Виж пълна версия : SCO срещу Оpen Source
gaburko
22.01.04 г., 20:19
"Атаката" на SCO продължава. Този път с лобиране в Американският Конгрес
П.С. zip-вам го защото софтуерът на форума не позволява upload на PDF
gaburko
22.01.04 г., 20:25
много бил голям файла и не става...ето линк:
http://www.osaia.org/letters/sco_hill.pdf
Това е съвсем нормално за компания "камикадзе", няма какво да се чудим! Тяхното съществуване в момента е безсмислено, а основната им цел е с тяхната смърт да повлекат и ГНУ/Линукс. Аз лично очаквам да достигнат още по-големи висоти в наглостта и лицемерието. Това си е перверзия, няма какво да се коментира. Всеки, който е прехвърлял GPL, има елементарна техническа грамотност и е чел историята на Unix, Linux и GNU знае как стоят нещата в действителност. Въпросът, който седи е КОЙ има интерес от унищожаването на Линукс? На кой ще навреди, ако Линукс продължава да се развива и придобие по-голяма популярност? Как мислите, а?
Също смятам, че няма компетентен и безпристрастен съд, който да уважи подобни нагли нападки. Единствено се притеснявам от съдебен прецедент.
Има и още нещо сигурно: Дарл Магбрайд ще влезе в историята като най-големия измамник от края на 20-ти и началото на 21-ви век.
П.С. Тази тема е коментирана толкова много, така се е изтъркала и е станала толкова банална, че се чудя защо въобще я пусна!
BeaZTiE
23.01.04 г., 01:16
ско - за жалост е единствената компания, която без определено видима причина купува доста ценни идеи - а след това ги затваря.
като започнем от ксеникс... минем през санта круз опер. и сега стигнем го калдера.
дефакто те са доста големи иноватори, но непрекъснато си хвърлят сами камъни в градината. определено немога да разбера защо е така... може би някой им плаща....
другият феномен е ИБМ... защо купиха отзи ОС/2 от майкрософт... направиха го наистина свястна ОС и накрая го затвориха.
бтв ксеник съще беше проект на майкрософт..
най-ама НАЙ-НАЙ интересно от всичко ми е защо майкрософт разработваше две доста адвансед (за времето си) ОС а след това ги продаде и се впусна в идеята да прави от възможно най-глупавата си технология пазарен бум... а още по-странно ми е как успяха... особено при наличието на такава конкуренция (точно същата конкуренция им купи качествените идеи+технологии)... непрекъснато се питам как стана това нещо... странно ми е - защото може би по него време бях в казармата.
преди да вляза - думичката майкрософт и името бил гей се знаеха само от купчина хора.. 18 месеца след като се уволних даже и баба ми ме питаше - аз аджеба като се занимавам с комютри знам ли ги теа майкрософт и този бил гейтс.
какви неща стават по света... даже имам чувствот, че тази моника левински е поставено лице да вдига рейтинга на оня президент - дето го забравих как се казваше... ама май стана обратно.
Авторски права на vBulletin