Виж пълна версия : Тайната на рекордите в 3D Mark 2001SE
V I P E R
21.01.04 г., 17:13
Коментари за статията приемам тук.
Самата статия можете да прочетете тук: кликни (http://www.hardwarebg.com/articles/3dmark2001/3dmark2001.htm)
BeaZTiE
21.01.04 г., 17:20
гогого гърлз :)
това е супер ползезно...
трябва да те черпят доста хора - бенчгеймъри :)
между другото доста от нещата не се отнасят само до 3д марк тестовете, а до вдигане произодителността на компа по принцип..
браво, пич.
V I P E R
21.01.04 г., 17:27
BeaZTiE наистина с някои от нещата се вдига производителноста по принцип, но понякога операционната система може и да не зареди .... имам няколко такива случая с туикове, които умишлено не съм описал тук :).
браво много добро инфо
аз отдавна си карам с орязани безмислени сервиси на XPto и изобщо цялата производителност в виндоуса си е по добра
BeaZTiE
21.01.04 г., 17:55
аз лично като бенчвам зареждам ос-а и после трепя всичко наред. :)
GeniusLoci
21.01.04 г., 18:25
VIPER-eе, статията при статиите бре, не при ревютата..сега ми отворихте работа. :D
BeaZTiE
21.01.04 г., 18:43
Originally posted by GeniusLoci
VIPER-eе, статията при статиите бре, не при ревютата..сега ми отворихте работа. :D
малко ти е :П
GeniusLoci
21.01.04 г., 19:46
Оправих го, така поне го изчетох, но има неща, с които не съм съгласен или ще допълня.
- Може да изгасите абсолютно всички сървиси, окито имат активни бутони "Старт" и "Стоп" останалите (5-6 може, но..хъхъ, като ресатртирате и Win може да нямате. Така ще си спрете интернета, но така или иначе при рестарт всичко си се връща постарому (нали разбрахте - само натискате "Стоп"), а по време на теста не ви трябва интернет - запаметете си резултата и го качете след това.
- Никога, ама никога не повтаряйте втория гейм тест. Винаги ще ви дава по-нисък резултат.
- Посочените стойности на LOD не са валидни за FX картите например - това е ИЗЦЯЛО въпрос на екперименти и дори не е закономерност, т.е. може при две пускания резултата да е различен.
- Vsync Prerender може да се сложи на 9, но не е желателно, защото на някои от новите карти това води до син екран ;)
- За тестове като цяло Win 2000 + Dx 8.1 е по-добър от WinXP с който и да е DX.
- Themes (темите) се изключват директно от сървиса Themes
- Task Menager > new не е задължително ад се въвежда пътя на изпълнимия файл explorer.exe, може да напишете само explorer. От всичката игра с и без него мога да кажа че има по-добър начин от това да го изключвате. Накрая ще го напиша...
Не съм съгласен със следните:
1 - Отидете до:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControl Set\Control\FileSystem
Променете стойността на NtfsDisable8dot3NameCreation на 1
2 - Отидете до:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControl Set\Control\Session Manager\Memory Management
Модифицирайте стойността на ClearPageFileAtShutdown на 1
3 - Отидете до:
HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\ Desktop
Модифицирайте ключа REG_SZ на полето AutoEndTasks със стойност 1
4 - Натиснете Start бутона, след това Run и в полето напишете msconfig и натиснете Enter. След това в полето System.ini под директорията 386enh добавете нов ред със следното съдържание: ConservativeSwapfileUsage=1
1 - това няма никакво значение в случая и по принцип са си го направили с цел ;)
2 - това е излишно, тъй като бави гасенето на компютъра, а и файла ще се създаде пак при пускането, така че ще забавите и старта на РС-то. Прави се когато основна цел на РС-то е сигурността на личните данни.
3 - Не го правете - ако сте с FХ карта и мрака ви забие просто се наберете на бутона Esc и изчакайте няколко секунди. Обикновено излиза без проблем, но ако Win през това време убие мрака ще останете с черен екран.
4 - Тази опция е за 98/МЕ, не и за NT базираните Win, вероятно я е имало в 2000, но се съмнявам...
