Виж пълна версия : Проблем с IE, не ще да отваря страници
Един приател има следния проблем. Каквото и да напише в полето за адрес каквато и страница да въведе, Интернет Експлорера не ще да я отвори. Дава онази с страница с надпис, че има грешка и, че търсената страница не може да бъде доставена (бе сещате се за онзи надпис като въведем грешен адрес нали...).
Иначе използва Win Millenium и dial-up за да се свърже с интернет(към орбител с карта и си се конектва без проблем). Интересното, е че Outlook Еxpress-a се свързва безпроблемно със пощенския сървър и си тегли и праща писма. А до скоро знам че IE-то си е работило без проблеми. Няма firewall и други подобни(Всъщност имаше някакъв ZoneAlarm но го разкара) а и след като го махна знам че си е бачкало без проблеми. Просто тоя проблем му го дава от няколко дена, незнам какво е правил че да го докара до тук. Всъщност не съм ходил на място да видя какво представлява проблема просто го описвам тъй както той ми го описа, но тогава аз не се сетих на какво може да се дължи и затова реших да попитам тук надявайки се, че някой знае отговора на проблема.
Някой може ли да каже на какво се дължи това и как може да се оправи.
Мерси предварително за съветите.
Ами да вземе да си настрои DNS сървърите.
Viktorio
26.01.04 г., 10:55
Да вземе де провери настройките на ИЕ дали използва дайл-ъп за да се свърже или лан
DNS е хубаво да си настрои ама би трябвало и без него да работи
щом му бачка пощата начи нещо е намазал настройките на ИЕ
Възможно е в Outlook mail server-а да е зададен с IP адрес, а не с име. Това ме насочи към мисълта за DNS проблем.
по принцип пощата й е необходимо днс име, с ИП адрес не става в повечето случаи.
Според мен не е днс. А други браизури пробва ли освен ИЕ?
Пробвай с Опера да видим.
Или пък с ФТП програма, т.е. дали наистина е омазано нещо по ИЕ.
понеже диал-ъп автоматично си настройва днс сървърите (ако е умно настроена връзката) затова според мен не е от днс проблема.
Да провери пича за вируси и троянци, Ad-Aware също не вреди. Преди един пич се оплакваше, че като въведе адрес в адрес бара и експлодера търси друг адрес, а не въведения, например при www.yahoo.com търси www.yahoo.com.com нещо от сорта..
т.е. нещо сигурно се е прикачило към ИЕ и му пречи.
Originally posted by huan
Няма firewall и други подобни(Всъщност имаше някакъв ZoneAlarm но го разкара)...
ето това е проблемът. значи, обяснението не съм сигурен дали трябва да звучи така, но е нещо подобно (със сигурност действа, не знам колко човека са го проверили вече).
когато се пусне, зонеаларм пуска един свой сървис, true vector internet monitor ако се не лъжа. та, когато махне зонеаларма, той по дифолт стартира тоя сървис. да де, ама защитата е защита затова, за да се справя с проблемите, т.е. зонеаларм решава (т.е. сървисът; нали казахме, че ЗА го няма вече), че някой (вирус примерно) неправомерно е загасил (или махнал от стартъп-а) екзето на ЗА и затова блокира интернет достъпа. правиш една преинсталация на зонеаларм, после му деактивираш стартирането заедно с вин, изключваш го (ако е включен) и го ънинсталираш (ако толкова държиш да го няма). и тва е. и аз го имах тоя проблем и го реших точно така.
п.с. казах, че обяснението може да не е такова, защото аз лично от опит така си го обяснявам. не съм го чел никъде, затова може и откъм теория да не е вярно. но при положение, че изпълнението на тази процедура дава резултат (който даже е положителен) смятам, че ще ми простите некомпетентността :rolleyes:
пробвай и кажи какво е положението...
Всъщност проблема не го описах много точно предадох го както приятеля ми го беше предал. Но преди ден два видях точно какво е положението:
Значи като се зареди Windows Me-то и дам да се свърже той си се конектва отваря си страничките, Getright-a си бачка, но! но това е само първите няколко минути максимум стига до 10 минути, след това смърт стои си си конекнъто PC-то но престава да отваря страници и Getright-a спира също. Ако се дисконектна и се свържа пак това не оправя нещата страниците не тръгват да се точат в статус бара на ІЕ-то дава само надписа "finding site 141.42.54.32" и до там след това нищо(ІР-то не е баш същото просто пример, в зависимост от сайта дава различни ІР-та). Връзката тръгва само след рестарт на WIN-a и пак само за няколко минути след това същата история. DNS-настроиките не са причината просто опитах там кво ли не, не е там проблема. Иначе като пингвам някой сайт Ping-а казва че всичко е OK, което ме навежда на мисълта че предложението на M1010X е в правилната посока, ще пробвам и ще кажа дали са се променили нещата А ако някой има други предложения моля да ги споели, много ще съм му благодарен
имам едно доста силно предложение:
Разкарай МЕ-то и сложи всико друго, но не МЕ!
Направо се чудя как М$ не са изтеглили от пазара това подобие на операционна система!
Един приятел имаше МЕ и имаше не само такъв, но и много други проблеми, докато накрая се съгласи да му пусна златното Format c: и инстал на ХР!
Авторски права на vBulletin