PDA

Виж пълна версия : Pentium4 Extreme Edition

GeniusLoci
30.01.04 г., 03:44
Коментари и въпроси по темата - тук.

Цъкни за ревюто (http://www.hardwarebg.com/reviews/p4ee/p4ee.html)

Kiko
30.01.04 г., 03:52
Този линк води до форума секция Ревюта на HardwareBG. :rolleyes:

u2001
30.01.04 г., 04:04
И коментарите се правят в този раздел ;)

gtzvetkov
30.01.04 г., 11:11
Ники, на тази страница: http://www.hardwarebg.com/reviews/p4ee/p4ee6.html си забравил долу да сложиш линк към следващата, както и за предходната. Защото страниците с тестовете са достъпни само чрез страничното меню.

GeniusLoci
30.01.04 г., 11:46
сори, явно Dreamwaver-a не е качил страничката ;)

Dark Skywalker
30.01.04 г., 12:55
Две думи: spelling checker :p

Абе момци, докога ще пускате ревюта, без някой да ги прегледа най-малкото за правописни грешки?

mralien
30.01.04 г., 13:14
Само не ми е ясно защо са го анонсирали като гейм-процесор имайки впредвид, че точно там го превъзхожда един друг процесор... ;)

van_Nistelrooy
30.01.04 г., 14:30
Originally posted by mralien
Само не ми е ясно защо са го анонсирали като гейм-процесор имайки впредвид, че точно там го превъзхожда един друг процесор... ;)

Ами да не е лъжа че е гейм процесор кажи игра която ще му направи проблем :D

1nsane
30.01.04 г., 14:39
Еее, Loci, стига с този X2: The Thread бре!
Вече в четвърто (!!) ревю го пишеш X2: нишката... Ми не, заплахата е (threat)!

vutov
30.01.04 г., 14:42
GenuisLoci,поздравления за ревюто.
Много е добро,но както каза Dark има адски много правописни грешки и то такива грешки,каквито дори аз няма да допусна. :)
Но е разбираемо,все пак сигорно сте писали ревюто през безкрайно дългите нощи.

А ега мнението ми за процесора:
Според мен ЕЕ-то е един много бърз процесор и е перфектния подарък за Интел феновете,който искат пройзводителност без оглед на цената.
На в България,хората си броят и последната стотинка и не вярвам да има повече от 10-20 човека,който ще си го купят.
Но това не е важно,щом от Интел са го пуснали на такава цена,явно все ще се намерят бая хора,който ще си го купят,само за да се хвалят пред приятелите си,че имат най-бързия процесор.
Според мен,това е перфектния процесор за работни системи и малки сървъри,естествено заради ниската си цена.
Все пак един Зион 3.2ГХз струва 3К $ ,а ЕЕ-то само 1000$.

Локи,защо след като си писал,че имаме вече в БГ 3.4Гхз процесор не си го пуснал в тестовете.Предполагам че,говориш за П4 3.4Гхз.
Защото, ако говориш за А64 3400+,то на много места казват,че е бая бърз процесор.

Ох,нямам търпение да излиза socket 939 и да се мятам на К8 платформата.

Сега малко за 3Д Марк 2001 СЕ.
В момента рекорда е 31К и е напрвен от OPP с A64/FX-51 на 3.070Ghz.
Докато Macci ,който е на второ място има P4EE на 4.5Гхз

Тоест запазва се тенденцията на Интел да им трябва около 1Гхз повече от на АМД за да са равни.
Именно за това,А64 3400+ е по-бърз или равен на П4 ЕЕ.

ЛОКИ,много бих искал да сравниш П4 ЕЕ с А64 3400+ и А64/ФХ-51.

Между другото,каква сцена ползваш за тестване на 3Д Студио Мах?

А и можеш ли да дадеш резултати от UD Agent,тоест за колко време смята една сметка?

И ще ползваш ли П4 ЕЕ-то ,за да направиш някой рекорди в 3Д Марка?

georgebg
30.01.04 г., 15:02
този тест: Cinema4D, понеже става въпрос за рендериране, не е ли и той от типа (less is better), защото обикновено тези тестове са в секунди - както всички следващи за рендериране.
сори, не познавам точно този тест.

и друго: при А64,производителността на системата като цяло, не се ли влияе от таймингите на паметта (както е при к7 фамилията) - защото ако се влияе - тези настройки : 7-3-3-2.5 са си скрит коз в двора на интел (където знаем че това не оказва голямо вличние).
пак сори, може и да не съм прав ....

BeaZTiE
30.01.04 г., 15:15
локи, само да те питам, рожбе златна... че един пич ми разправяше, че когато съм вин2к ХТТ не работили коректно..
пускал съм тестове с макс-а на п4 ц със хтт вс. т-бред и и т-нар. 2400+ отговаряха на 2.4 (че даже и малко отгоре) дали наистина проблема на хтт е в уин2к...
или може би е в моя (служебен де) "телевизор" наречен П4.