Използвайте задаването на приоритет в Task Menager - low на explorer и High (но не и Realtime!!!) на 3DMark. Не препоръчвам реалновремеви режим защото самия мрак не се състои от един изпълним файл и по време на теста във фон ви стои картинката с колата, която може би също иска нещо, нали?.. Въпрос на опити, които съм си направил. Задаването на low на explorer е по-добре, отколкото да го гасите, тъй като останалите системни приложения, на които не може да променяте приоритета (но може да гасите досат от тях в services) вероятно имат нещо общо с него и резултатите са по-ниски...
Има и още, но ми писна..:p
V I P E R
22.01.04 г., 10:43
Сори че ти създадох работа ама като ви няма в ICQ да ви питам стават такива фалове. Още повече че нямам целия сайт на диска и е малко кофти ... аз свалих една статия и само я редактирах и я качих ... даже пак имаше проблеми за които Блъди ми помогна защото само той беше на разположение ... за което му благодаря.
Отностно сървисите .... като се натисне бутона Стоп се спира до следващия рестарт, но като му се даде Disabled от полето малко по-горе дори и след рестарт сървиса си остава изгасен.
За LOD .... както казах и в статията тези стойности които съм дал са примерни и трябва да се експериментира защото при всеки е различно.
Vsync Prerender - за това не знаех че има проблеми с новите карти .... явно пак ще трябва да се експериментира .... хората с нови карти да кажат дали е така и каква стойност е най-добра за тях. При мен 4-5 действа най-добре.
Че Win 2000 е по-добър при бенчовете съм съгласен, но не винаги е така .... при някои тестове няма разлика, а в 3D Mark е минимална. Но ако някой се навие да напише допълнение за Win 2000 ще го сложим към статията.
Отностно регистрите:
1. Защо да няма никакво значение тази опция? Аз четох за нея че при всяко стартиране Win си индексира имената на файловете за ДОС наново и това черпело ресурс ... незначителен но все пак :).
2. Прав си че с тази опция се забавя старта и гасенето на машината, но в Page File-а остават доста боклуци, които ако не се чистят принудително само се складират ненужно там, а при стартирането операционната система ги чете тези неща. Та като се изключи това операционната система няма да има какво да чете от там и се предполага че ще работи по-бързо ... или поне на мен така ми го обясни един пич от ХС форумите преди време.
3. Полезен съвет ... ще го добавя към статията по-късно.
4. Тази опция я дават и за XP ... не знам дали е само за 98/МЕ а няма и как да проверя дали става изобщо нещо като се въведе това. Щом другите я ползват и аз ползвам :).
Това с realtime и high приоритетите ще го проверя днес. Аз откакто се помня все ползвам realtime и резултата се вдига леко и не съм пробвал с други стойности. За махането на Explorer ..... прав си, но ползата от махането му е че се освобождава доста рам .... ще го тествам това и ще видя.
Радвам се че има интерес ... дано след време статията да се разшири доста.
Еххх само ако можеше OPP или Macci от XS да кажат какви туикове използват .... :).
achilles
22.01.04 г., 11:04
"Натиснете Start бутона, след това Run и в полето напишете msconfig и натиснете Enter. Отидете до менюто Startup и изключете всички процеси освен тези които Windows не ви позволява (не иключвайте explorer и systray!). Ако използвате cable/DSL/LAN не изключвайте опцийте DNS, DHCP, TCPIP, Network Connection. Не изключвайте също и Netlogon ако използвате автоматично логване при стартиране на операционната система."
Тези неща не са в Startup на msconfig, а в services.
Пък и services нали са обяснени отделно...?
Иначе е cool, даже си записах някои tweaks :)
GeniusLoci
22.01.04 г., 11:51
Originally posted by V I P E R
Отностно регистрите:
1. Защо да няма никакво значение тази опция? Аз четох за нея че при всяко стартиране Win си индексира имената на файловете за ДОС наново и това черпело ресурс ... незначителен но все пак :).
2. Прав си че с тази опция се забавя старта и гасенето на машината, но в Page File-а остават доста боклуци, които ако не се чистят принудително само се складират ненужно там, а при стартирането операционната система ги чете тези неща. Та като се изключи това операционната система няма да има какво да чете от там и се предполага че ще работи по-бързо ... или поне на мен така ми го обясни един пич от ХС форумите преди време.
