Виж пълна версия : Въпрос за V-Ray
Интересува ме дали този рендер е за предпочитане пред стандартния рендер на 3DSMax R3.1? В смисъл дали е "по-качествен" ?
BeaZTiE
25.01.04 г., 21:15
определено е по-качествен.
имай предвид, че е много по-бавен от дефаут рендера.
в общи линии и с дефаут-а на макс може да се постигне.. е хайде не точно, но може да се доближи до възможностите на врей. но опредлено трябва да си по-на "ти" с материали, светлини настройки на рендър етц.
между дуругото врей за макс 3.х несъм виждал/ползвал - започнах да го "разглеждам" за версияи 4.х и нагоре.
След като си поиграх малко с рендване на сценки , да определено има видима разлика.
Ползвам фрий версията на Vray , липсват доста неща в нея като Vray Material,Caustics,G-Buffer и тн. Но съм начинаещ в Макса и в този си вариант ми върши работа :)
Относно скоростта , и тук си прав :) , особенно ако се използва Indirect illumination (GI),става една,дори и на прости сценички се спича машината (АМД 2Гхз) ;)
Baby Thomas
26.01.04 г., 13:53
Ако не друго поне мисля, че е по-лесно с V-Ray да се направи нещо читаво. В смисъл с по-малко знания е по-лесно...
Относно скоростта. Не съм много сигурен, че по-бавен. То да се тества не е много коректно, щото няма едни и същи настройки, но...
При мен Дефолта е по-бавен! Има специални трикове и настройки за фаст рендъринг...
Обаче някъде се предпочита Дефолта, за някои ситуации (при анимиране мисля беше)...
Авторски права на vBulletin