Виж пълна версия : Питане за машина за 3д макс и фотошоп...
Pa3KaTaH
24.01.04 г., 21:15
значи мисля че темата е точно за тук, тъй като други неща с машината си не правя
въпросът - гледам има целерон на 2800мхз - около 140 долара - това на поне 3.5 ще отлепи / така си мисля де..../
и другото - да дам 200 долара и да се моля за 3гхз чист п4
та въпросът ми е - точно в 3д макс / за направа и рендване на разни неща / и фотошоп - за прилагане на сложни филтри и т.н. кое да избера,
не съм екстремално ларж и не мога да си позволя много пари...
та това ми е питането - според вас точно за тези програми кое се гледа - повечето кеш, повечето мхз, или и двете... ако да - то в какво отношение...
нямам възможност да тествам нито п4 на 2.4@x.xx нито целерон над 1.7гхз ....
благодаря предварително,
и се извинявам предварително на модераторите на раздела за графика ако сметнат че темата не е за тук....
а и до толкова пари дали не е по-добре към АМД да премина... според вас кое е най-разумното?
п.с. при всички случай ще почакам поне 20-30 дни - белкем се появи прескот и в БГ, а и интел чувам замисляли драстично да смъкнат цените на по-старите / 2.4 - 3гхз/ процесори...
BeaZTiE
24.01.04 г., 23:12
според мен най-разумно ще е да грабнеш един дурон 1.4 с едно готино дъно и скъп охладител - пък и казаха, че всички дурно се модвали до 256 кб кеш.
набучи едно такова - прасини го на 2 - 2.2 реални и никъв келешрон неможе се сравни със щайгата.
П4 само на 800 фсб и хтт може да се сравни специално в рендър програмите с котлона..
имай предвид, че за рендеринга е много важно много и свободна рам.
правилен (и доста скъп де) избор е п4 на 2.4 800 фсб - те ха клок френдли.. етц
ама май ги скриха - доколкото разбрах.
също така си потърси карта, която може да се модва... иначе си за никъде...
Pa3KaTaH
24.01.04 г., 23:49
дурон на 1.4 дефаулт е по як от целерон на 2.8?
е това не го вярвах! :)
само дето е проблемно че съм с дъно с478, да менкам и дъно... не бих...
а за целероните нищо не каза?
а тази карта за кое ми е? нали точно ти в една друга тема викаш как само мхз са важни или по друг повод си го казал...
за охлаждането - охраждам с едно от най-добрите за момента - за късмет си взех версията която е за интелските и амд-ските сметачи, та за това си мисля че на този целерон даже повече може да му се вземат...
BeaZTiE
25.01.04 г., 00:18
става дума, че е най-изгоден и най-клокващ се ;)
доколкото разбрах всички дурон 1.х са отключени, така, че с добро охлаждане и добро дъно може да нарпавиш чудеса от храброст....
тоя келешрон над 3 гхц квото и да правиш няма постигнеш.. или аз съм некадърен или тея целерони дето ги пробвах - 2.6 и 2.8 над 3 гхз никой не подпали :rolleyes:
иначе аз те съветвам за рендеринг да си вземеш или бартън и п4 - от теа дет имат хтт - иначе си набутан.
а щом няма да е скоро.. изчакай 64 бит да паднат. то така или иначе 64 битов макс и фотошоп близките 5-6 м. нема да излязат.. така, че... след няколко месеца да си вземеш ам64... от теа 3000+ например.. си е добре
Pa3KaTaH
25.01.04 г., 00:27
Originally posted by BeaZTiE
става дума, че е най-изгоден и най-клокващ се ;)
доколкото разбрах всички дурон 1.х са отключени, така, че с добро охлаждане и добро дъно може да нарпавиш чудеса от храброст....
тоя келешрон над 3 гхц квото и да правиш няма постигнеш.. или аз съм некадърен или тея целерони дето ги пробвах - 2.6 и 2.8 над 3 гхз никой не подпали :rolleyes:
иначе аз те съветвам за рендеринг да си вземеш или бартън и п4 - от теа дет имат хтт - иначе си набутан.
а щом няма да е скоро.. изчакай 64 бит да паднат. то така или иначе 64 битов макс и фотошоп близките 5-6 м. нема да излязат.. така, че... след няколко месеца да си вземеш ам64... от теа 3000+ например.. си е добре
сам казваш да си взема а64, и че няма да излязат 64бит 3дмакс и фотошоп :)
май за тез целерони си прав - аз на изуст говорех - просто никой с целерон не познавам за да знам как се клокват :(
а я ми кажи за видеото - сега съм с gb gf2mx200 32mb, на 3д марк и игри не играя - мисля ми върши добра работа, според тебе има ли нужда от нова?
А инак чакам още 2 седмици за Прескот - ако е трепач 100% взимам такъв, ако е куц / малко се съмнявам де/ май към АМД based система ще залитна....