3. Полезен съвет ... ще го добавя към статията по-късно.
4. Тази опция я дават и за XP ... не знам дали е само за 98/МЕ а няма и как да проверя дали става изобщо нещо като се въведе това. Щом другите я ползват и аз ползвам :).
1. Теб не те интересува стартирането, а работата след това. Русерси се хабят само когато за нещо е нужна памет и процесорно време - което в случая не е така по време на теста и не ни интересува.
2. Нищо не остава. В суапа се държат изпълнимите файлове, които се ползват, но за тях няма място в оперативната памет. при положение, че разрешавате "large system cache"* това става нъполно излишно, тъй като там ще се вкара наистина какво ли не при всяко стартиране. Суапа не ползва ресурс, напротив, той не се индексира като оперативна памет (т.е. не отнема ресурс от процесора, както парви RAM-а (тя се "мап-ва" с кеша на процесора, зно това става независиом от използването й). Максимален резултат би се постигнал при забраняване на суапа, но се съм сигурен каква е големината на изпълненимите на мрака, дали не искат суап файл.
* това е глупаво - така само увеличаваш обема на използваната оперативна памет - и то от файлове, които точно мрака не го интересуват. Това се прави за сървъри за да се избегне постоянното четене на системните файлове от диска и така се постига по-висока производителност на дисковата подсистема за сметка на използваната оперативна памет. В случая ни интересува точно обратното.
Ако искате още - най-добрия начин е все пак да използвате суап файл, но да го направите с размер 128МВ върху RAM диск, по този начин качвате цялата операционна система директно в паметта. Малко се забавя достъпа до нея заради обръщенията към този файл, но пък това не е болка за умиране.
Освен мрака, ОС се сътои от още разни части, и realtime ги спира от работа, такава част е дори драйвера на nVidia...донякъде.
Онази опция от т.4 - пусни си Cacheman или нещо такова (не си спомням точно програмата..) и виж дали е активна ;)
Също и X-Setup, а на нейните разработчици съм по-склонен да вярвам отколкото на целия XS заедно с маци, орр и който там иска да говори друго.
Пък и какво искаш да знаеш, ако трябва да си говорим - пипане дори в DX си му е майката, но сега нещо ме мързи да "мраквам" :)
V I P E R
22.01.04 г., 13:33
1. Теб не те интересува стартирането, а работата след това. Русерси се хабят само когато за нещо е нужна памет и процесорно време - което в случая не е така по време на теста и не ни интересува.
2. Нищо не остава. В суапа се държат изпълнимите файлове, които се ползват, но за тях няма място в оперативната памет. при положение, че разрешавате "large system cache"* това става нъполно излишно, тъй като там ще се вкара наистина какво ли не при всяко стартиране. Суапа не ползва ресурс, напротив, той не се индексира като оперативна памет (т.е. не отнема ресурс от процесора, както парви RAM-а (тя се "мап-ва" с кеша на процесора, зно това става независиом от използването й). Максимален резултат би се постигнал при забраняване на суапа, но се съм сигурен каква е големината на изпълненимите на мрака, дали не искат суап файл.
* това е глупаво - така само увеличаваш обема на използваната оперативна памет - и то от файлове, които точно мрака не го интересуват. Това се прави за сървъри за да се избегне постоянното четене на системните файлове от диска и така се постига по-висока производителност на дисковата подсистема за сметка на използваната оперативна памет. В случая ни интересува точно обратното.
Ако искате още - най-добрия начин е все пак да използвате суап файл, но да го направите с размер 128МВ върху RAM диск, по този начин качвате цялата операционна система директно в паметта. Малко се забавя достъпа до нея заради обръщенията към този файл, но пък това не е болка за умиране.
Освен мрака, ОС се сътои от още разни части, и realtime ги спира от работа, такава част е дори драйвера на nVidia...донякъде.
Онази опция от т.4 - пусни си Cacheman или нещо такова (не си спомням точно програмата..) и виж дали е активна ;)
Също и X-Setup, а на нейните разработчици съм по-склонен да вярвам отколкото на целия XS заедно с маци, орр и който там иска да говори друго.
