Виж пълна версия : Наградите за 2003-та
GeniusLoci
20.01.04 г., 23:40
Коментари и въпроси в тази тема, а нашето мнение ще намерите ТУК (http://www.hardwarebg.com/articles/awards_2003/awards03-1.html)
LiteON 52x32x52x не е най-доброто решение, според мен.
NEC 48x16x48 e много по-добра и точна при определянето
на скороста на запис, което е от решаващо значение
за правилното изпичане на диска.
Възможно е бройката на LiteON която тествах да е била кофти,но като цяло останах с лошо впечатление относно скороста
на четене на надраскани дискове.NEC-a ги прочете всичките
без проблеми :-) Не съм доволен от BTC,MSI,LG и TEAC ... посленият е много зле с модела 52х ... иначе "слабите и бавни" модели са по-добри ...
GrigorBG
21.01.04 г., 02:35
Всеки има право на мнение.
През годината са ни минали всички модели записвачки ( или поне 90% от предлаганите ) и нашето мнение е такова.
А и най-добреото решение не е лайтон а Плекстор... ЛАйтОн е най-доброто цена/качество.
то винаги има мнение, винаги има и почти толквоа добри и т.н. трудно е да се каже кое при толкова равни параметри. При бюджетните ( най-добър избор ) решения здравината е също определяща, а ЛайтОн определено ме зарадваха с само 1 дефектно устройство за 1 година.
На пета страница е прецакан линкът към следващата...
И пак няма дата :D :D :D
GeniusLoci
21.01.04 г., 03:15
Done ;)
BeaZTiE
21.01.04 г., 03:54
пичове... железни сте.. тази 04 направо не мога да насмогна да ви чета ревютата.
давайте в същия дух... макарче всяка думичка, която почва с ду* се води за мръсна, като се има предвид, че комунистите смениха делата с думи... а техният лидер чичко димитров (Уека му пръст) казваше, че дела трябва а не думи... абе такива ми ти работи... пак съм на вълна "бизти плосък хумор"
между другото линка към тази (нечувана от мен макра) матрикс захранване не работи КУРектно..
фикс ит.
между другото бих дал за 21/22" и 19" награди на LACIE ELECTRONBLUE IV
ненам дали се внасят в .бг такива монитори, те са даймъндтрон модлеи, но откак работя на един такъв унас брилиънса ми се вижда грозно подобние на монитор.. а дори тринитрона мога да кажа, че "не става"
също така мисля, че алл ин уондър на херкулер (такава като мойта... не защото е моя - а защото е добра покупка) трябва да получи награда за най-добра комбо карта.
също така изказването "С него Sony определено показват, че могат да правят едни от най-качествените монитори.." аз откакто се помня сони показват, че многат да правят едни от най-качествените монитори в който и да е клас.. просто е малко... как да кажа.. звучи несериен комнтар - сори, неискам да засегна човека, който го е нарпавил... ама от преди да се родим всички сони показват, че са лидер в областта ТВ/монитор.. а с това изказване излезе че "видите ли разгеле сони почнаха да показват.. толкоз години се мъчиха милите...."
може да добавите - ей така да има награда за най-добър сървърен/ВС процесор.. определено не е нито ксеон, нито МП :)
добре би бло да има и награда мейд ин .бг
непонзавам продукта на шугарчо.... но само добри отзиви чета...
този линк не бачка... за малко да забравя...
http://www.hardwarebg.com/articles/awards_2003/pics/COOLER-V7.jpg
за неднодяланост може би не е честно да пропуснете П4 без хтт и 800 фсб :) той просто си е недодялан.
GrigorBG
21.01.04 г., 06:01
Абе не си прав по няколко точки:
1. Сони показаха какво е Тринитрон, но новите плоски тринитрони определено не са това което бяха старите. Появи голяма конкуренция и качествата се изравниха, а и Сони сами занижиха ( предполагам неволно ) качеството на екраните си. В момента Даймъндтрон тръбите са по-добри от тринитрон, особено във високия клас.
2. Таз марка я няма тук и няма как да се види какво е....
3. Р4 без Хипер тридинг не е добър, не е лош, но определено е скъп. Не е издънка само защото не е продукт на 2003г.
