PDA

Виж пълна версия : Да покажа и да питам нещо

Alekkk
22.01.04 г., 01:48
Здравейте на всички.Долу е моята горе долу добила вид кутия.За втори път ще я гледате но преди беше без капак.Снимките са малко лоши щото снимам с камера.Ще пусна снимките на два пъти че незнам как на един.Сега въпросите:
1.Има ли светещи вентилатори (оранжеви)обаче единия ми трябва 70мм ако има моля да ми кажете къде.За цвета знам че има ама за размера.
2.Така както ми е разположено аерото да смуче от задния панел какъв вентилатор ще е по добре да сложа дето да изкарва въздуха от кутията или да вкарва свеж към аерото като се има предвид разположението му.По прицип би трябвало да изкарва от кутията
щото топлия въздух е горе ама в този случай.

Alekkk
22.01.04 г., 01:51
Ето и другата снимка .

hbk
22.01.04 г., 02:34
Не е никак лошо.

Абе мама му стара, как успявате да си подредите така кабелите, аз колкото и старание да вкарвам, в най добрия случай изглежда като разплетена дамаджана.:(

Ами по принцип за да има наистина ефект, трябва да влиза толкова въздух, колкото и да излиза. Не, че кутията е херметична, и няма да засмуче от всякъде:p , но просто КПД-то се влошава доста.

Alekkk
22.01.04 г., 02:44
Тук е мястото за още един въпрос фосфорициращите бой и фолия само на UV светлина ли светят или и на неоновата.
А за кабелите аз тия дни смятам да ги вкарам в някакъв маркуч както е писано в тия теми а за подреждането:сядаш срещу кутията и почваш да нагласяш въоръжаваш се и с някакъв материал за захващане(тиксо,изолирбанд,телефонно кабелче)и ги подреждаш.

Thoth
22.01.04 г., 10:29
Za cwetnite wentilatori nemoga da ti pomogna...az poprincip mrazq [areniqta i za twa zimam samo `erni.A za Aeroto az li`no smqtam tiq dni kato slova perka otpred da go obyrna da "gleda" kym prednata `ast na kutiqta(w momenta gleda nadolu).I da ne pipam perkata otzad na kutiqta...ne mi se struwa dobra ideq da wkarwam studen wuzduh ot gore i da go izkarwam ot dolu... .A otnosno podredbata na kabelite...mi ako ima[ krygli ATA kabeli i pone sredna kutiq ne bi trqbwalo da ima[ nikakwi problemi ...

alex_matrix
22.01.04 г., 11:52
вкъщи нямам нет за съжаление така че чак сега мога да разясня някои работи

1. оранжево светещи вентилатори в българия няма, няма и такива които да са 70 мм прозрачни светещи

2. хубаво е ако на аерото подкараш студен въздух отзад и за да не се получи така че да изкарваш отдолу правиш дупка на горния капак където монтираш вентилатор да изкарва гарантирам 5 градуса понижение температурата на процесора и на кутията след тази интервенция

3. кутията е добра и темата със синьото ми харесва но можеш да подредиш кабелите с една идея повече защото колкото и да са прибрани пак се виждат доста че не са събрани

4. фолиата и боите светят само на УВ светлина независимо дали е от УВ неон или УВ диод но ако сложите обикновен неон не разчитайте да свети боята и фолиото

ако искате мога да ви покажа как се прибират кабелите в хардурербг - мисля че киро ще ви е за пример в това отношение

Alekkk
22.01.04 г., 12:10
Благодаря за оценката това написано от твоите ръце ме радва много.Смятам днес или утре да се заема с кабелите и вентилаторите,за тази цел може да мина през HWBG по късно.Надявам се да ме посъветваш за много ама много безшумни вентилатори които да пасват на фасона.

hbk
22.01.04 г., 13:42
Е наистина няма да е лошо да се постнат няколко детайлни снимки на добре подредени кабели.

Че мен офтиката ме хваща като си видя моите,ама явно нямам достатъчно нерви за да ги подредя.

Alekkk
30.01.04 г., 21:43
По препоръка на alex подредих малко и кабелите и мисля че и решението което избрах е добро(за този от захранването към дъното другите минават от задната страна на кутията и не се жиждат).

hbk
31.01.04 г., 00:20
Ебати, ако не беше чак в София, щах да цъфна при теб с кутията си и оплетените кабели.
Мамка му и жицииииииии.
Респект Алеккк