Виж пълна версия : Прекалено често задавани въпроси
Zabluden
01.02.04 г., 00:59
Пускам тази тема, защото ежедневно форумът Хардуер е пълен със въпроси който трябва да бъдат задавани във Прекалено честите. По този начин фоумът Прекалено чести се "обезмисля". Освен това той самият се посещава рядко и темите не се пращат във него, което води до нисък интерес, което от своя страна кара хората със въпроси да пост-ват във Хардуер и се получава затворен кръг. Моля модераторите по-често да местят теми във Прекаено честите, за да има "смисъл" от него.
Благодаря.
mralien
01.02.04 г., 01:29
Е те си се местят, но Прекалено чести, не е Хардуер, процесори и o/c то това му е смисъла на FAQ-а, там просто трябва повече време за отговор - ако се загледаш ще видиш, че няма въпроси останали без отговор.... така че просто изчакай ;)
Zabluden
01.02.04 г., 01:37
нреазбра смисъла на това което казах. Отговаря се на въпросите, но примерно с честота...1 отговор за 12 часа. А ако се постне с Хардуер се отговаря...6 пъти побързо и затова хората пост-ват там. Това е идеята. Повече да се модерира Хардуер зада се "Изравни" честотата на отговаряне във 2-та форума, така че да са еднакво посещаеми и да знаят хората, че като пост-нат ще получат "Бърз" отговор (който е напълно ненужен за мене. Аз търпение имам.)
Originally posted by Zabluden
Повече да се модерира Хардуер зада се "Изравни" честотата на отговаряне във 2-та форума...
Аз лично не смятам да правя такова нещо. Смятам раздел "Често задавани въпроси" за прибързано направен и недобре обмислен като идея. Кои въпроси са често задавани и за кого? Кой точно ще решава кой потребител задава чест въпрос, кой задава "ламерски" въпрос и кой "за напреднали" или съответно нечесто задаван? За мен всички въпроси са често задавани, но за потребител, регистриран вчера, всички въпроси са нови. Освен това Search функцията на форума често не работи, така че не мога и да казвам "Ползвай Search..." в някой от разделите. Всеки да си пише където сметне за добре, пък който е създал раздел "Често задавани въпроси" да се замисля защо там не влизат наистина често задавани въпроси и защо разделът е по-малко посещаван. Съответно последният и да оценява и мести темите там, ако разполага с излишно време и желание.
alexbg67
01.02.04 г., 01:54
Горе долу те разбрах, но мисля причината да се поства в Овър е, че всеки смята своят проблем за уникален и се надява и на конкретно решение за него. А и реакцията е къде, къде по-бърза. Модерирането не са мой и твой проблем, а в прекалено чести попадат и не такива...
Само не разбрах каво ти пречи тази организация?.. Нещата сами си идват по местата, когато това е необходимо, а и модераторите едва ли могат да насмогват на хорската напоритост... :D
Едит -
Това е отговор към Zabluden, Valeri вече се беше "вместил"... :p
GeniusLoci
01.02.04 г., 01:57
Originally posted by Valeri
Аз лично не смятам да правя такова нещо. Смятам раздел "Често задавани въпроси" за прибързано направен и недобре обмислен като идея. Кои въпроси са често задавани и за кого? Кой точно ще решава кой потребител задава чест въпрос, кой задава "ламерски" въпрос и кой "за напреднали" или съответно нечесто задаван? За мен всички въпроси са често задавани, но за потребител, регистриран вчера, всички въпроси са нови. :bow:
Казвал ли съм ти колко те обичам като говориш така :D
Originally posted by alexbg67
Само не разбрах каво ти пречи тази организация?
Къде видя организация? Аз твърдя, че раздел "Често задавани въпроси" и раздел "Хардуер" съвсем скоро ще станат с еднакво повтарящо се съдържание, а "Хардуер" ще се посещава повече само по навик, както вече се очертава и тенденция. Сегашният "Хардуер" трябва да стане само "Овърклокинг", а "Често задаваните въпроси" трябва да стане нещо като "Общ хардуерен форум". Това вече го виждам като някаква организация. Против съм това някой да пита нещо елементарно (за някого другиго, но явно не и за него), на следващия ден да потърси кой какво му е отговорил и да установи, че някой модератор/администратор бил сметнал, че темата му е за "Често задавани въпроси" и съответно я е преместил там (със или без препратка). Аз такива неща няма да правя.
alexbg67
01.02.04 г., 02:08
Начинът на коплектоване, класифициране и модериране на темите е вид организация. Дали е удачна е отделен въпрос. Който се решава от вас, модераторите и собственици на форума.
mralien
01.02.04 г., 02:09
Сегашният "Хардуер" трябва да стане само "Овърклокинг", а "Често задаваните въпроси" трябва да стане нещо като "Общ хардуерен форум". Мисля, че това предложение е много добро и трябва да се обсъди/направи "Хардуер, процесори и овърклокинг" наистина е станал твърде общ и така въпросът с модерирането/посещаемостта на сегашния Too Much FAQ ще отпадне
Като се пусне една тема в "Хардуер", до вечерта тя вече е на втора страница. Това за мен е сигнал, че хардуерните раздели е време да се разделят на тематики. Като за начало може да се отдели "овърклокинг" от "общия хардуер", после трябва да се отделят "носители на информация", "видеоплатки" и т.н. Така е направено по по-големите форуми, така ще стане и при нас. Тази схема е доказано по-удобна, когато потребителите на един форум станат много. До сега не се е налагало на нашия да се прилага, защото бяхме едно малко форумче. Сега сме малко по-голямо, но все още малко.
