Виж пълна версия : RQ: Маркери за писане в/у писти?
OnLy_HuMaN
22.01.04 г., 14:11
Няной има ли на идея къде в София може да се намерят такива маркери(писалки)
URL (http://bubu.to/GVB1/WEB/MetkuMods%20-%20Because%20you%20love%20your%20hardwar e!.htm)
Че лично на мене ми харесва този MOD :)
Stilian
22.01.04 г., 14:55
Може би в Офис 1 Суперсторе-то ...
Joredos
24.01.04 г., 18:15
А има ли опасност за пистичките да се прецакат.С това няма майтап работа.Страшно ли е,заслужава ли си риска,ако има такъв,защото ефекта е хиперяк.Има ли някои луд,дето да знае ефекта и дали го е пробвал.
Capoeira
24.01.04 г., 19:18
Ако някой си намери такива писалки и го е страх нека да каже ще пробваме първо върху една PCI жидео карта Voodoo Rush тя е с големината на mATX дъно и поне може да я нашариме зловещо....
alex_matrix
27.01.04 г., 20:13
Originally posted by Joredos
А има ли опасност за пистичките да се прецакат.С това няма майтап работа.Страшно ли е,заслужава ли си риска,ако има такъв,защото ефекта е хиперяк.Има ли някои луд,дето да знае ефекта и дали го е пробвал.
аз и Bloody пробвахме преди време
за съжаление тези маркери които имахме не са перманентни и се събираше на капчици и въпреки това ефекта беше умопомрачителен
E откъде могат да се намерят такива маркери. Щом сте пробвали знчи ги има в България-все някой ще ги внася...въпроса е КОЙ.
OnLy_HuMaN
28.01.04 г., 14:38
Намерих си такива :)
.@
astral,
Отиваш във която и да е книжарница и питаш за Гел химикалки и там има ралични цветове избираш си, струва едната към 2 лева. Но ВНИМАВАЙ !!! не всеки цвят свети... тествай ги ако ти се намира фенерче от тия от магазините "всичко по левче" за проверяване на пари :).
V I P E R
28.01.04 г., 15:40
OnLy_HuMaN сигурен ли си че тези гел химикалки няма да наранят пистите или да дадат контакт някъде и да изгоря платката?
OnLy_HuMaN
28.01.04 г., 17:33
.@
V I P E R,
говори с един от моя клас (той се занимава с правенв на платки и подобни неща, той ми го даде този химикал първоначално), по този въпрос и пак ще говорим, но първия път ми каза, че не моге да прави контакт м/у пистите. А да ги повреди ако натискаш много няма начин да не ги повредиш. Аз тествах как се пише в/у писти на друга платка, без никакви усилия става и при по голяма прецизност бих казал, че става доста интересно...Тия дни ще го направя на мойто PC ще го снимаме с GIPSON и ще сложа снимка. За момента ми е невъзможно :) иначе да съм го направил вече.
п.с. Като се загледах сега видях, че пистите на видеото ми са доста дребни така да се каже и няма да стане при него но за TV-Tunera ще стане :).
Joredos
28.01.04 г., 23:43
А за дъното става ли?Или опастността е доста голяма.Как при евентуални грешки ще може да се поправим?
OnLy_HuMaN
29.01.04 г., 00:09
.@
Joredos,
въможноста за грешка е минимална, но все пак я има. Мисля, че има сервизи където ще я оправят ако отнесеш някоя писта, което много млако ми се вярва. Се пак няма да къртиш пистата с тази химикалка а само ще рисуваш.
MonStarr
29.01.04 г., 22:25
Аз днес си гупих един Schneider маркер. Нещо като ТекстМаркер е, но по-малък, обаче проблемът е, че е малко по-течен отколкото трябва и не може да се драска по пистите лесно. Иначе не прави късо. Пробвах го върху саунд картата ми.:)
Joredos
29.01.04 г., 22:32
Originally posted by OnLy_HuMaN
.@
Joredos,
въможноста за грешка е минимална, но все пак я има. Мисля, че има сервизи където ще я оправят ако отнесеш някоя писта, което много млако ми се вярва. Се пак няма да къртиш пистата с тази химикалка а само ще рисуваш.
Хубаво казано :) .А за дъното да се оцвети ще има ли опасност?
MonStarr,
Колко я плаща химикалката?
OnLy_HuMaN
29.01.04 г., 22:49
.@
Joredos,
Щом няма опасност за видеото или звуковата карта според мене няма и за дъното :).
А относно цената струва 1.9 - 2 лева... :D
MonStarr
29.01.04 г., 23:00
Ми аз я купих за 2.30лв , но съм сигурен, че е по-евтина по принцип. Просто тая книжарница е единствената в областта, която продава такива химикалки и за това.
Joredos
30.01.04 г., 00:59
Хвала,хвала!!!!!А ако може и снимки да постнете да ме изпълните от кеф цена няма да имате.