бтв си мисля, че можете да му простите правописните грешки.. абе маа му стара - на кого му пука, че зъбите на харизания ви кон са малко жълти.. няма да ги заглеждаме а те ще се оправят... :) само не се карайте :)

GeniusLoci
30.01.04 г., 20:20
Ууууххх..амии..ъ-ъ..нямах време за спел чекъра - дори нямам такъв. Обикновено няколко дни след като си кача статиите ги минавам за грешки, така че спрете да се ловите за това - ако някой от вас е писал ще знае, че сам човек не си открива грешките, а спел чекър на статия с толкова знаци и отгоре на всичко със сума странни думи си е ..луда работа и бавна - наливам ревюто от 22-ри, но същевременно и работя в офиса, сглобявам РС-та, тествам други неща..Надявам се да простите..

Дори и проклетия Thread=Threat...

vutov - Р4 3.4 вече не е в мен, беше за съвсем кратко. Р4 ЕЕ отдавна не е у нас. Това са ES процесори, не може да ги държим дълго. 3400+ у нас е само с поръчка, вече се предлагат и FX-51, но са почти на цената на ЕЕ (по информация от днес и са само с поръчка и предплащане). А 3400+ ще го "симулирам" ;) (нищо, че ще е малко по-бърз от истинския 3400+)

Камо ли да чакам UDAgent - на 3.2 GHz на моя процесор прави ~220 точки при 50% CPU Usage (т.е. около 3 часа процесорно време при 6 изминали). през това време си работя нормално, ен ми се е налагало освен за някой тест да го изключа. Проблема е, че няма НТ оптимизации.

georgеbg - това са точките на Cinema4D , а не време в секунди, съответно Р4 е много по-добре ;) Точките се образуват спрямо кадрите в секунда за едните тестове (шейдинга) и спрямо времето за другите.

Каква е тая мегазаблуда, тръгнала от устата на Парадокса, че Р4 дъната не се влияят от настройките, при положение, че на 220 шина с куци настройки изкарвам по-малко, отколкото на 200 и добри?
същото е и с АМД-то. Предпочетох да ги тествам при default ЗА ДЪНОТО (защото за него е от съществено значение) настройки за да няма ала бала, но пък има и нещо друго - А64 не носи много на агресивни настройки - поне с това дъно и тези памети - не. Не съм се засилилобаче и да диря друга, макар че днес ще го тествам на агресивни настройки :)

Бийзти, не съм убеден, че макса се възползва от НТ като хората, още повече и не казваш кой мах ;). Не знам за този Уиндоус. Не се занимавам с тестване за съвместимост по простата причина, че ни ми е работа, ни имам време.. :) А и не признавам 2000 откакто има ХР :)

BeaZTiE
30.01.04 г., 20:55
Originally posted by GeniusLoci

Бийзти, не съм убеден, че макса се възползва от НТ като хората, още повече и не казваш кой мах ;). Не знам за този Уиндоус. Не се занимавам с тестване за съвместимост по простата причина, че ни ми е работа, ни имам време.. :) А и не признавам 2000 откакто има ХР :)
ами принципно тестовете си съм ги провеждал в офиса, където имам лицензи макс 4.26 (с интелска оптимизация ужким) и вин2к
мога да сложа и дург макс за да си паравя лични тестове, но така или иначе на мен ми трябва бързодействие с вин2к и макс 4.2 засега друг лицензен софт немам.. за сега.. и май до догодина нема да имам :)

що се отнася за фх51 тук го има на доста по-тънка цена от ЕЕ-то
само някви си 200 евро по-малко.. ама кво са 200 евро за това да ти пише интел инсайд...:) да си кажа де..

между другото, локи, фх 5900ХТ може ли се модва на куадро фь 3000?

и още 1 въпрос.. кога ще направиш инструкцията за софт фгл/куадро
и друг върпос.. ревюто за професионалите карти :)
налко съм нагъл ама да си питам аз :)

GeniusLoci
30.01.04 г., 21:12
Ами ревюто за професионалните карти уж Sesiko го прави..
А инструкциите..иска ми се, иска ми се, но все това пусто време ...като остане.
Да, 5900ХТ става 3000, макар и на по-ниски честоти.

BeaZTiE
30.01.04 г., 21:28
10х за инфото.
голям да пораснеш, а за времето.. не се притеснявай.. когато имаш в повечко :)

vutov
30.01.04 г., 22:11
Локи,не съм сигурен,но май 3400+ има и някви други разлики спрямо 3200+ освен честотата.
Все пак го сравняват с А64/ФХ-51.
В ХС много го хвалят.
Но както и да е.
За това не съм много сигорен.