P.S. Аз не предлагам нищо. Ако тръгна да предлагам, след около един месец приказки работата ще е на "кота 0", после QWERTY ще я свърши, а накрая някой ще "каже" и почваме пак от начало. Имам си по-интересни занимавки...
Dark Skywalker
01.02.04 г., 09:24
Аз виждам местенето на тема в "Прекалено често задавани въпроси" нещо като лека санкция към потребител. Позволявал съм си да местя теми там само когато въпросът е бил за покупката на нова конфигурация (наистина имаше един период, когато всеки ден се питаше едно и също нещо) или някой е питал каква платформа да избере - Intel или AMD, ATi или nVidia, VIA или nForce. Т.е. смятам, че в този раздел имат място теми, които иначе биха били прекалено взривоопасни.
В същото време не обръщам по-малко внимание на въпросния раздел, нито смятам, че знаещите трябва да тежкареят прекалено и да не отговарят на въпроси, задавани там.
Като се пусне една тема в "Хардуер", до вечерта тя вече е на втора страница. Това за мен е сигнал, че хардуерните раздели е време да се разделят на тематики. Като за начало може да се отдели "овърклокинг" от "общия хардуер", после трябва да се отделят "носители на информация", "видеоплатки" и т.н. Така е направено по по-големите форуми, така ще стане и при нас. Тази схема е доказано по-удобна, когато потребителите на един форум станат много. До сега не се е налагало на нашия да се прилага, защото бяхме едно малко форумче. Сега сме малко по-голямо, но все още малко.
P.S. Аз не предлагам нищо. Ако тръгна да предлагам, след около един месец приказки работата ще е на "кота 0", после QWERTY ще я свърши, а накрая някой ще "каже" и почваме пак от начало. Имам си по-интересни занимавки...
Аз мисля по същия начин. Раздела "прекалено често задавани въпроси" е недомислен и трябва друго, по-ефективно разделяне на хардуерния раздел. Разделянето на "Оувърклокинг" и "Общ хардуерен форум" е добра идея. Мисля също, че трябва да пренаредиме разделите в рамките на хардуерната група (общи да отиде най-отдолу). нещо такова:
- Общи хардуерни въпроси
- Оувърклокинг
- Модове и тунинг (този раздел, мисля, е логично да го обединиме с горния и да стане Оувърклокинг, модове и тунинг)
- Мрежи и комуникации
- Ревюта на HWBG
- Общи приказки
И понеже веднъж се опарих - инициатива от мен не чакайте.
Ами и аз да се обадя че съм 100% съгласен с Valeri
Originally posted by QWERTY
- Модове и тунинг (този раздел, мисля, е логично да го обединиме с горния и да стане Оувърклокинг, модове и тунинг)
!00% подкрепям това .
Ако някои иска да волтмодне дъното си къде ще пита в хардуер или в модове и тунинг ??
Joredos
02.02.04 г., 01:55
Модване-ставаше въпрос за красотите и външните елементи,който придават красота на кутията.Това какво има вътре,поради простата дума ХАРДУЕР нека си остане в хардуер,процесори и овърклокинг.Модването на чипсета, дъното,цпу-то са свършани доста широко с физиката,елекротехниката,микротехниката и още доста науки,докато при тунинга трябват елементарни такива и нещата не са толкова задълбочени от чисто научна гледна точка.При тунингът може да развихриш фантазията си,докато при модването по хардуера си има закони и фантазията ще значи само едно-крах :) .
mandrake
02.02.04 г., 21:42
Originally posted by QWERTY
Ами аз например не подкрепям това. Просто не мисля че е добре да има теми ,както за о/с така и за модване на кутий и тем подобни работи. Много по добре си е те да са разделени тъй като ще ти е много по лесно да отвориш раздел "Оувърклокинг" и да видиш само резултати от о/с на CPU-та и VC. Или да отвориш тема модове и да видиш само модове.
Ами това е от мен.
Филипов
02.02.04 г., 22:16
Аз съм на мнение да се раздели нормалния хардуер и проблемите му от всички ДОРАБОТКИ на компютъра като овърклок и мод, както и проблемите свързани с това (напр. охлаждане). А FAQ да си остане нещо като "библия" където са систематизирани готовите решения на база обсъжданията във форума, дори например "как се овърклоква 1800+"
Авторски права на vBulletin