Виж пълна версия : маса
ето две масички
http://www.pes.data.bg/temp/masa1.jpg
http://www.pes.data.bg/temp/masa2.jpg
BeaZTiE
03.02.04 г., 13:48
браво, пес.
добре изглеждат.
опитай се да поставиш 2-3 куба отгоре с тежест 5 кила и виж доколко ще ти е стабилна масата, защото ме съмнява да издтржи. т.е. като визия добре.. ама ми се вижда непрактичнa.
иначе рендеринга е доста пипнат - какъв е? ментал рей?
рефракшъна на стъклото малко го няма - сложи мъничко да пречупва светлината за да изглежда като масивно стъкло и лек рефлекшън да получи обемност - и да започне да "мами" че е фотореалистично.
това е от мен
браво.
поздрави :)
нестабилна е малко да, а има и някои конструктивни грешки, които трябва да доизчистя.
BeaZTiE
03.02.04 г., 14:09
мда..
значи си мсиля, че ще е добре - когато се показва подобен продукт - да се споменава какви софтуери за моделинг и рендеринг са позлвани, типа на модлелирани и т.н.
нещо като представяне на модела. за да стане по-интересно и да не започнат с въпроси, които само пълнят форума - от рода на:
с какво си я правил
а какъв тип моделинг
а колко светлини има
а колко ..... етц.
:)
модела е правен на Autodesk invertor 7.0
За рендиране и материали Max 5.0
Baby Thomas
03.02.04 г., 19:45
И аз да се обадя.
Модела е твърде квадратен, за да ме накефи много. Обаче това със средната част на стъклото, която се завърта направо разцепва!!! Много яко!!!
Първия рендър е прекалено светъл. Виж втория е доста по-добре в тази насока. Друго, което мога да изтъкна по негов адрес, е това, че сянката е: 1. много квадратна, 2. много плътна. Абе тя не че има как да е кръгла, но контура е супер рязък и отсечен. Това на знам точно как се фиксва, особено ако си ползвал дефолт скайлайн рендъра. Инак имаше едни опцийки... Айде ще проверя по-късно и ще ти кажа.
За подобрение на сцената какво бих препоръчал следното: няколко и по-слаби светлини, сянка само от едната (!), като намерим смуут сянката и него ще оправим... Материала за ламарината е много куц. Поне така го виждам, ако сложиш енвайърмент ще се види по-добре. Това е другия ти пропуск. Сложи нещо наоколо да се отразява, бе. Малко цвят, текстурка да е, ама да има нещо. Така е твърде стерилно. Ако хакнеш някое фенско HDRI още по-добре! А, да. Ламаринения материал твърде много рефлектва сякаш, не мога да преценя без "околна среда".
Пусни и малко АА, че така е лекинко зъбато :p
П.П. Фенско е, кефи. Пипни тук-там и ще стане интересна масичка!
Shagrath
04.02.04 г., 01:49
Baby Thomas тебе те приеха ... ммм ти си знаеш къде (няма да казвам да не прозвучи като реклама) и вече много ти порасна работата :lol: :lol: :lol: ... шегувам се разбира се ...
а сега по темата ... верно малко прекалено е квадратна ... особенно краката нещо не радват ... иначе самата масичка си заслужава уважение ... бравос pes ...
Baby Thomas
04.02.04 г., 19:53
Абе хора... Това моето е конструктивна критика. С цел да се помогне на човека. Стремя се да подсказвам колкото мога и изказванията да отговарят долу-горе на възможностите ми. А дали има нещо ценно за него, дали ще използва някоя идея или не си е само по преценка на автора!
П.П. Ако исках да го оплюя щях да напиша ... айде да не почвам, че съм ужасен като се заяждам :p
BeaZTiE
04.02.04 г., 20:11
Originally posted by Shagrath
Baby Thomas тебе те приеха ... ммм ти си знаеш къде (няма да казвам да не прозвучи като реклама) и вече много ти порасна работата :lol: :lol: :lol: ... шегувам се разбира се ...
е де.. аре без такива шегички, че наистина звучи леко заядливо.
мали.. аз колко преебано камилче съм близките месец-два едва ли ще се оправя.. мразим да ми гърмят дикове на сървъите, като от 20 дни несъм правил селки бек ъп :)
Shagrath
05.02.04 г., 02:00
ехе я се стегнете и двамата ... много ясно , че се шегувам ... Baby Thomas най-добре трябва да го знае , щото бая попръжки си казваме за здравей на ICQ ... а и добавих че е майтап ...
Baby Thomas
05.02.04 г., 21:43
Разбира се! Но обичам да се заяждам на публични места :p
massacre
06.02.04 г., 16:48
Без да се опитвам да да давам компетентно мнение, 2 забележки. (Разбира се, нямам идея доколко е възможно, но изхождам от това какви напълно реалистични неща могат да се правят, та... сигурно е!)
1. Сянката ми се струва твърде еднаква във всичките си краища. Първо, не е ли малко по-тъмна, отколкото би била наистина? Второ, в различните си части, би трябвало да е с различна плътност, изхождайки от ъгъла на светлината.
2. (Тук ще имам затруднения с обяснението) Препратка 1, картинките 1,2 и 4. Там, където сянката пада върху краката на масата (тази им част, която седи на земята). Не съм сигурен, че би била "права линия". Т.е., там, където е "земя-крак-земя" би трябвало да има пречупване. Освен това, частта на крака, която остава в сянката, не трябва ли да е малко по-тъмен от тази си част извън нея?
В крайна сметка, това са абсолютно аматьорки забележки, в смисъл, че нито знам доколкото може да се правят подобни "дребни детайли", нито нищо. Но казвам, как би изглеждало наистина. :)
П.П. Сега загледах, че сянката е разлята, но пак си мисля, че разликата, която би била наистина е твърде малка в отделните и части.
Baby Thomas
06.02.04 г., 19:55
Според мен си прав, massacre. Не са ти лаишки забележките, но аз вече мисля ги отбелязах тия моменти.
Проблема е в някоя и друга настройка, която не се е сетил да пипне автора (яко звучи!) или пън не знае. Но всеки е бил така (аз усърдно продължавам :p ).
massacre
06.02.04 г., 19:58
Е, аз казвам, че са непрофесионални, просто защото с подобни неща не съм се занимавал. Ползвам само PhotoShop и Fireworks и то, за доста по-различни неща. :)
А иначе, аз по-нагоре постовете не съм ги чел, съжалявам, ако съм повторил нещо, което вече е било казано.
Колкото до автора - явно има идея, остава да си осъвършенства техните и може да прави прекрасни неща. Предполагам всички вие, които пишете по този форум. :)
Авторски права на vBulletin