4. All-in-Wonder определено е нещо заслужаващо внимание, но не може да е най-добра карта. На първо време е уникално по рода комбо решение предлагано от години. Това че е с нов чип е добре, но то пак си е старото решение като концепция. Видеокартите са нещо с което аз лично не се гордея тази година... написахме какво мислим малко меко... ако можеше да се пише без грам цензура, то аз лично щях да спомененавам майките на всички от Ати и нвидия до девето коляно....
5. Аз лично не искам да се изказвам за сървъри, защото за съжаление все още не сме на "ти" с материята< а и няма универсално решение. Да пишем за всеки клас по опделно е лудост.
6. Произведено в БГ: Да, това вече е сериозен минус за който вина имаме и ние и производителите на БГ продукция... интереса трябва да е взаимен. Дори ако трябва да сме обективно те трябва да гонят нас и C.E.G. да им рекламираме продукцията, а те не се сещат.
Тази година ще компенсираме този недостатък.
Продукта на Шугарчо не е узрял за най-добър. Добър е.. даже много, но има и проблемите си ( Христо си знае :) ) и според мен не е за подобна награда. Ако имаше повече хоум мейд продукти той щеше да е фаворит за награда в трази категория, но сам да се състезава със себе си не е гот.
G-Point
21.01.04 г., 08:33
Аз искам да напиша няколко думи за наградите за мишка и клавиатура. Защо не обърнахте внимание и на тайванците от А4 като се има предвид че правят доста интересни и качествени мишки и клавиатури при това на много по конкурентни цени от Logitech? Гледам че наградата за клавиатура е дадена за LOGITECH INTERNET NAVIGATOR и много ви моля сравнете я с клавиатурата от линка (която може да се вземе в комплект с мишка, за 70 лв.от ВАЛИ или Метро) и кажете какво не ми допада? ето линка:
http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=2&SCID=14&MNO=KBS-2350ZRP
GeniusLoci
21.01.04 г., 11:17
Гришата не е особено прав за Сони - аз пък съм на мнение, че Е250 е по-добър от Diamondtron M2 базираните монитори с размер 17" - и тъй като съм и от малкото седяли пред такъв (цениии) - оставам глас в пустиня. :D
Lacie вече се продава у нас, но засега нямаме достъп до такива. Всъщност разбрах, че ги има съвсем скоро и случайно..Ще направя всичко възможно да видим техните продукти (поне каквото има), защото в английското РСW редовно виждам какви ли не интересни неща от тях. За жалост са скъпи и най-вече - адски НЕразпространени. :)
AIW продуктите на ATi сопред мен са особено неудачни като покупка и функционалност продукти, за да бъдат наградени. Защо?
- нормалния вариант на картата+сравнително читав тунер, в много случаи дори по-добър от този на ATi (техния не е цвете за мирисане според хора с повече технически познания в областта на ТВ), излиза на същата цена. Това вече е удачен вариант, защото не се задължаваш при смяна н видеокартата да си сменяш и тунера.
- картите от този тип по-трудно губят цената си (а тя и по принцип е завишена), но и се продават много трудно именно заради това
- обикновено не бих го пожелал на никой, ноя си представете, че и на вас се случат проблеми тип "гръмна ми TV входа/изхода заради телевизора.." - това си е често явление, а на толкова скъпа платка - ъ-ъ, не, мерси.
- Херкулес са наистина манияшки продукти..или поне бяха, преди да започнат да не обръщат внимание на платките си. Да, кефя се максимално на окомплектовката, лепенките и т.н., ама картите им са си Сапфир със синьо PCB и са правени в същите фабрики. Известни са и с това, че не се клокват колкто някои други :)
За сървъри бих се допитал до един човек от форума. Правил е каквото се сетиш вече и ще ти каже кое му е най-на сърцето - vladou (също и ais, май по-рядко влиза). И ако имаше такъв избор, от моя страна ще е Хеоn, колкото и да си мислите друго (защото сървърските дъна за Оптерон са кът, да не казвам, че всъщност е едно (ако не са внесли и някой Tyan) у нас май), а обикновените са ааадски далече от идеята за сървър. Още повече оптероните са доста бавни като честота.