BeaZTiE
25.01.04 г., 00:52
видеото си е чудесно :)
и аз имам едно такова - модва се до куадро2... ама ако си земеш един фх 5200 и го направиш на кударо 500 - май ще си доста по-добре :)
виж там какво е точно куадро 500..
http://www.darkcrow.co.kr/image/review/nvidia/QuadroFX3000/result_16.gif
резултатие за бенча на 3д студио...
тук са резултатите (http://www.darkcrow.co.kr/image/review/nvidia/QuadroFX3000/result_01.gif) за спек.орг бенча за 3дстудио (бенчмарк без да е стартиран продукта)
т.е. с 2 думи фх 5200 се доближава до файърГЛ х2 а цената е... меко казано смешна за това, което ти предлага тази карта.
Pa3KaTaH
25.01.04 г., 00:59
едит - нема нужа от куоте :)
бъкел не разбрах от тези неща, но така или инак от няколко седмици мисля 5200 да взема - просто защото, както казах, не играя 3д марк и игри, а все пак е ново поколение карти - за 100тина лева си е страшна :)
Браво Бизти, почти го нави комшията, поне по Q-то каза че ще си земе 5200, айде сега да оправите и дъното + професора.:p ;)
BeaZTiE
25.01.04 г., 01:25
ами.. няма кво да го навивам.. само ще му кажа, че ако иска да е евтино и бързо - нема да стане...
най-добрият вариант за евтинджос и бързина е асус а7н8х-х с дървонче и свестна перка.
11х200 мхз и поне 1 гб рам ддр 400 да не го препъва.
все пак разликата между дурон 1.4 и бартън 2500+ е почти двойна.. около $44 за дурон и около $90 за бартъна. но все пак да заложи на бартън.. ставаше дума за селерон 2.8 за 130-140 $
малко над тези пари ще получиш а7н8х-х + бартън. цената на дъното е около $75 и за тази марка дъна, чипсет нвидия2, възможности за клок етц - просто друго дъно нема.. все пак асус за такива пари... имам тоаква унас имам и делукс. разликата е в купчината излишни екстри от делукс-а и мъничко по-големи възможности за клок. а иначе е с 50 евро по-скъпо... да го :)
абе... кажи кви кинти си си приготвил да ти кажа кво да си земеш и тва е :П
Pa3KaTaH
25.01.04 г., 01:30
Originally posted by BeaZTiE
абе... кажи кви кинти си си приготвил да ти кажа кво да си земеш и тва е :П
eee не съм казал че 150$ давам за дъно и цпу
просто гледах че 2.8гхз е толкова - а нали така хвалихте мхз-ите ;) ;) ;)
а ако ще е АМД то бих си взел най доброто, е от 32бит процесори де ;)
и тук ми е въпроса - кое е най-добро ако ще е амд?
The Teacher
11.02.04 г., 15:11
Ъъъъ, не че ми е работата да се меся, още повече че от 3дмакс нищо не разбирам, а проразбирването го отлагам вече от шест месеца (май вече му е време:)), но като те гледам такъв ентусиазиран - един съвет и от мен - вместо дурон, дай още $15 и си вземи от Мост 1800+.
Да не ти пука, че може да се окаже със заключен множител, 'щото 11,5 е съвсем перфектен такъв, ако не искаш да си играеш с волтажа.
Казвам ти го по две причини - съвсем наскоро партидата 1800+ в мост отлепяха на 166 Мхз от раз (т.е. могат и още) и работеха на 1,5 волта.
Освен това, ако си късметлия, (в Мост) имат някакви останали от някога си бройки; аз преди месец се сдобих съвсем изненадващо с един JIUHB DLT3C 0320 (не съм изтествал множителя, но предвид седмицата на производство трябва да е отключен) - от три купени процесора единия се оказа такъв (другите два също се оказаха страхотни) - стигна до 2,174 Мхз - от дъното просто не мога да му пусна повече - това е КТ400 и 189 ФСБ вдига твърде застрашително и PCI шината.
За 15 (а и по-малко) долара не си струва да си играеш да отключваш кеш-а, който сигурно не е заключен просто ей така, щото АМД да си пуснат по-евтини от и без това евтините процесори.
Ами това е - между другото, това беше преди месец, така че ... в Мост вероятно са изредили още няколко партиди ЦПУ-та, но ако имаш късмет може да случиш на останала бройка :)
П.С. Айде сам си казвам добре дошъл във форума и от днес започвам да се уча от батковците 3Д мастери.
BeaZTiE
11.02.04 г., 15:27
Originally posted by The Teacher
П.С. Айде сам си казвам добре дошъл във форума и от днес започвам да се уча от батковците 3Д мастери.
хайде добре си дошъл :)
The Teacher
11.02.04 г., 16:05
TKS.
Въпрос първи, как се модва тъпото ГФ3 на Куадро, че ме мързи да ровя из нета :) Любопитство ...
Т.е. дайте линк, ако си пазите саже-ове на такива (аз поне го правя :) )
BeaZTiE
11.02.04 г., 16:12
по-добре пусни нова тема.
несъм модал тази карта - даже никога не съм я виждал - но съм сигурен, че ще ти помогнат. май БТ е с такава..
M~i bi trqbwalo s Rivatuner da stane...
Авторски права на vBulletin