PDA

Виж пълна версия : Как се правят подобни бутони

huan
27.01.04 г., 13:36
http://bubu.to:8080/images/serach_button.gif

Много ми е интересно
напоследак много почнаха да ги правят подобни сферични полупрозрачни с отражение като от стъкло или правоъгълни и цилиндрични, а и интерфейса на от MacOS 10 нагоре е същият такав стъклено сферичен.Под Photoshop с някой Layer ефект ли става това. Ако някой знае как се прави това моля да помогне.

fellix
27.01.04 г., 14:21
--> Delete post!

iMarh
27.01.04 г., 14:27
НА :)

BeaZTiE
27.01.04 г., 14:49
никой никога няма да ползва 3д софт да прави глупави бутони за глупав уебсайт :) вервай ми :)
виждал съм тъпи плъгини за правене на пдобни бутони и съм над 99% сигурен, че това е дело на готов плъгин..
навремето тези плъгини бяха супер нашумели (http://www.eyecandy.com/ec4k/ec4000_filters.html)
хвърли едно око.
ако искаш си свали ейкенди и пробвай да направиш нещо подобно... имаше един друг фотошоп плъгин, който беше само и единствено за бутони.
между другото в безплатния гимп има подобна опция. нема се очудя ако този бут. е правн с гимп :) макарче ме съмнява. гимп почти незивестен софтуер, а вин версията му е все още бъгава. а най-тъпото е, че т.нар. уеб дизайнери даже не знат какво е юникс и не са чували за съществуването на подобни мощни платформи...

danailkiller
29.01.04 г., 23:51
iMarh не е лошо, така huan може да се научи как се прави на ръка. Но истината е друга. Дори и BeaZTiE не е съвсем прав. Обикновено се използват Blending Options.
А ако човек не може да се справи сам има готови пакети от стилове. Аз лично имам няколко такива - FXPak Styles Volume 3 for Photoshop примерно.

iMarh
30.01.04 г., 00:11
прав си. така е.
между другото блендите изобщо не са задължителни. аз просто съобщих "моя" начин :)

NoDude!
30.01.04 г., 19:08
Абе ууууууууу бе :о), какви плъгини, какви чудеса, ето това (http://www.concordia.datacom.bg/htlbg) само с флаш си се прави...
П.С. iMarch е мой човек, който не може да прави нещо "на ръка" няма работа в web-a... Долуууууууууууу готовите пакети, долууууууу темплайтите, долуууууууу Тодор Живков... Опа, май се поувлякох :)
П.П.С. Биизти, още по-миналата година съм се зарекъл, че в момента в които излязът нещата на Макромедия за линукс, ще съм първият в София да ги пробва, ма кажи ми, за какво да го държа тоя слакуер при положение, че навремето нямаше от къде да си изтегли един свястен линукс рип на фотошопа човек (знам го гимп, ма от далече се познаваме с него. Щом не струва колкото годишната пенсия на баба ми, значи не е за мен :о))...

danailkiller
31.01.04 г., 08:47
NoDude! човека само пита как става и аз му казвам. А аз тебе може да ти видя как правиш 1 час нещо на ръка, което става за 3 секунди ако използваш готов plug-ins или галерия от стилове.

Но мир да става.

По-важното е друго. Аз също мисля да минавам на Linux и ми е интересно как точно мога да пусна PhotoShop и всякакъв друг графичен софутер под него. Ако може направи някаква темичка тук, за да обясниш с думи прости.

BeaZTiE
31.01.04 г., 15:06
Originally posted by danailkiller
По-важното е друго. Аз също мисля да минавам на Linux и ми е интересно как точно мога да пусна PhotoShop и всякакъв друг графичен софутер под него. Ако може направи някаква темичка тук, за да обясниш с думи прости.

батко ти бисти ще те светне, бе :) споко :)

NoDude!
01.02.04 г., 00:10
Абе бате, къде отиде брат ти, че нещо се изгубиха флаш феновете тука... тебе не те броя защото, цитирам " на другите програми или интерфейса не ми допада, или самата програмааа... (мън, мън)"... Ако няма арк ротате не е за тебе а?

VLADO
01.02.04 г., 22:22
точно този тип бутони се правят с една програма за правене на икони ... тамън завчера я гледах, ама ся не мога да се сетя как се казваше ...

йоп, намери се ...
Icon Cool Editor v4.0 (http://www.iconcool.com/icon-editor.htm)

ако ти требе крак, пиши ПМ
ся кат са замисля ша взема да я дръпна и аз :D :D
верно красивки ги прави

BeaZTiE
02.02.04 г., 00:34
Originally posted by NoDude!
Абе бате, къде отиде брат ти, че нещо се изгубиха флаш феновете тука...
нещо се обиди на бейби томас... мноу запечено лапе е..

Baby Thomas
02.02.04 г., 00:56
Абе да?!?!?!

BeaZTiE
02.02.04 г., 01:10
да бе, не се ебавам
мислих, че знаеш... нещо се ядоса лапето и се заинати кат магаре на мост...

NoDude!
02.02.04 г., 07:12
Бе кажи му на момчето, че има една бира с неговото име на нея тука, и да спре да цупи ;)