Донякъде съм фен на продуктите на А4Теch - всъщност плача си за някои удобства на бившето ми мишуе, обаче са си малко дървени и не мога да го отрека. Че то пластмасата им е като...брр, Григор по-добре от мен ще го каже :)
G-Point - специално мишките им са на светлинни години от Logitech..за клавиатурите мълча, защото не съм привърженик на изхвъргания точно в тази насока..
GrigorBG
21.01.04 г., 11:36
Няколко поправки:
1. Ла Сие май се продава тук, ама нещо рекламата им куца.... аз лично не го знаех....
2. Г-Пойнт,
Знаем за тази марка. Определено не са лоши, но факта че няма ( поне в БГ ) нормални , не А-Шейп модели скъпи модили... някак си ни спира.....
То за мониторите май ще станат най сериозноте спорове:p
Че и от мен малко масло в огъня - относно категорията 17 инча ТФТ, искам да попитам взели ли сте предвид Самсунг 172 Х,.
Аз си го взех буквално на Коледа, и мога да кажа ,че мачка.
Никакви забележки, за абсолютно нищо.
И относно най добра покупка ДВД РВ - в края на годината цените на Тийк 50Д паднаха до доста поносимо ниво.
gtzvetkov
21.01.04 г., 13:23
На тази (http://www.hardwarebg.com/articles/awards_2003/awards03-6.html) страница, няма картинка на TT Volcano 7.
GeniusLoci
21.01.04 г., 13:24
Не, спорове няма да станат. Ние имаме право на мнение и сме го казали.И да спорим и да не - пак то ще си остане. Което е по-важно - след акто спорихме и се убеждавахме взаимно толкова време ме съмнява който и да е от екипа да тръгне да защитава мнение тук :) :D
BeaZTiE
21.01.04 г., 13:56
за аив:
аз говорих за конкретният модел на херкулес, а не за аив по принцип.
за сони:
Опредлено са без конкуренция (от 10-тина г. насам... и повече) в професионалния клас. само монитори които са базирани на профсеиноалния даймъндтрон - да речем електрнонблу 4 на ла сие (или лаче, както го казват тук) или най-скъпия клас на ецио могат да се мерят и пак не до там. все пак обаче тринитроните (особено профсеиналните) са 2 пъти по-скъпи от който и да е от конкурентните продукти.
за lacie
определено трелевизорите им са добри и разбиват детски мечти.. а и опредлено цената е по-ниска отколкото какъвто и да е 19" дървен ЛЦД - а имненно лцд-тата освен да си то сложип в офиса - за да впечатляваш клиентите (мацките...) за друго не става.. след време ще се наложи по офисите да има по 2 системи.. едната с готин дизайн на компа и монитора - а другата с грозна тежка кутия (с 10-15 вентилатора вътре) и грамаден монитор..
/лирическо отклонение естествено на компа с лцд монитора никой няма да може да работи на нещо сериозно - освен да пише на уърд или да щтака минички.. и си мислия, че ако близките 3-4 години не направят коренна революция в лцд стандарта към 2005-2006 црт мониторите (които стават за работа) ще станат ултра скъпи, защото няма да се произвеждат. /едн ъф лирическо отклонение
за п4 -
имаш право, но все пак моделите 3.06 са от 2003 - дефакто недодялан избор.
имаш право и а писането за всеки клас. щото току виж искали и за формула 1 да пишеш.. защото на ферраито пишело АМД...
абе.. продължавайте в същия дух. просто кефите..
Sugar4o
21.01.04 г., 16:55
Много ми се искаше да видя мнение за SWC като продукт от тази година.;)
GeniusLoci
21.01.04 г., 18:22
Originally posted by BeaZTiE
за п4 -
имаш право, но все пак моделите 3.06 са от 2003 - дефакто недодялан избор. Що бре? като излезе си беше върха, не че и сега е лош де :)
Иво, щеше, ама си единствен..;)
Sugar4o
21.01.04 г., 19:09
Единствен в смисъл?!
единствен дето прави водни или единствен дето се интересува какви са отзивите за SWC?:D
G-Point
21.01.04 г., 19:30
Originally posted by GeniusLoci
Че то пластмасата им е като...брр, Григор по-добре от мен ще го каже :)
G-Point - специално мишките им са на светлинни години от Logitech..за клавиатурите мълча, защото не съм привърженик на изхвъргания точно в тази насока..
