориентират фирмите и компилират програмите за линукс, но засега са на ранен стадий и поддържат само РХ обикновено.
Според вас има ли бъдеще в тази насока и това да се окаже нещото, което да натежи везните в полза на GNU и да съсите SCO&co?
Silvina
28.02.04 г., 13:43
Точно това имах предвид - ако сериозните фирми се ориентират и се появят версии на програмите им за Linux, Unix ще има проблеми. Затова SCO би трябвало да мислят как да се справят с тази ситуация, вместо да се опитват да закопаят open-source софтуера и да стават за смях с тези опити.
Manchev
28.02.04 г., 14:03
А какво могат да измислят ако Линукс вземе че настигне unix по стабилност?
Silvina
29.02.04 г., 14:16
Кой знае? Аз не се сещам за нищо, но със сигурност трябва да измислят нещо. Обаче май и те не се сещат какво би могло да бъде.
Авторски права на vBulletin