Виж пълна версия : WinXP гОлем проблем
Stilian
22.01.04 г., 20:39
Ами проблема е следния - каквото и да опитам да отворя (програми) ми дава следната грешка :
'\2ae следват всякакви символи' is not a valid integer value.
Могат да се отварят само прозорци ... Тая лайнарщина май стана след поредния токов удар (да им то ******* на енергото), макар че след него му нямаше нищо, появи се по-късно ...
Някой ако има идея да казва !
-----------------------
Значи открих, че МАЙ само *.exe-тата не могат да бъдат отваряни защото иначе avi,mp3,jpeg и т.н. си се отварят точно със същите програми, които ако се опиташ да пуснеш направо ти показват среден пръст ... Може ли някой вирус да ги прави тия пакости и как да се оправи проблема след като не мога да инсталирам антивирусна (заради exe-тата) ???
Joredos
23.01.04 г., 00:18
Имах същия проблем преди няколко дни.Това е вирус,червей или нещо такова.Малко е просташко,ама разлика не правя между тях.С ф-прот се чисти най-лесно,може да използваш и ремув тула на пандата.Аз лично от яд направо си подкарах бекъпа на нортън гост и мирна ми главица.
Stilian
23.01.04 г., 18:23
Мерси, Емо :) ...
Изтри се вируса (W32\Parite.B) с Panda-та ... баси бяха заразени 460+ файла ...
Сега обаче има нов проблем .exe-тата все още не се отварят .... отваря се само един DOS Prompt прозорец за 1-2 сек и се затваря и нищо не става ... а за това да има някой идея ???
Ми не знам дали е същото но един пич от мрежата в която съм беше заразен. Той си дал на нортона да го изчисти ма явсно с това е затрил и некои windows-ки файла и не можеше да си стартира почти нито една програма.
Mirchev
24.01.04 г., 16:52
Може и вируса да е повредил повечето екзета безвъзратно.......
Originally posted by Stilian
Мерси, Емо :) ...
Изтри се вируса (W32\Parite.B) с Panda-та ... баси бяха заразени 460+ файла ...
Сега обаче има нов проблем .exe-тата все още не се отварят .... отваря се само един DOS Prompt прозорец за 1-2 сек и се затваря и нищо не става ... а за това да има някой идея ???
Пробвай това - отиди на HKEY_CLASS_ROOT\exefile\shell\open\comma nd и виж дали вирусът не е писал там нещо - ако се е написал, а антивирусната го е махнала, няма как да се стартира нито едно ехе. Ключът "default" трябва да изглежда така:
- XP: "%1" %*
- 9x/ME: ""%1" %*"
Originally posted by Quantum
Пробвай това - отиди на HKEY_CLASS_ROOT\exefile\shell\open\comma nd и виж дали вирусът не е писал там нещо - ако се е написал, а антивирусната го е махнала, няма как да се стартира нито едно ехе. Ключът "default" трябва да изглежда така:
- XP: "%1" %*
- 9x/ME: ""%1" %*"
това пълк какво общо има...
той ако не може да пусне екзета, дали пък regedit.exe ще е изключение?! :)
И антивируса пък точно там няма работа да пипа.
да не са ти са се прецакали шорткътите, ако само от тях се опитваш да отваряш програмите?! щом самите програми се стартират чрез файлове които искаш да едитваш, само там ще да е проблема.
Stilian
26.01.04 г., 14:11
Originally posted by tedych
да не са ти са се прецакали шорткътите, ако само от тях се опитваш да отваряш програмите?! щом самите програми се стартират чрез файлове които искаш да едитваш, само там ще да е проблема.
Не самите exe-та са прецакани ... но няма значение вече всичко е оправено (с преинсталиране) ...
Viktorio
26.01.04 г., 17:59
Originally posted by tedych
става въпрос за това че червея задава в HKEY_CLASS_ROOT\exefile\shell\open\comma nd своето ехе
тоест когато отвориш което и да е ехе то да отваря първо червейчето
по този начин когато антивирусната затърка червейчето
компютъра ти се омазва тотално защото за да отвори което и да е ехе той търси червея, когато не го намери ти казва да си таковаш ..... и те води до един добър и стар подход наречен преинсталация
аз успях да го излъжа веднъж, със нортън систем уорк но си беше чист късмет как успях да го подкарам без да използвам ехе-то
Joredos
26.01.04 г., 19:37
А какво да направиме,ако в
HKEY_CLASS_ROOT\exefile\shell\open\comma nd има само дефалт ключа?Това 100% гаранция ли,е че няма вирус.Досега чистих доста усилено компа.