Като какво им е пластмасата? Освен това се чудя как може да кажеш че мишките на Logitech са на светлинни години като мишката която сте номинирали например няма двоено скрол, страничните бутони (4 и5) са изпъкнали доста грозно в сравнение с RP49 и като прибавим и конкурентната цена на А4 се получава един доста добър продукт
Originally posted by GrigorBG
...
2. Г-Пойнт,
Знаем за тази марка. Определено не са лоши, но факта че няма ( поне в БГ ) нормални , не А-Шейп модели скъпи модили... някак си ни спира.....
Че какво им е скъпото и на А-Шейп моделите, комплект безжична клавиатура и мишка струват около 70 лева с данъка (справки МЕТРО)
Статия, подбудена от колегата Mollov....
Още една ли? тц тц тц тц.... стига бе....
:cool:
GeniusLoci
22.01.04 г., 02:12
G-Point - една мишка не е само два бутона или скрола. Да, и аз си искам двата скрола, искам си и удобните бутони (всъщност новите A4 са на форма тотално откраднати от ПХ серията ама хайде.. Обаче ако искам точно тези екстри нищо чудно да наградя и MS Explorer, тъй като в нея и Logitech-а има нещо, което е доста пред А4Теch - а именно доооооста по-добър сензор. Правя и демонстрации.
А питаше и за пластмасата - Алекс има А4Теch - я го питай дали има разлика..та тя е малко все едно аз съм я сглобил. Пък и мен ли питаш - от две години само с мишки с тази марка карам ;)
Клавиатурите - А-шейп бе споменато за друго - това е все едно да наградим онази майкрософтската, дето е любима на Бачо Киро - извитата. Че аз на нея името не мога да си напиша. По същия начин Григор пък реагира на А-шейп-а. Комплекта мишка и клавиатура може би трябваше да си има собствена категория, но ако става само за клавиатури въпрос, точно този Logitech бих си го взел, нищо, че както вече споменах - не съм привърженик на гъзарските клавиатури - аз пиша на тях, не им ползвам екстрите, а и пиша на БДС, а повечето от гъзарийките или нямат, или са надписвани у нас и не ми вършат работа.
Тодоре - да, и още ще има тудей, стига да не заспя.
GrigorBG
22.01.04 г., 09:46
А-шейп е нещо интересно, но и строго индивидуално. Аз лично не го понасям и заради него не мога да си взема А4 Тек клавиатура. На някой хора им е удобно и му се радват. Дразнещото е, че нямат модели от високия клас без А-Шейп..
В мойте очи А4Тек са 3-ти след Лоджитек и МС.... трети е е малко, но не ти дава правото да определяш стандарти ( тоталното налагане на А-Шейп ).
Шугар,
Едиствения в клас "БГ Ентусуасти", "БГ Водно", " Нестандартно решение" ( кутията ). Няма с кой да се бориш в класа си и ако имаш награда, то ще звучи сякаш "наи Иво е пич и приятел.... дай да го наградим...."
Тодоре,
Определено ти ни "стимулира"! Много помогна и Вълков с постоянното си мрънкане и натякване....
Извинявай, ама ако добавиш към "Best 2003" и думата "sales" щеше да е по-точно и нямаше да се дразним.
Кога Самсунг, Титан, Евъркул са правили най-доброто!? Посредствени фирми за масовия потребител, който купва каквото му предложи дилъра срещу него.
Самсунг никога не са правили най-добрите монитори..... имат 1-2 модела, които са читави и останалото е плънка.
Риълтек са кодеци, софтуерни кодеци - как може те да са най-доброто ?
Пределно ми е ясно, че с това контра ревю само си вкарваме таралеж в гащите и разлайваме кучетата, но не ми пука особено - това мислим, това пишем!
Григоре, определено не смятам да подкарвам темата в една посока, в която ти я поднасяш....
Но в моята статия за никакви sales не става дума, всичко е пояснено в началото с големи черни букви. И аз имам забележки по вашата статия, а що се отнася до моята, сам го каза - това мисля, това пиша.
А нещо да пишете "контра ревюта"..... и после ми говори, че не си тръгнал да се опитваш да доказваш нещо...
