Виж пълна версия : Мрежов рендер с МАХ под Линукс
Ако някой има опит с това нещо, моля да сподели с нас.
- Само за Mental Ray ли става, VRay върви ли под Линукс, как се прави мрежата под Линукс и всичко каквото се сетите по темата, щото за това нещо даже и не подозирах :(
BeaZTiE
22.01.04 г., 14:30
привет.
мрежа по линукс е много "безотговорен" въпрос. т.е. ако нямаш опит в тази материя едва ли ще мога да ти обясня точно.
за в-рей - може да питам пешо дали рендера им поддържа линукс бач рендър.
единственият рендер под линукс който съм виждал е ментал рей
Multi-Platform Rendering
* Runs across almost all professional platforms
* Enables studios to use existing Windows NT and non- NT platforms
* Supported platforms include Windows NT Alpha, Linux-alpha, Linux-x86, SGI, AIX 4, DEC UNIX 4, HP-UX 11, SGI IRIX and Sun Solaris
скивай колко ОС-и поддържа.
а доколкото знам може да имаш от всички машини по една и да си рендват паралелно.
почти сигурен съм, че и рендърман-а (т.е. максман) ги може тези неща под линукс - но несъм пробвал...
ако мислиш да правиш ферма базирана на линукс - обаче - повярвай ми, че ще ти тябва човек, който разбира доста от юникс за да ти организира мрежата и да ти подпали софтуера, че си е яка гимнастика... особено за художници/дизайнери без опит в системната и мрежовата администрация.
anrieff
26.07.05 г., 16:44
Хехе, имам хубав повод да изровя тази прашасала тема - с новини. VRay вече върви и под Линукс (вчера беше първия успешен build). Скоро би трябвало да се направят и плъгините за Max и Maya. Финални дати не мога да се ангажирам да дам, тъй като не зависят от мен.
Авторски права на vBulletin