PDA

Виж пълна версия : Линукс буут проблеми...

MepHisTo
01.02.04 г., 22:44
Здравейте.
Ситуацията е следната.
Начинаещо ниво:)
Имам един дял с:, един д: и един трети за линукс, в ехт2 формат. На него тръгвам да инсталирам Ред Хат 7.2. Инсталирах го с ГРУБ буут мениджър. След това освен Линукс, друга система не щеше да се буутне...И при формат на партишъна на линукса, при буут също ми искарваше скапания ГРУБ команден ред и не можех да направя нищо. Докато не форматирах и преинсталирах уина на ново. Разбира се без Линукс на хард диска :) Искам да попитам грешката е в това че не оставих дифолтния буут мениджър при инстала на линукса и сложих ГРУБ и ако не е как да се оправя.
10х in advance

the_real_maniac
01.02.04 г., 23:18
1.Здравей и тук :D
2.Оправи си сигнатурата ;) Има ограничение от 3-реда и ти доста картинки си наслагал , не че на мен ми пречат чак толкова, но !
3. И сега по-темата, еми грешката ти е била ,че не си почел поне малко ;)

fdisk /mbr изчиства mbr-да , а е трябвало като си инсталирал Гръб , той те пита кой ОС да сложиш в боот менюто да зарежда !, м/увпрочем лично мнение , но честно ако си говориме Лило е по-добрия ( по-стария/мъдрия :lol: ) .!

Това е ... така че дори това с fdisk /mbr не ти решава проблема, всмисъл ще си боотваш уиндоус-а просто защото ще сме разкарали линуксия даден боот манаджър , но идеята е да боотваш ту Уин , ту Лин ... Имаш ПМ м/увпрочем :)

MepHisTo
01.02.04 г., 23:59
Originally posted by the_real_maniac
1.Здравей и тук :D
2.Оправи си сигнатурата ;) Има ограничение от 3-реда и ти доста картинки си наслагал , не че на мен ми пречат чак толкова, но !
3. И сега по-темата, еми грешката ти е била ,че не си почел поне малко ;)

fdisk /mbr изчиства mbr-да , а е трябвало като си инсталирал Гръб , той те пита кой ОС да сложиш в боот менюто да зарежда !, м/увпрочем лично мнение , но честно ако си говориме Лило е по-добрия ( по-стария/мъдрия :lol: ) .!

Това е ... така че дори това с fdisk /mbr не ти решава проблема, всмисъл ще си боотваш уиндоус-а просто защото ще сме разкарали линуксия даден боот манаджър , но идеята е да боотваш ту Уин , ту Лин ... Имаш ПМ м/увпрочем :)

Е как да буутвам ту Линукс ту Уиндоус :) ?Това ми е въпроса.

QWERTY
02.02.04 г., 00:55
Originally posted by MepHisTo
Е как да буутвам ту Линукс ту Уиндоус :) ?Това ми е въпроса.

Въпросният Grub (или Lilo) трябва да бъде конфигуриран правилно. Прочети спокойно и внимателно документацията на Grub (или Lilo) и ако не разбереш нещо конкретно, тогава питай.

MepHisTo
02.02.04 г., 04:01
oprawih se, mersi

subn3t
02.02.04 г., 11:43
как ще сравнявате GRUB с LILO :). Първият е на светлинни години пред втория. :)