И аз не съм съгласен с вас. Има още много компоненти който се предлагат на пазара и ги бива. А за MANLI нияма какво да приказваме като хората от МОСТ казват. че на 3 карти 1 тръгва :(. А споделям мнението на Молов. Май има много хляб да ядете.
GrigorBG
26.01.04 г., 09:59
Както виждаш не съм отговорил ( никой не е отговорил ) на Моллов защото ще стане скандал... затова пак ще пропусна отговора си към него.
Иначе всеки има още хляб за ядене..... особено тези под 30г. ( повечето )!
Българската азбука и четенето се учи от рано... да сме дали награда на МАНЛИ ?
Не! Те са споменат продукт, който са ни изненадали приятно с нещо конкретно... дори се споменава и конкретен модел.
Виж сега, има много хубави, не лоши и приятни неща на пазара. Както лошите неща, така и хубавите са много. Има обаче марки и модели ( ако си чел спирали сме се на модели ) които с нещо са ни изненадвали и са спечелили избора ни. Никой не казва, че няма други почти толкова хубави.
Originally posted by Vezzz
А споделям мнението на Молов. Май има много хляб да ядете.
Не съм казал такова нещо... реално всички имаме много хляб да ядеме, забележките ми към статията са друг въпрос...
А скандал не знам как може да стане, освен ако не го подбудите сами...
GeniusLoci
27.01.04 г., 04:57
Не знам по думите на Мост какво тръгвало (това ако ти го е казал дилър - не вярвай, там са все разбирачи, не се и познават с тези от сервиза..), обаче мисля че съм видял достатъчно Манли-та и с НИТО едно не сме имали проблеми. За сметка на Гришата отговарям, и понеже по-специално се занимавам с картите..
Та хайде си спомени тайния източник, защото за подобни неща нали знаеш че не е добре да се говори анонимно. Първо - трием, второ - казваме "сбогом". За клеветите си има закони.
Естествено, че има компоненти, но под "обсъждане " ни се иска да виждаме обсъждане и предложения, а не "не съм съгласен". Ами и аз не съм съгласен с минималната заплата в БГ ама не ме слушат тия от МВФ ;) ;)
Най-добра покупка:Chaintech Ti4200 64MB
Защо ли ми се струва,че този модел е само с 128 мб :rolleyes:
инфо (http://www.chaintechusa.com/tw/eng/product_spec.asp?MPSNo=14&PISNo=29)
GeniusLoci
28.01.04 г., 13:56
Хъм, прав си..в двудневното събиране на снимки честно да ти кажа - дори не съм обърнал внимание този кой модел е.. nevermind..
Никакво значение няма де,ама просто да отбележа:) Иначе статията е супер и ме накара да си купя Фортрон 300 В:D
мога ли да предостава МС wireless intellimouse explorer за тест, все пак мисля, че фактор като "no cable" е нещо, на което трябва да се обърне внимание, като и ниската цена ;) аз специално го взех за 50 лева и не знам как бих го сменил за мх500, при положение че е с кабел и 25 лева отгоре :rolleyes:
GeniusLoci
19.02.04 г., 15:59
Там е въпроса че ти така мислиш. Аз например не понасям безжични мишки. С intellimouse Explorer 4 съм вече, но е по-гаден от Logitech - най-вече заради софтуера. Пък и малко по-неудобен.
G-Point
20.02.04 г., 12:37
...Аз например не понасям безжични мишки...
Отново ни казваш ти как мислиш и това че ти така мислиш го считаш за правилно. Осъзнай се малко и имай по общ поглед върху нещата, не винаги това което ТИ харесваш е най-доброто!
Vlad-ko
20.02.04 г., 19:59
На мен също статията на Моллов много по ми хареса, някакси там продуктите ми се виждат по-"реални". Тук всичко е най-най (то затова е и статията де :) ) и някакси имам чувството че нормалния юзер изобщо не се е докосвал до някой неща, а пък мисля че не са чак толкова добри за парите си повечето неща (не че не са добри), ама в статията на Моллов някак си нещата са повече user-friendly... Иначе статията е екстра БРАВО!