По принцип еxe-тата се оправят като се пусне fix файлче от сайта на антивирусната програма. Лошото е че не винаги има такъв файл, особено ако вирусът е непопулярен, защото тя изчиства наистина компа, обаче всичко е скапано и все едно нищо не е направено като хората.
Stilian
26.01.04 г., 23:17
Аман от вируси :mad: !!!
От вчера вечерта до днес се мъчех с един червей - W32\Blaster ( \system32\msblast.exe - 10x Ba4o ;) ) ... б@си
Originally posted by Stilian
Аман от вируси :mad: !!!
От вчера вечерта до днес се мъчех с един червей - W32\Blaster ( \system32\msblast.exe - 10x Ba4o ;) ) ... б@си
Ами за това хората са измислили firewall и Autoprotect :)
Joredos
26.01.04 г., 23:56
Originally posted by janko
По принцип еxe-тата се оправят като се пусне fix файлче от сайта на антивирусната програма.
Ами аз изнамерих,но при мен не става поправката на ексетата
http://free.techno-link.com/pumqara/Studies%20-%20Viruses/Win.32.Parite%20B/Win32.Parite.B%20Virus%20Remover.exe
ето някой да пробва и да каже какво е станало.
Originally posted by Joredos
А какво да направиме,ако в
HKEY_CLASS_ROOT\exefile\shell\open\comma nd има само дефалт ключа?Това 100% гаранция ли,е че няма вирус.Досега чистих доста усилено компа.
Разбира се, не е гаранция, че нямаш вирус, но със сигурност няма да се стартира вирус, когато стартираш ехе.
Originally posted by Viktorio
става въпрос за това че червея задава в HKEY_CLASS_ROOT\exefile\shell\open\comma nd своето ехе
тоест когато отвориш което и да е ехе то да отваря първо червейчето
по този начин когато антивирусната затърка червейчето
компютъра ти се омазва тотално защото за да отвори което и да е ехе той търси червея, когато не го намери ти казва да си таковаш ..... и те води до един добър и стар подход наречен преинсталация
аз успях да го излъжа веднъж, със нортън систем уорк но си беше чист късмет как успях да го подкарам без да използвам ехе-то
Ще добавя само, че има една мъъъничка вратичка в това - да си направиш нулево файлче с името на вируса и да го мушнеш в уиндоус директорията - има шанс да ти тръгнат ехе-тата докато си оправиш регистрите:)
Viktorio
27.01.04 г., 11:33
Originally posted by Quantum
Ще добавя само, че има една мъъъничка вратичка в това - да си направиш нулево файлче с името на вируса и да го мушнеш в уиндоус директорията - има шанс да ти тръгнат ехе-тата докато си оправиш регистрите:)
Е това ако се бях сетил сигурно щях да си спестя някой друг час :D
Но така става с познанието, винаги идва когато вече не ти требе ! :cool:
Joredos
27.01.04 г., 13:40
Ами аз изнамерих,но при мен не става поправката на ексетата
http://free.techno-link.com/pumqara/Studies%20-%20Viruses/Win.32.Parite%20B/Win32.Parite.B%20Virus%20Remover.exe
ето някой да пробва и да каже какво е станало.
Някой да напише нещо по този въпрос.
Originally posted by Viktorio
Е това ако се бях сетил сигурно щях да си спестя някой друг час :D
Но така става с познанието, винаги идва когато вече не ти требе ! :cool:
Официални извинения - този метод не работи. Просто с нулевия файл нищо не става (жалко, не беше лоша идея де :) ). За сметка на това се получава, ако преименуваш ехе-тата си на com - тогава въпросната секция в регистрите не ги касае и те се стартират коректно.
Всичко това с ехе-тата вече отива офтопик - сори.
Някой да напише нещо по този въпрос.
Сори, нямам достъп до технолинк.
Авторски права на vBulletin