Така и не ,каза за 3Д Студио-то какво ползваш?

Между другото UD Agent-aпри мен искарва 219 точки на 2.2Гхз и 200 шина.
Естествено на 100% използване на процесора,
Обикновено ,ако не играя една сметка я правя за около 5 часа за Task CPU Time.

Ged
30.01.04 г., 22:59
добре защо само с X2 и Halo
при гриф геймърски процесори мисля че можеше да се наблегне повечко на игрите а не на разни там маркове...пфу
но все пак Loci не може да ти се отрече че все повече си изпипваш ревютата :)

GrigorBG
31.01.04 г., 00:08
Интел наистина го описват като геймърски, но това не значи, че той наистина е такъв - ЕЕ и FX са по-скоро за най-замoжните и претенциозните и са основно за изкарване на $-ри, а не на прекарване на времето в чакане на Half-Life 2

Ged
31.01.04 г., 01:37
Men ako pita[ sa za gyzariq i 3dmark :D

vutov
31.01.04 г., 02:12
Грешка,тези процесори са за гъзарите дето играят 3Д Марк и накрая вадят над 25К.

Хора на който само видео картата им струва колкото половината процесор,а на някой охлаждането има стрвуа колкот П4ЕЕ и А64/ФХ всети заедно.

Найстина Локи,на последък много качествено работиш.

Това ревю е много качествено с много информация.

Между другото А64 направо пребива П4 ЕЕ в Win Rar-а.
А аз си мислех,че Интел ще са по-бързи заради многото кеш и Мхз и високата шина на памета.

GeniusLoci
31.01.04 г., 03:07
Хъх..А64 3400+ няма разлики спрямо 3200+.

Мах-а е все едно дарли ползваш 5.1 или 6 - в случая зависи какво правиш, аз питах защото стар макс+ стар уиндоус...може наистина да не се възползва добре от НТ, макар че мен ако питаш просто няма разлика.

Процесора си е за хора, които изкарват пари, мани ги тия типове тип "опейнтър", те са единици в сравнение с останалата част от пазара.

Ged - да тествахме видеокарти - да сме правили.. по принцип сме си направили нещо като стандартен "комплект4 бенчове за процесори и този път това влезе..пък и лично мое мнение е, че напоследък процесора просто не влияе почти никак в сравнение с картата. Например на 800 MHz А64 изкарва (например!) 50 кадъра, на 2000 изкарва 62 (пак например). Разликата в остатъка обаче си зависи от видеото.

За WinRAR - още имам съмнения дали нещо в системата не се е променило. Сега ще тествам отноов 3200+ по други причини, затова и ще имам възможността да се убедя защо има толкова разлика и то в традиционно Р4 приложение (дори в момента, според някои сайтове). да не говоря, че според версията има и разлики..тъпо. Затова сега ползвах и 7z ;)

Vince
02.02.04 г., 02:34
Това накрая "колко много "нежност" може да се купи" е уникално:D Би разубедило и най-решителния купувач на ЕЕ...

Avalon
02.02.04 г., 15:18
Ще ме радва да виждам понякога, особено когато се говори за процесори от висок клас и такива предназначени за сервери, да видя някой тест на серверни приложения. Например работа с бази данни и др. Всъщност основно работа с бази данни, но също е интересно и скорост на криптиране/декриптиране. В случая с А64, може да се види реално как се сържи 64 битовата му част под линукс...
Вярно, че е доста работа, а и за обикновения потребител това не е много важно, но вярвам, че има администратори, които се интересуват от това. Особено когато се говори за хладен процесор, каквито досегашните атлони не са.

Радвам се, че пишете толкова ревюта :)

Smoky
03.02.04 г., 00:57
Алеле майко, колко възражения имам по техническата част!!! Но май трябва да мина през офиса и да ги обсъдим на маса :p

Възражения по тестовете няма как да имам... Само дето можеше и без Сандра да минеш, ревюто нямаше да загуби никаква стойност :D

Оформление - кефи ме как се появяват графиките, но имам една критика: хубаво е в "легендата" тестваните системи да са в същия ред, в който са в графиката (включително и в същата ориентация - например в случая една под друга, с ЕЕ най-отгоре и А64 най-отдолу). Че така както е сега може да се обърка човек...

А иначе бих искал да видя как се представя редом с тези зверове и някой здраво клокнат АтлонХР, защото повечето тук сме с такива (нещо към 2,4 с шина колкото дойде)... Но осъзнавам, че е сложно...

GeniusLoci
03.02.04 г., 02:18
Няма начин да обърна легендата, иска ми се ама не става, софтуера не дава.

Мини, и аз искам да говоря с теб, имах вече един-дав разговора за това.