П.С малко закъснях с коментара де ама... ;)
GeniusLoci
21.02.04 г., 00:08
Не знам кое там е по-"user-friendly" - това че е наградил неговите си неща. Дано не почне пак заяждане на тая тема, или че ние (изключвам "най-добър") сме дали награди на всичко, що се харчи лесно и е хитово на пазара (изключвам платките на GB щото май един от нас не таи топли чувства към тях..).
G-Point - ти май не осъзнаваш, че като използвам "например" давам свое мнение. Казваш го, но не го разбираш - естествено че си давам моето мнение. Но в статията не присъства само то. А и когато не харесвам нещо си имам винаги конкретни причини, с които са съгласни много хора.
В случая отговарям за нещо, което е обект абсолютно на персонално мнение - че това, че някой му харесват безжичните мишки си е негова работа. Както и дали на мен не са ми удобни си е моя. Ако бях казал "защо" не ги паресвам ще стане спор. Затова и си го спестих. Предполагам и Vanu затова не ми е отговорил.
А понеже се правиш на гръмнат - е, продаваме основно евтини Logitech и скъпи A4Tech - и ги виждам. Днес даже най-скъпата им мишка взехме - и е бледо подобие на МХ700 (само са сложили бутоните отпред, но пък са адски неудобни дори за такива като мен дето работят с три пръста, еле пък с два. Признавам че ляга на палеца по-добре, но пък бутоните над него са прибрани и не могат да се натиснат. Всичките им модели са копия на нещо, само на една (копие на M$ мишка) са й добавили повече бутони - предната ми мишка). Сега съм с нова, надявах се тя да комбинира добрия сензор на Logitech и удолбството наречено хор. скрол на A4Tech, ама се оказа че софтуера й не е особено добър...и не става за каквото исках.
На A4Tech признавам едно - нито един друг производител не позволява мишката да се използва в неактивен прозорец. Това ми е най-най-липсващото удобство от нея........
ПП - и пластмасата наистина е смешна...аре поне това дане ог обсъждаме да не ти пращам "проби" по пощата :D :D :D
G-Point
21.02.04 г., 11:38
G-Point - ти май не осъзнаваш, че като използвам "например" давам свое мнение...
Даваш ли си сметка че ако на теб нещо не ти е удобно или приятно за друг може да е, хора много вкусове всякакви. Точно това се опитвам да ти кажа.
А понеже се правиш на гръмнат - е, продаваме основно евтини Logitech и скъпи A4Tech - и ги виждам......... ...и не става за каквото исках.
Виж по-горе какво ти написах...
ПП - и пластмасата наистина е смешна...аре поне това дане ог обсъждаме да не ти пращам "проби" по пощата :D :D :D
Смешна? Че ти да не си хвърляш мишките по стената да видиш колко издържат на директен сблъсък с бетон? Или това е част от тестовата платформа която използваш?
Виж сега, без да се обиждаш но ревютата ти независимо от огромния труд който влагаш с тестването на различните компоненти ми се струва че се четат с най-голям интерес в Hadji`Br00klYn и производните им "квартали". Просто така поднасяш материала че не звучи сериозно.
GeniusLoci
21.02.04 г., 16:23
Не, не парвя такива неща с мишката си, но и държа да не ми се изпотява ръката отгоре само защото са лакирали покритието (което се изтърква след време, сигурно защото е добре направено).
И прости грешката ми. Значи сме се събрали цяла сган несериозници, които не им се лижат задници, и затова говорят на "квартален" език(това за Хаджи Бруклин..нито живея там, нито има за какво изобщо да го споменаваш).
А като не ти се вярва за разликата - заповядай, и двете мишки са у мен и разликата в качеството им е огромна. Сензора дори..дори не ми се обсъжда. Давам ти ги за седмица, после си пускашмнението тук и спираме спора?
А ако моето мнение не съвпада с твоето? Трябва да си го премълча ли? Така излиза от думите ти, отново прости, ако ги тълкувам погрешно.
Не ме цитирай, режейки част от изречението, май си я резнал не където трябва. Кат` не ти `аресва, не чети бре! (казано по хаджи бруклински) :mad:
G-Point
21.02.04 г., 18:41
Не, не парвя такива неща с мишката си, но и държа да не ми се изпотява ръката отгоре само защото са лакирали покритието (което се изтърква след време, сигурно защото е добре направено).