Пък и какво искаш да знаеш, ако трябва да си говорим - пипане дори в DX си му е майката, но сега нещо ме мързи да "мраквам" :)
ОК няма да спорим сега .... ще потествам и ще видя.
А по въпроса за Мрака .... ако знаеш още трикове казвай. Какво ще пипаш в DX ?
Ми като за началo при 16 битов цвят на тестовете производителноста се покачва.Освен това LOD стойностите ги има в опциите на драйверите на NVidia-Picture Quality.Освен това ако се използва 16 вместо 24 битов Z-буфер също има резултат.
V I P E R
03.02.04 г., 14:15
Originally posted by astral
Ми като за началo при 16 битов цвят на тестовете производителноста се покачва.Освен това LOD стойностите ги има в опциите на драйверите на NVidia-Picture Quality.Освен това ако се използва 16 вместо 24 битов Z-буфер също има резултат.
LOD стойностите могат да се променят от драйвера, но само до 1,3 ... а както е дадено в статията може и до +/- 15.
За z-буфера ще го проверя довечера и ако е полезно ще го сложа в статията.
GeniusLoci
03.02.04 г., 16:20
Да, но базата отчита само default резултати - или по-скоро ксамо тях зачитаме ние ;)
the professor
17.03.04 г., 01:59
sorry, VIPER ама мисля че доста по настроиките на win дето си ги писал са bull shit:
1. не е нyжно да се забраняват services, които НЕ са "started"
2. явно не знаеш че NTFS е доста по бавна от FAT16 и FAT32
ей ти линк дето някои се е постaрал да обясни на български за разликите между NTFS и FAT http://barut.data.bg/opisania/NTFS_vs_FAT32.htm
3. защо е нужно да се забранява създаването на фаиливе с досовски имена? по бързо ще върви 3дмарк-а ли?
4. защо е нужно да се нулирва pagefile.sys - да се фрагментира повечко след новото напълване или да се тормози диска при зареждане и спиране на пц-то?
5. и тия оптимизации (е не всичките ама повечето) на видеокартата са като оптимизациите дето nvidia ги правиха за 3дмарк в някои версии на драйверите си.
това: "0 на Аmount Оf RAM for PCI textures" пък няма никакво значение колко е освен ако до nvidia-та нямаш на някой слот PCI видеокарта.
6. това за приоритетите в таск мениджъра е поредната глупост - тествал съм го а и win е настроен по подразбиране да дава максимален приоритет на активното приложение
7 3дмарк вади повече точки като процесора е по загрял и също на видеокартата (но не до такива температури, че да се коригират грешки оп прегряване :) - може да пробваш с елка дето е стояла във фризера да сметнеш нещо с много изчисление например 1.0201433 на степен 999, но преди тва го сметни при нормална температура, но за всеки случай не ползвай скъпа елка) трика е, че полупроводниците (транзистори,диоди и т.н.) се отпушват по бързо при по високи температури но се увеличава и вероятността за самоволното им отпушване като температурата им е прекалено висока (топлинен пробив - повреда на елемента)
8. ей ти трикове дето наистина ше ти дигнат точките и то не само в 3д марк ами и в други тестове:
разкачи всички ненужни устройства за теста: sound card (disable от биос ако е вградена); cd-rom(и); забраняваш от биос usb (ще караш теста с ps2 мишка и клавиатура), com и printer портовете тоест целта е да останат заети възможно по малко IRQ-та ама без да се дублират, оставяш само харддиска с тестовия win и 3дмарк (даже може да забраниш флопито и втория IDE контролер) - това ще вдигне повече точки от някои от оптимизациите на win :)
Dark Skywalker
17.03.04 г., 10:26
Originally posted by the professor
sorry, VIPER ама мисля че доста по настроиките на win дето си ги писал са bull shit:Ами със същия успех мога и аз да кажа, че написаното от тебе е bull shit. :D
Направи си постановката както си казал, засечи си резултатите от тестовете, после направи казаното от V I P E R, повтори операцията и направи изводи. Иначе само си говорим.
