Виж пълна версия : Въпрос за хифенация
Demonaz
02.02.04 г., 20:39
Трябва ми хифенираща програмка за Page Maker 7. До скоро си бачках на 5, защото ми беше супер удобна и любима. Да ама реших да ъпгрейдна малко :) и то взе, че ми хареса...да ама ядец хифенаторчето не бачка и искам ново. Най-добре ще е някое дето го прави през clipboarda.
10х предварително.
NoDude!
03.02.04 г., 02:19
Бе какво е хифенация, че ми стана интересно ?
NoDude: поставянето на "меки тирета" между сричките в думите с цел програмите да пренасят коректно думите в края на реда.
pesho2000: ползвам руски плугин за QuarkXPress мога да ти го изпратя, но несъм сигурен дали ще тръгне на Page Maker. Другият вариант е да си потърсиш FlexHyphen, но той иска задължително FlexType.
Demonaz
03.02.04 г., 17:33
При мен Флекса е задължителен т.като машинописките ми работят с досовски ворд и флекса си носи драйвер за директен place. Дай ми линк ако можеш, ако не ще се ровя. Поне ме насочи някъде.
Baby Thomas
03.02.04 г., 19:47
WARNING! Теми касаещи FlexTъп, които не го оплюват тотално ще бъдат изтривани без повторно предупреждение!!!
П.П. Абе бъзик, ама... Ако бях админ, малииииии :D
Demonaz
03.02.04 г., 22:07
Originally posted by Baby Thomas
WARNING! Теми касаещи FlexTъп, които не го оплюват тотално ще бъдат изтривани без повторно предупреждение!!!
П.П. Абе бъзик, ама... Ако бях админ, малииииии :D
Сега гледам са пуснали няква нова версия дето оправи повечето гадости от предишната. Дайте идеи за хифенацията много ми е важно. Все има някой дето бачка на Page Maker. Плуг ина за Quarka го имам.
Този plug-in за Quark-а не го знам, ама аз имах (със сигурност на някое старо CD си стои - ще го потърся) един plug-in дето си действаше в PM5. Няма никаква логика да не работи в PM7. Пак беше руски - разбирай сричкопренасянето около сричките, съдържащи "Ъ" го забравяш. Ще ти го пратя, ама снощи се правих на overclocker (УЖАС - 1700+@2200MHz - НЕ стана), та си "пре.....таковах" Windows-а - ще се наложи да ме изчакаш да възстановя системата:(
Бе какво е хифенация, че ми стана интересно ?
Ми той Pesho2000 български не знае, ама иска да го накъсва на срички:laugh: hyphen=тире (hyphenation=сричкопренасяне)
Пропуснах да кажа, че имам и един макрос, който си писах за Word'97 - като си имаш файла в Word и стартираш макросчето то ти сричкопренася файла. Следва Place в PM. При него има само един проблем - ако ползваш Word Count "слепите" тирета ти се броят за символи. Кажи дали да ти го търся и него, че и той е в забвение. А, да - не знам как ще се държат по-новите версии на Word със стария макрос, нито пък дали можеш да Place-ваш файл от Word 10 (XP) в PM7 (тел.0888358348-Крум)
Demonaz
04.02.04 г., 11:49
Това прекрасно обаче нали ти казах, че ползвам Ворд за Дос, а той като се прехвърли в такъв за Вин се получават гарги и трябва да го оправям и цялата работа си губи смисъла.:(
Какво ми е на българския ми?:mad:
Originally posted by pesho2000
Какво ми е на българския ми?:mad:
ами думата "хифенация" - много е тъпа ... ама (срам не срам) и аз я ползвам, само че като хайфенация... се тая и двете са тъпи.
Сега сериозно - макросът не те устройва (абе ти тоя Word за DOS що не го забравиш). Да търся ли Plug-in за пренасяне на руски?
ъъъ, Word за DOS! Още ли се ползва? Преди доста годино ползвах една програма за сричкопренасяне под DOS, казваше се "pressto" или "presto", ама незнам дали може да се намери още.
Demonaz
04.02.04 г., 22:01
Под Дос ми бачкат машинописките, а и няма никви проблеми с плейсването в ПагеМакер...опита тук си казва думата. Досовският ворд е супер безпроблемен (толкова е прост, че няма накъде)
BeaZTiE
04.02.04 г., 22:15
Originally posted by pesho2000
Под Дос ми бачкат машинописките, а и няма никви проблеми с плейсването в ПагеМакер...опита тук си казва думата. Досовският ворд е супер безпроблемен (толкова е прост, че няма накъде)
ще се сетиш, че ворд5.5 е истината.. тези нови уордове ХП и нам кви си нояст поне по 2-3 мб "защити" да не могат да ги четат други програми.. на кого му пука, че 100 реда текст в дос формат тежи 100 кб, а във вордХП е 100 мб.. сега място бол....
Demonaz
04.02.04 г., 22:22
Originally posted by BeaZTiE
ще се сетиш, че ворд5.5 е истината.. тези нови уордове ХП и нам кви си нояст поне по 2-3 мб "защити" да не могат да ги четат други програми.. на кого му пука, че 100 реда текст в дос формат тежи 100 кб, а във вордХП е 100 мб.. сега място бол....
Тамън теб те чакам да се обадиш...няма какво да се сещам аз си го знам и затова ги карам да набират под ДОС. Кажи някво конструктивно решение. Под 6.5 не ми се работи много ми е бъгав, а 5 вече е бая стар колкото и да е безпроблемен.
BeaZTiE
04.02.04 г., 22:33
хехе
излови ме.. ама да си кажа с ръка на сърцето от 1994 на майтап несъм виждал пейдж мейкър :)
като бях по-малък се занимавах.. ама сега съм далеч от тези "технологии"
адоб е*** майката на алдус.. след това пейджмейкъра пукна със страшна сила.. как да река..
Demonaz
05.02.04 г., 15:19
Originally posted by BeaZTiE
хехе
излови ме.. ама да си кажа с ръка на сърцето от 1994 на майтап несъм виждал пейдж мейкър :)
като бях по-малък се занимавах.. ама сега съм далеч от тези "технологии"
адоб е*** майката на алдус.. след това пейджмейкъра пукна със страшна сила.. как да река..
Ох и това дето казваш го знам ама трябва да излиза от ситуацията. И аз най се кефя на 5, ама той вече почна ма ми прави мизериики от време на време. Явно новите Вин боклуци не му понасят. Не иска да Pastva от Ворд 2000 насам и трябва да минавам през Паге 7, абе изобщо куца работа.:(
BeaZTiE
05.02.04 г., 16:26
аз имам бая постове, в които оплювам новите софтуери.. странно защо съм един от малкото хора, които мислят, че новите неща са определено по-зле от старите...
за жалост в 80% от случаите е така..
да не говоря каква производителност се губи - заради пишмян програмисти... т.е. както вече казах заради търговци и маркетинг специалисти, които насила карат девелоперите да пускат полвинчати версии за да си реализират продажбите... тъпотия..
Авторски права на vBulletin