Интересно, моята не се изпотява когато работя с такава мишка, това съм ти го болднал да не си мислиш че имам такава и затова ги защитавам.
И прости грешката ми. Значи сме се събрали цяла сган несериозници, които не им се лижат задници, и затова говорят на "квартален" език(това за Хаджи Бруклин..нито живея там, нито има за какво изобщо да го споменаваш).
Обърни внимание че не омаловажавам труда на екипа ви (знам колко е досадно това да въртиш тестове) но накрая като изкараш статията просто труда на всичките отива по дяволите :)
А като не ти се вярва за разликата - заповядай, и двете мишки са у мен и разликата в качеството им е огромна. Сензора дори..дори не ми се обсъжда. Давам ти ги за седмица, после си пускаш мнението тук и спираме спора?
Не ми са нужни, тук си имам достатъчно различни като марки и модели че да се грабна за едни мишки да идвам до София
А ако моето мнение не съвпада с твоето? Трябва да си го премълча ли? Така излиза от думите ти, отново прости, ако ги тълкувам погрешно.
Не е задължително мненията ни да съвпадат, всеки човек си изгражда мнение което защитава (кофти хора са тия които си менят мнението според вятъра) така че това няма да го коментирам повече. Има една поговорка "По умния отстъпва" а и гледам че навсякъде държиш да имаш последна дума, твоя е.
GeniusLoci
21.02.04 г., 19:18
Абе човеко - какво си се заял?
Първо статията не съм я писал цялата аз - особено в частта за мишките..(която е написана от Алекс)
Второ - дали твоята ръка се потяла или не - ми нормално, то това си е до кожа и разни жлези, казах какво МИ става докато работя с нея.
Трето - "умничиш" излишно. сам казваш че на всеки е позволено ад си има мнение. Когато се съберем 4-5 човека с едно мнение и го напишем, но само аз влизам във форума, за да го защитя, се оказва че е САМО мое и не сме прави, защото ТВОЕТО било различно. Лесно мож да ми преиначиш думите, но не и смисъла им - в случая просто се заяждаш, защото по твое мнение мишките на A4Tech са добри. Да, и по мое мнение е така. Добри са за цената си, но не могат да се сравняват с тези на Logitech и M$ - нещо, в което упорито не вярвах (даже има една тема в Хардуер, където упорито спорих че не е така..), ставах за смях на притежатели на горепосочените и в крайна сметка промених мнението си когато ми "бутнаха" една от тези мишки в ръката. Не отдаваш никакво значение на факта, че все пак е имало какво да ми промени мнението.
Да, "по-умния отстъпва", но да го беше казал когато спреш да даваш заядлив "наклон" на думите си за лично твое, проверимо и най-вече - неправилно за мен и колегите ми мнение..
Да, на теб ти харесва пластмасата на A4Tech.. и какво от това? На мен пък не! На теб ти е удобна - да, и на мен..И аз виждам предимства в тези мишки, но не им стигат за награда. Вземи си спомни началото на този глупав спор. А и...нали ние раздаваме наградите, защо мислиш че твоето мнение ще промени това, защо спориш изобщо?Originally posted by G-Point
Аз искам да напиша няколко думи за наградите за мишка и клавиатура. Защо не обърнахте внимание и на тайванците от А4 като се има предвид че правят доста интересни и качествени мишки и клавиатури при това на много по конкурентни цени от Logitech? Гледам че наградата за клавиатура е дадена за LOGITECH INTERNET NAVIGATOR и много ви моля сравнете я с клавиатурата от линка (която може да се вземе в комплект с мишка, за 70 лв.от ВАЛИ или Метро) и кажете какво не ми допада? ето линка:
http://www.a4tech.com/en/product2.asp?CID=2&SCID=14&MNO=KBS-2350ZRP отговор:Originally posted by GeniusLoci
G-Point - специално мишките им са на светлинни години от Logitech..за клавиатурите мълча, защото не съм привърженик на изхвъргания точно в тази насока.. Въпрос:
Originally posted by G-Point
Като какво им е пластмасата? Освен това се чудя как може да кажеш че мишките на Logitech са на светлинни години като мишката която сте номинирали например няма двоено скрол, страничните бутони (4 и5) са изпъкнали доста грозно в сравнение с RP49 и като прибавим и конкурентната цена на А4 се получава един доста добър продукт Отговор:
G-Point - една мишка не е само два бутона или скрола. Да, и аз си искам двата скрола, искам си и удобните бутони (всъщност новите A4 са на форма тотално откраднати от ПХ серията ама хайде.. Обаче ако искам точно тези екстри нищо чудно да наградя и MS Explorer, тъй като в нея и Logitech-а има нещо, което е доста пред А4Теch - а именно доооооста по-добър сензор. Правя и демонстрации.
