PDA

Виж пълна версия : ултравиолетови марку4и

niki60
22.01.04 г., 13:10
някаква идея откъде могат да се намерят или евнтуално да се моднат

V I P E R
22.01.04 г., 13:41
Искаш само да отразяват УВ светлина за да увиеш нещо или искаш да е светещ маркуч?

niki60
22.01.04 г., 14:26
искам да отразява светлината..идеята ми е кабелаците да са в някакви марку4и които отразяват UV или да са бандажирани в нещо което да отразява такава светлина ,а върху тях да има прозрачни маркучи

GIPSON
22.01.04 г., 14:54
За тази цел, си копуваш какъвто и да е маркуч (за предпочитание бял), копуваш си и UV реагираща боя. После пръскаш маркуча и готово.

niki60
22.01.04 г., 14:55
Originally posted by GIPSON
За тази цел, си копуваш какъвто и да е маркуч (за предпочитание бял), копуваш си и UV реагираща боя. После пръскаш маркуча и готово.
да ,но боята пада така,пък и искам бандажа да отразява не маркуча

V I P E R
22.01.04 г., 15:05
Разбрах какво искаш. Значи аз съм правил следния мод: купуваш си УВ спрей ..... не са скъпи и има няколко цвята, а и се продават навсякъде, а ако го няма в близките магазини можеш да помолиш да ти доставят. Ще намериш лесно такъв спрей така че давам нататък ... в зависимост какви кабели искаш да обвиеш можеш да ползваш няколко начина или да измислиш свой начин. Аз правя така:
1. Взимаш маркуча и го разрязваш по средата като внимаваш да не се отклоняваш от правата линя. След това разчекваш маркуча и го напръскваш от вътрешната страна със УВ спрейчето. След това пъхаш каквито искаш кабели в маркуча и воала имаш си светещи кабели.
2. Взимаш някакъв плат или някакъв материал който ти допада и с който да обвиеш кабелите. След като си избрал материала го напръскваш със спрейчето и обвиваш кабелите, а отгоре слагаш маркуча, ако искаш да не се трие боята. Може и без да слагаш маркуча ако не пипаш кабелите често няма да имаш проблеми.
3. Ако имаш наистина много време и ти се занимава можеш да напръскаш малки ивици плат или друг материал по избор със спрей и да ги сплетеш около кабелите ... така ще стане супер готино ама отнема доста време.

Аз лично предпочитам третия вариант. При него кат онаправиш първия кабел ще свикнеш.

vbTheKing
22.01.04 г., 19:06
IDE кабели реагиращи на УБ светлина видях изложени на щанда на HWBG на състезанието по оверклок. Предполагам, че в shop-a има. Бяха доста ефектни! :)