Щото не те знам професор по какво си, ама на мен постът ти ми прилича на flame и нищо друго.
V I P E R го няма известно време в България; като се върне, си спорете на воля.
GeniusLoci
17.03.04 г., 11:50
6. това за приоритетите в таск мениджъра е поредната глупост - тествал съм го а и win е настроен по подразбиране да дава максимален приоритет на активното приложение
7 3дмарк вади повече точки като процесора е по загрял и също на видеокартата (но не до такива температури, че да се коригират грешки оп прегряване :) - може да пробваш с елка дето е стояла във фризера да сметнеш нещо с много изчисление например 1.0201433 на степен 999, но преди тва го сметни при нормална температура, но за всеки случай не ползвай скъпа елка) трика е, че полупроводниците (транзистори,диоди и т.н.) се отпушват по бързо при по високи температури но се увеличава и вероятността за самоволното им отпушване като температурата им е прекалено висока (топлинен пробив - повреда на елемента)
8. ей ти трикове дето наистина ше ти дигнат точките и то не само в 3д марк ами и в други тестове:
разкачи всички ненужни устройства за теста: sound card (disable от биос ако е вградена); cd-rom(и); забраняваш от биос usb (ще караш теста с ps2 мишка и клавиатура), com и printer портовете тоест целта е да останат заети възможно по малко IRQ-та ама без да се дублират, оставяш само харддиска с тестовия win и 3дмарк (даже може да забраниш флопито и втория IDE контролер) - това ще вдигне повече точки от някои от оптимизациите на win :) За:
6. Не си прав въобще пич...а бас ловя че и наполовина колкото мен не си гледал мрака :)
7. Това ходи ко напиши в XS форумите, там вярват на глупости. Ако искаш ще обоснова мнението си че тази точка съдържа неправилно мнение :rolleyes:
8. И колко си мислиш че ще вдигнеш - аз мога да ти кажа - ~50 точки..а от настройки на Win се вдигат от порядъка на 500~1000р на драйвера и повече..(говоря за мощни карти..)1.
1. Прав си, но пък има друго нещо за "стартед" - най-лесно е да ги забраниш за да не проверяваш пуснали ли са се :)
2. И това мрака какво го интересува..хахаха..
3. и 4. абсолютно си прав, и аз го казвах..
5- наполовина си прав - оптимизациите качвад адски много точки, а щом гоня резултат слабо ем интересува качестовто на картината, ако има как - повече ще го смеля.., а това за PCI вярно е глупост..куртоазия обаче му викат :)
the professor, ima misyl w posta ti, no nqkoi ne]a ne sa taka prosti. }i kava za t.6. Wqrno e, `e Windows forsira niwoto na prioritet na aktiwniq prozorec, no w negowiq prioriteten klas. W task menidvyra se promenq prioritetniq klas, ne niwoto na prioritet w klasa, to se zadawa programno i move da se meni ot OS. Priloveniqta w Real time klasa se izpylnqwat w Round-Robin opa[ka, t.e. kogato ima priloveniq w tozi klas samo te polu`awat kwantite procesorno wreme kato se reduwat. Kogato e samo edno prilovenie w takyw revim, ni]o ne otlaga izpylnenieto na ni[kata mu oswen hardueyrno prekyswane (move[ da si mesti[ mi[kata po ekrana) ili ni[ka w sistemen revim.
the professor
18.03.04 г., 23:56
ако прочетете линка за NTFS ще разберете защо мрака го интересува, но и аз мога да ви кажа с прости думи - причината е че операционнтата система контролира писането и четенето от диска и хаби доста процесорно време, както когато излезе вин2000 с първите драивери повечето видеокарти нямаха директен достъп до паметта, а правеха това през операционната система за това и отначало 2000 не е ставал за игри. и даже големите клъстери не помагат да се увеличи скоростта на диска тъи като О.С. го бави.
а за оптимизациите - ако всички тестват така съм съгласен ама предствавете си че някои си е напраил същите точки като вас без "оптимизации" - тои ще си играе игричките с кеф а вие или ше ги играете на гадни графики или на снимки ще гледате :) още повече че nVidia прави графиките супер "BLUR-нати" в сравнение с всички други карти които познавам ама ко да се праи и аз съм от отбора на blur-натите нали така се печели производителност най лесно :(
Brate, ne znam kakwo iska[e da kave[ s "dumi prosti", ama prozwu`a kato otkrowena glupost da ti kava `estno...