V I P E R
30.01.04 г., 09:38
Браво момчета че сте намерили решение. Аз тук също пообиколих и намерих такива, но имам един въпрос ... някой опитвал ли се е да го изтрие това чудо. В смисъл лесно ли се трие и остават ли следи след това?
OnLy_HuMaN
30.01.04 г., 11:15
.@
V I P E R,
Ми аз лично направих няколко писти и след това, без никакво усилие или специални материали, със сълфетка изтрих нарисуваното...
.@
Joredos,
Mи само трябва да навием GIPSON да се довлече до нас и ще го снимаме ;).
п.с. Искам само да ви кажа, че не е много просто рисуването.
V I P E R
30.01.04 г., 12:51
Супер ... значи почвам и аз да драскам по чарколите :).
MonStarr
30.01.04 г., 17:10
А аз омазах както платките, така и себе си с тоя маркер и нищо не можах да направя. Пръстите ми светеха наоколо после :p. Много лесно се трие и моя маркер.
vbTheKing
04.02.04 г., 01:08
Далаверата според мен е да се намерят перманентни FLUO маркери, а не някви химикалки или текст маркери! Аз си купих маркери, които светят за 1,25лв/3бр. от кварталното "ФАНТАСТИКО", ама се трият много лесно! Малко да пипнеш в/у мястото където си рисувал и КРАЙ!:mad: Става ибати мазалото!:(
Joredos
04.02.04 г., 03:46
Владика,веднага се зафърчам и аз съм ФАНТАСТИКОТО,ама кажи дали има ефект заеби това,че се трие лесно.То като засъхне няма да се разтича.Успешен ли беше мода при тебе?
vbTheKing
04.02.04 г., 10:53
Ми Емчо, получи се, меко казано, ЗВЕРСКО! Само че нямам голяма пръчка УВ НЕОН и за тва светках с едно фенерче за пари. Само дето аз чесо ръчкам в кутията и не ме устройва да се трият :( Ако намериш перманентни маркери свиркай!
Айде успех! Дано напраиш нещо яко! :p
V I P E R
04.02.04 г., 11:58
Дайте снимки да видим за какво става въпрос.
GeniusLoci
04.02.04 г., 12:47
Григор и Bloody купиха от Office 1 някакъв маркер, който перфектно пише върху всичко. Не се разлива.
Няма ли някой кандидат да постне една снимка да си доидем на думата :cool:
п.ц. Ако може и на вапростното писало да знам какво да търся:D Май успях и аз да се зарибя
OnLy_HuMaN
05.02.04 г., 07:33
Ще се опитам да си намеря TV-тунера, защото го затрих някъде в нас. Ще отида дo GIPSON и се надявам да го намеря, за да снимаме как изглежда :).
CyPoB_KoKa|\
05.02.04 г., 19:52
майка ми намерила във Варна в Office 1 Superstore маркер който реагирана на UV светлина за 6 лв.
самият маркер е като флумастер,безцветен е и като се освети с UV свети светло синьо.На него пише :
Edding 8280 Special
securitas uv marker
мога да кажа че не се трие лесно и пише тънко
ако светеше и в червено...:D
Добре ама що не земеш да метнеш някоя снимка насам да видим и ние как се е получило :)
OnLy_HuMaN
08.02.04 г., 23:42
.@
Mistique,
Снимано е но чакам GIPSON да качи някъде снимките.
http://www.757k.com.br/spcmarker_8280.jpg
това ли е въпросният маркер от офис 1...???
BicWorld (http://www.bicworld.com/inter_en/bdd/product_express.asp?product_id=105) ето тук има инфо за химикалите от ревюто на MetkuMods.
a тук (http://www.ivzemi.com/catalog/default.php?cPath=37_58_62) горният маркер на цена от 1.7лв...както и още няколко модела които мисля че пак реагират на uv светлина.
CyPoB_KoKa|\
10.02.04 г., 00:12
да точно това е маркера...
аз още мисля какво да нашаря с него,но ще го пробвам скоро:rolleyes:
Такива гел маркери се продават в Метро. Цената е 3лв. Аз си взех зелен, кофтито е че е тъмно зелен и не свети на UV. Препоръчвам да се вземе оранжев или някой друг по-искрящ цвят.
:D Super ще си намеря такова писало :)
НО нали обетахте и снимки :o
OnLy_HuMaN
11.02.04 г., 08:22
.@
GIPSON,
:) хихихих, айде плз качи ги пикс де :). Да видят хората за какво става дума... :).
Добре де в крайна сметка тоя гел ролер на BIC безопасен ли е за пистите-нямам намерение да ми закъси или да скапе някоя писта заради тоя мод.
Значи във форума пичовете препоръчват да се тества маркера за проводимост с мултицет като се надраска една линия е се замери.
