Виж пълна версия : Сигурност на WinXP
ZaL141TeLq
21.01.04 г., 20:40
Zdrawejte, bih iskyl da wi popitam ne]o:
Pri polovenie `e sym w LAN mreva s nat 100 PC-ta i vilneqt non-stop virusi (ima opasnost nqkoj naro`no da gi puska), imam li nuvda ot pass na usera koito polzvam????
Tozi wypros e poroden sled dylgi sporowe s maika mi, koqto twyrdi 4e e govorila s hora programisti, koito sa i kazali `e towa e napylno izli[no i nenuvno.
Viktorio
22.01.04 г., 12:39
Напълно права е жената!
Не ти трябва пасс на акаунта а добра антивирусна и фаеруал
рр. и доста други настройки междо другото
Да ве тия тъпаци от майкрософт що ни тормозят с разни пароли/мароли , юзъри/фюзъри , профили/крофили?
ZaL141TeLq
22.01.04 г., 14:50
mnogo hubawo togawa, kakva firewall i AV mi predlagate???? a i o]e po - wavnoto kakwi mnogo drugi nastrojki?
Symantec Antivirus Corporate Edition и Norton Internet Security.
Слагаш си ServicePack 1A и патча за Blaster и си пускаш Windows Update да изтегли всички ъпдейти.
varbancho
22.01.04 г., 17:49
Естествено, че е добре да сложиш парола на акаунта, който ползваш, още повече ако имаш администраторски права.
Със сигурност ТРЯБВА да си сложиш парола и ако може да не е много проста. Скоро гледах описанието на един вирус, в него имаше изреден 2-3 страници списък от пароли с които се опитва да се логне в системата. На първо място беше празна парола :)
Ето ти як firewall "ZoneAlarm Pro"
За момента един от най-стабилните Firewallи е Norton Firewall 2003 доколкото знам, а за Anti-Virusния софтуер може да се поспори...има фенове и на Panda AV i na F-Secure i na Norton Anti-Virus.Аз лично препоръчвам нортън 2003/2004 със лайф ъпдейт на нортъна и файъруоуа не би трябвало да имаш сериозни проблеми.Задължително Уиндоус ъпдейт и сървис пак 1(ако си с XP).Аз слагам пароли на всички юзери не само заради вируси ами и заради "хакери"...
има с,мисъл да слагаш парола само ако не си с администраторски акаунт в Уин, тогава паролата я слагаш на админ акаунта.
Иначе за антивирусна програма определено не ти препоръчвам Нортън, който и да е, всичките са бози пълни! Не хващат един куп вируси, работи баавно, тромава е като прабаба ми, а колко е голяма да не говоря.
Инсталирай си F-prot, един от пионерите в антивирусите! Малка, бърза, с по-малки ъпдейти и по-ефективна като цяло.
За файруол, аз съм с Zonealarm от години без проблем, специално нортънските файроли не съм ги пробвал, но ако съдя по антивируса им, не смятам и да ги пробвам.
Mirchev
28.01.04 г., 18:31
За Нортъна съм абсолютно съгласен! Много вируси той не го хваща, особено троянски коне-там е много слаб - говоря за 2004-та версия! Но пък от друга страна Нортъна хваща доста от другите вируси, а с комбинация Нортън + Антивир персънъл се получава чудесна защита! Антивира усеща най-вече червеи, коне и т.н....по-слаб е при макровирусите, къдто Нортъна е доста добър! Освен това Антивир работи много леко, почти не се усеща! Но не пускай едновременно аутопротектите и на двата антивируса, забавят много машината.....
Авторски права на vBulletin