Pro`etoh ti posta 4 pyti i po nikakyw na`in ne swyrzwam fajlowata sistema s drjwerite na wideokartata, kamo li goleminata na klystyra s 3D prilovenie zaredeno w OP. Sega e momenta da pita[ kakwo ne ti e qsno.
PS: Widqh cennata informaciq za NTFS w linka kojto si dal, ot werni ne]a e prepiswano, no towa e dywkano i predywkwano tuk
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=12957&perpage=25&highlight=valeri&pagenumber=2
GeniusLoci
19.03.04 г., 10:37
още повече че nVidia прави графиките супер "BLUR-нати" в сравнение с всички други карти които познавам ама ко да се праи и аз съм от отбора на blur-натите нали така се печели производителност най лесно :( Глупости.
the professor
22.03.04 г., 01:24
Originally posted by mio
Brate, ne znam kakwo iska[e da kave[ s "dumi prosti", ama prozwu`a kato otkrowena glupost da ti kava `estno...
Pro`etoh ti posta 4 pyti i po nikakyw na`in ne swyrzwam fajlowata sistema s drjwerite na wideokartata, kamo li goleminata na klystyra s 3D prilovenie zaredeno w OP. Sega e momenta da pita[ kakwo ne ti e qsno.
PS: Widqh cennata informaciq za NTFS w linka kojto si dal, ot werni ne]a e prepiswano, no towa e dywkano i predywkwano tuk
http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?s=&threadid=12957&perpage=25&highlight=valeri&pagenumber=2
И с FAT и с NTFS съм опитал, изказвам IMHO. Който иска да си инсталира NTFS, и без това е по-подразбиране, независимо от качествата на системата. Само избягвай, моля те "смешно", щото не съм губил два дена бъдева. Пробвах и с iometer, Performance монитора в ХР, различни клъстъри - няма да ти кажа колко време се дефрагментира след смяната им, въобще играх си доста.... абе казвам, че е лесно да плати човек за невежество - купува си диск за по-вече от 100$ и готово, каквато и таблица да ползва все ще е доволен. NTFS e за многопотребителска система, работи добре с големи обеми 80-180GB! Не ми трябват излишни 60GB, само за да имам NTFS! И тая прословута компресия, дето все я спрягате изисква и процесорно време, и то в kernel-mode, щото драйверът я облужва Е, при >2000MHz няма никакво значение . А, и не работи на клъстъри различни от 4КВ, както Ва4о даваше ъкъл... Няма нищо универсално. Много е добра NTFS, но докато не са ми необходими възможностите и, не мисля да платя ресурси за нея. Въобще се намесих в темата за да има едно различно мнение, който може да си прецени какво има и какво му трябва...., който иска да даде 1000$ за комп и да е Дъ Бест, аз имам по-добри начини да ги изхарча....
Тва ти си го писал в оня линк дето си дал, самo че и без компресия пак се хаби доста процесорно време и оператина памет
the professor
22.03.04 г., 01:36
Глупости. че са blur-нати такива са и в 2d не са качествени и в 3d - сравни ги с тези на ати, а наи кофтито е че нямат никаквa 2d производителност - земи една картинка 2000х2000 отвори я с някоя програма за едитване и почни да я местиш с мишката и гледай сеч и чудо не съм пробвал на ати как върви ама на diamond viper II на к6-2 върви доста по добре от нвидиа на паломино
Тва ти си го писал в оня линк дето си дал, самo че и без компресия пак се хаби доста процесорно време и оператина памет
Da i sym imal pred wid intenziwna rabota s diska, ne s wideokartata, nali tyj. W tazi tema ne obsyvdame failowi sistemi, dadoh ti linka da ti pokava, `e znaem za razlikite mevdu FAT i NTFS. Towa sywsem ne zna`i, `e smqtam `e
както когато излезе вин2000 с първите драивери повечето видеокарти нямаха директен достъп до паметта, а правеха това през операционната система за това и отначало 2000 не е ставал за игри
]oto ne e wqrno. Hardueyra winagi e imal dostyp do OP, za towa mu se dawa I/O adresno prostranstwo i izob]o nikogo ne pita kato re[i da zapiswa w nego. Potrebitelskiqt dostyp e tozi kojto minawa prez OS, a w Windows 2000 dori drajwerite nqmat dostyp do harduyra bez specialen interfejs predostawqn ot OS `rez HAL. Wyob]e ne goworim na edin ezik...