OnLy_HuMaN
11.02.04 г., 13:42
.@
astral,
Аз съм използвал STAEDTLER Gel Roller и съм казал малко по нагоре, че няма проблеми с пистите няма как да закъси само трябва да не натискате хунски, за да не развалите някоя писта.
Точно-маркера ти е различна марка.Някой да постне снимка със тоя маркер на BIC ако е пробвал и щом няма проблем да знам и аз да пиша.Поръчах си го от тоя ivzemi сайт и би трбвало до два дена да ми го донесат.
Проблема е че нямам някоя стара платка с която да пробвам.
@astral>
Аз си поръ4ах от ivzemi , но ми се обадиха и казаха 4е работат само в София (за сега).
п.с. аз съм от русе.
OnLy_HuMaN
13.02.04 г., 16:07
Eто ги и обещаните снимки:
PIC1 (http://bubu.to/GVB1/Pics/PC/MODs/Tuner/DSCF098s0.jpg) | PIC2 (http://bubu.to/GVB1/Pics/PC/MODs/Tuner/DSCF097s6.jpg) Low quality (50 / 100k)
PIC1 (http://bubu.to/GVB1/Pics/PC/MODs/Tuner/DSCF0980.JPG) | PIC2 (http://bubu.to/GVB1/Pics/PC/MODs/Tuner/DSCF0976.JPG) High quality (430 / 450k)
BIG 10x 2 GIPSON
Получило се е култово-това нали е оня маркер от Office1?
И си сигурен че няма никаква опасност за платките така ли?
OnLy_HuMaN
13.02.04 г., 21:40
Не това е макера от съседната книгарница :)
п.с. Като гледам още не е запушил тунера :)
Zabluden
13.02.04 г., 22:19
Моляте качи снимките тука. МОЛЯТЕ :) Защото това ме вълнува а ми се струва че е станало доста добре :D
OnLy_HuMaN
13.02.04 г., 22:53
ето едната ....
OnLy_HuMaN
13.02.04 г., 22:55
ето и другата....
Zabluden
13.02.04 г., 23:30
TOWA izlgevda mn.dobre. A kakyw neon slaga[ ?! UW li ?! Toj sweti li ?!
W smisyl dali se wivda qrka swetlina ili e kat olampite w diskotekite deto prawqt bqloto sinxo :)
OnLy_HuMaN
14.02.04 г., 09:49
Това е UV лампа. Същото като тези във дискотеките ;)
че има ли разлика между UV лампа и UV неон ?
OnLy_HuMaN
14.02.04 г., 13:59
.@
JIS,
от малкото ми познания по тази тема с лампите... мисля, че няма такова нещо като UV неон. Има "неонова" и "UV" лампи, които са 2 напълно различни неща. Неона е газ, е вътре в пурата при протичане на ток свети. А UV лампа е с друг газ(незнам как се казва), поне така мисля нямам си на идея дали е вярно. :rolleyes:
vbTheKing
15.02.04 г., 21:56
Originally posted by OnLy_HuMaN
.@
JIS,
от малкото ми познания по тази тема с лампите... мисля, че няма такова нещо като UV неон. Има "неонова" и "UV" лампи, които са 2 напълно различни неща. Неона е газ, е вътре в пурата при протичане на ток свети. А UV лампа е с друг газ(незнам как се казва), поне така мисля нямам си на идея дали е вярно. :rolleyes:
Вярно е!;)
martooo2003
06.04.04 г., 15:52
http://www.hitechmods.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=4
кирилица
и за кфи пари са ги зели тея маркери от офис 1 :> и дали .. ще могат да се изтрият после се пак :) със спирт или някъв друг препарат ( шкурка примерно :ghi:
CyPoB_KoKa|\
07.04.04 г., 17:57
аз пробвах с един маркер от Офис 1 да надращя емблемата на Logitech върху мишката ми.После със спирт махнах надрасканото....разбира се заедно със самата емблема:cry: :weep:
ае да питам... под УВ - флоуресцентна светлина ли имате впредвид ? точно тея дет ги ползват в дискотеките :) да знам дали ще ми свърши работа ;)
Veseliq
10.04.04 г., 21:30
е като се замисля стигам до един проблем - така де тия глупости се трият ! ами помислете - начи постоянно вътре се трупа прах в компа - за 2-4 седмици и не е лошо да се забърше ... или праха ше се натрупа толкова че да не се вижда оцветеното или ние ше тряааа да го забършем а с издухване не става просто - тънкия слой прах си седи и тва е ако ще да се счупиш да духаш :D та последно нема ли някакви перманентни маркери/ тънкошисци :rolleyes: тряаа да има нещо по подходящо - така не става !
Da_Munk
12.04.04 г., 13:48
Е доколкото разбрах този от Office1 е перманентен, или не!?
Сетих се за нещо, или по-скоро го видях от снимката.
Мисля, че не е правено с маркер, но и с него ще стане, поне е безопасно за платката, а и също изглежда добре
( стига да не е розово :rotate: )
Авторски права на vBulletin