PDA

Виж пълна версия : Звук под слак 9.1 със асус A7V600?

ErOx
21.01.04 г., 13:41
помогнете на леймър-а , смених си дъното и немога да си пусна звука , всички необходими модули са пуснати , като пуснах цтлконфиг първия път ми каза че сички волюмета са мутирани , намери ми бластера наново и вече наистина като пусна алсамикс не са мутирани но пак звук няма , на пръв поглед всичко си работи , като пусна музика си плеива без никакви грешки но просто звук не се чува.

Ако има някои който се е сблъсквал с подобни проблеми на аналогични бластери ще съм му задължен ако напише 2-3 реда.

Всичко което не ме убива ме прави по-щастлив.

BodoM
21.01.04 г., 19:15
Виж какви драйвери си пуснал OSS или ALSA после кажи на програмата с която play-ваш да output-ва на същото. Това е което се сещам.

BeaZTiE
21.01.04 г., 19:27
Originally posted by ErOx

Всичко което не ме убива ме прави по-щастлив.

несъм си губил времето да пускам звук под какъвто и да е линукс, но ще ти направя една забележка - мисълта не е
"Всичко което не ме убива ме прави по-щастлив", а "... по-силен"

ErOx
21.01.04 г., 19:44
Здравейте,
прочетох: (Dark Skywalker) "Как да задаваме интелигентно въпроси" и реших да си "прекомпилирам въпроса" :

Имам асус A7V600, проблемът ми :

1. Никаде де открих помощ в документацията на линукс защото според него бластера си работи.

2. Никаде не открих драйвери за линукс за моя бластер (вграден на дъното) защото е стандартен пци Sound Blaster Compatible и според всичко което прочетох би трябвало да тръгне със стандартните модули за саответния такъв.

3. Бластера наистина изглежда че работи (плейва през х с хмм плеиър и конзолно с мпг123 & мпг321) но реално звук няма.

4. бластера е сигурно че работи защото освен линукс на същата машина има 98SE, XPsp1 + още едно XPsp1 и при тях работи перфектно.

Факти при опити от моя страна за отстраняване на проблема:

1. когато напишех в конзолата alsamix ми показваше че всички регулатори на звука са мутирани (Mute) и нямаше начин да ги вдигна.

2. от документацията на линукс прочетох че ctlconfig e тулче за настройка на бластери и саответно го запуснах, намери ми бластера (или може би пре-намери) каза ми че всичко е наред и ме предопреди че може звуковите ми нива да са мутирани (Mute) и ми изписа че мога да ги променя с alsamix и наистина след това упражнение можех да ги променям но ЗВУК ОТНОВО НЯМАШЕ ! изписа ми дори че когато променя слайдърите през alsamix мога да ги сеивам по следният начин: ctl store. Да така е , сеиват се , десетки рестарти но звук все още нямам.

заключение:
разбирам че проблема ми е много специфичен но не ми остана друга надежда освен да се надявам някои да е опитвал и да е пуснал бластера със същото дъно като моето.

благодаря ви предварително , ще се радвам на всякакви коментари и идеи относно отстраняване на проблема.

Междо другото мога да преглеждам форума само докато съм на работа (9:30~18:30) за което безкрайно съжалявам:( (нямам интернет в нас , по точно няма свестен доставчик на интернет, квартал Фондови Жилища)

Melwin
22.01.04 г., 12:39
хмм .. какво мисли по въпроса aumix .я пиши lsmod какво ти дава ?

ErOx
25.01.04 г., 15:14
Originally posted by Melwin
хмм .. какво мисли по въпроса aumix .я пиши lsmod какво ти дава ?

root@darkstar:/# lsmod
Module Size Used by Not tainted
snd-pcm-oss 37252 0 (unused)
snd-mixer-oss 11992 0 [snd-pcm-oss]
uhci 24496 0 (unused)
ehci-hcd 16872 0 (unused)
usbcore 58400 1 [uhci ehci-hcd]
snd-via82xx 11712 0
snd-pcm 55904 0 [snd-pcm-oss snd-via82xx]
snd-timer 13252 0 [snd-pcm]
snd-ac97-codec 37240 0 [snd-via82xx]
snd-page-alloc 6004 0 [snd-via82xx snd-pcm]
snd-mpu401-uart 3136 0 [snd-via82xx]
snd-rawmidi 12512 0 [snd-mpu401-uart]
snd-seq-device 3920 0 [snd-rawmidi]
snd 27460 0 [snd-pcm-oss snd-mixer-oss snd-via82xx
snd-pcm snd-timer snd-ac97-codec snd-mpu401-uart snd-rawmidi
snd-seq-device]
soundcore 3332 4 [snd]
ide-scsi 9424 0
root@darkstar:/#

exabyte
25.01.04 г., 16:37
Опитай със snd-intel8x0, вместо със snd-via82xx.

mitku
27.01.04 г., 16:58
Мда snd-intel8x0 е за стандартните AC'97 звукови карти... излиза ли намерена някаква звукова карта с dmesg?