PDA

Виж пълна версия : "Леко" съм стресиран

chehow
27.01.04 г., 18:16
Удачно ли е да се изпращат error reports, при положение, че се изплозва нелицензирана ОС

Че тука един колега почна да ми реди едни за НСБОП и аз се спекох

iMarh
27.01.04 г., 18:24
тези "error report"-чета не е истина какво изсипват на този които ги е създал......той всъщност за това и ги е създал де

chehow
27.01.04 г., 18:25
Originally posted by iMarh
тези "error report"-чета не е истина какво изсипват на този които ги е създал......той всъщност за това и ги е създал де

не разбрах какво искаш да кажеш

iMarh
27.01.04 г., 18:32
Това е може би най-мощният маркетингов инструмент който съществува в момента. Толкова много, толкова структурирана, толкова лесно (и доброволно) връщана информация не се събира тука така.

Като съдържание само този който е писал "error report"-а може да ти каже (а и едва ли) какво получава. Когато си инсталирал софтуевра най-вероятно си се съгласил с някакви лицензионни условия. Прочети ги и ще разбереш дали официално се съобщава, че се събира информация по подобен начин от софтуера, дали тя се изпраща някъде, на кой, защо и за какво може да се ползва. Ако там не е съъобщено нещо подобно а то е налице, според мен е незаконно то да се използва за каквото и да е. За последното не съм 100% сигурен дали е така, някой юрист да каже. Та този който получава репорта дали ще го използва, как, законите в дадена държава дали могат да го спрът, и т.н. е съвсем отделен въпрос.

НСБОП няма да се вдигне специално за твоя сигнал. Не се притеснявай. Те се вдигат, ако някой прецени, че ще предотвратят нещо (или ще убедят някой в нещо). Но този накой не може да е само човек, трябва да е икономически обосновано. А това се разбира дали е така наприемр по събрана информация с "error report"-а.

Joredos
27.01.04 г., 19:00
Originally posted by chehow
Че тука един колега почна да ми реди едни за НСБОП и аз се спекох

Кажи им като дойдат да дойдат и до нас.Аз после ще ги заведа до пл."Славейков" . :p

Ако толкова се напичаш-просто си спри изпращането на ерорите.