GeniusLoci
22.03.04 г., 13:00
Originally posted by mio
. Wyob]e ne goworim na edin ezik... Аз отдавна ти го казвам :ghi:
the professor - за видеокартите съвсем сериозно ти казвам, говориш глупости. Да, сравнявал съм го достатъчно пъти, ако искаш и да ти обясня защо на НЯКОИ АТи-та им е по-добро като КАРТИНА 2D-то. Като ускорение - хайде не ми сравнявай АТи и nv - GF-тата имат доста добро 2D ускорение (прозрачности и прочие..) - а това за колко време се рисува картинка - кой ти каза че тая програма зависи от картата - във фотошопа е все тая с каква карта работиш...сеча си е сеч на която и да е карта, сложи бърза памет и по-малко ще сече. същото нещо може да го пробваш с движене на отворен прозорец по десктопа, има си дори тест за тая щуротия - TGSoft или някакви такива. Не ме питай там някои ATi карти какво изкарват на местата, където трябва да има прозрачни прозорци :lol: .
И пак казвам - пробвал съм го...
ПП - я ми обясни защо например купуват Матрокси за дизайнерски (2D) РС-та, а аз ще ти кажа истинската причина ;) (е, не е ускорението, нито качеството на картинката, вЕрвай ми).
напишете в систем.ини в [386enh]: ConservativeSwapfileUsage=1
това е доста добро! използва до дупка рама и не цикли компа!
Joredos
25.07.04 г., 18:43
V I P E R,не разбирам защо трябва да пусне на 1024@60hz?Лично го направих и имах по-слаби резултати от колкото на 800@85хц.А след като пуснах да е на хай приорити и на теста с кончето сече здраво,това на приоритито ли се дължи,защото клока не беше толкова зъл.
Vulchev
18.08.04 г., 15:30
Аз наи добри резултати изкарах под 2003 корпоративен сървър с гигабаитски радеон 9600 про клокнат до 680 мхз памет ( 3700 в 3дмарк 2003 вер. 340) под ХР максимума ми е 32/300
Joredos
06.09.04 г., 07:07
Туко-що завърших едни тестове с тези (http://www.overclockers.com/tips1100/) съвети за tweak на 3д марк 2001 и подобрението беше с 300 точки без клок на картата.В туика дето съм го дал има и дублиращи се съвети от тези на V I P E R,но там сървисите не са орязани като при V I P E R.
Само да питам как изчислявате прираста в проценти?
Originally posted by Joredos
Само да питам как изчислявате прираста в проценти?
:D Явно не си ходил в правилното училище или при правилните даскали. Това са знания от 6-ти клас ако не се лъжа.
Пример:
11300 точки Х%
-------- = ------------
11800 точки 100%
и сега решаваш уравнението като местиш 100-та % от ляво горе :D
11300 точки * 100%
--------------------------- = Х%
11800 точки
резултат 95.76% или можеш да го сметнеш и по друг начин ако приемем че сегашното ти състояние е 100% (май този втория начин е по правилния да се сметне прираста) тогава
11300 точки 100%
-------- = --------------
11800 точки Х%
11800 точки * 100%
Х% = ---------------------------
11300 точки
Х% = 104.42
или прираста е 4.42%
Joredos
06.09.04 г., 15:13
Вярно,че така беше просто бях забравил :( .Те и даскалите бяха едни...Мерси за подсещането Ngoro.
По темата да кажа само.С този туик горе с клок качих още 500 точки,но с клок на картата и общия прираст с клок и туик стигна 28,61% ,което за картата в сигнатурата е доооста.
Авторски права на vBulletin