А питаше и за пластмасата - Алекс има А4Теch - я го питай дали има разлика..та тя е малко все едно аз съм я сглобил. Пък и мен ли питаш - от две години само с мишки с тази марка карам ;)
Аок дотук не си ми хванал мисълта - ето я синтезирана. Първо говориш за мишки и клавиатури. За второто аз мнения не давам, с изключение на прословутия А-шейп, ама той е като на M$ щурите клавиатури..могат да ги ползват единици хора.
За мишките:
- Logitech имат по-добър сензор
- Logitech са изработени по-добре, сглобени по-добре и са от по-висококачествен материал
- A4Tech имат предимството на драйверите си, които винаги ще харесвам и удобствата на двойният скрол (които замених с M$ мишка с "tilt" скрол.
- A4Tech имитират тотално МХ сериата с последните си мишки, но продължават с малки грешки - горната, сива пластмаса е лакирана, окето е неприятон, особено за хора (като мен) които като им е топло им се овлажнява ръката)
бутоните back и forward са удобни пак на хора като мен, които работят с три пръста, ама повечето хора не си ги побират върху мишката си и работят с два (както е и редно май на теория).
бутоните отстрани са изпъкнали почти колкото на Logitech MX500, обаче имат голям ход за да се натиснат. Същото се отнася и за главните бутони - имат ход повече от милиметър-два и силно прищракване, което изобщо не е така при Logitech, камо ил при M$ мишките, то вторите с въздух може да го натиснеш, дет` се вика :)
- голям плюс за A4Tech са например батериите на безжичната им мишка (цели 4 ;)) - Logitech се зарежда директно в приемника, което май не им харесва особено като се замисля..
И, накрая? Да сложим и цената, пак ли A4Tech е по-добрият избор? Не, по простата причина - сензор..
ПП - не съм съгласен, но нали мнозинството печели, че най-обикновените мишки на Logitech струват и пукната пара повече от която и да е подобна, дори напротив, миналия ми A4Tech е далеч по пипнат и функционален (ама пак му се изтри боята, какво от това обаче) и струва дори по-малко май.
Но ако говорим за скъпи мишки за хора, коиот държат да имат наистина добра мишка с перфектен сензор, особено пък ако играят игри - тези на A4Tech не стават - най-вече за последното. Ако е просто мишка за употреба като в офис - кой луд би купил скъпа мишка за офиса...:) ТОВА Е МОЕТО МНЕНИЕ, това бих написал.
PEACE
G-Point
21.02.04 г., 22:19
Май аз съм по-глупавия че продължавам по темата, но това е защото обърна пак нещата в посока А4<----->Logitech. Поста на който ти обърнах внимание че не само Logitech правят мишки беше на Vanu и искам да ме разбереш правилно, целта ми не е да се заяждам или ръбам с теб, а просто че има толкова много продукти на пазара (както и толкова различни хора ползващи тези продукти) че не може да има едноличен победител в тази категория примерно. Това че например ти не харесваш пластмасата или сензора на А4 на някой друг просто не му пречи и си джитка с мишоците на тая компания. Но това не значи че това е най-готината (или най-калпавата) мишка нали? Идеята на целия писмовен :) спор с теб е просто да не бъдеш толкова краен в писанията си, знай че винаги огледалото има две страни. Това исках да ти кажа.
PEACE агейн :)
Абе сега за 1 мишка ли ще ми се карате.................:D
Я по-малко :chat: и повече :beer:
GeniusLoci
23.02.04 г., 12:09
хъхъхъ, а-а..значи не сме се разбрали. Аз не ОТРИЧАМ останалите производители.
Но награда даваме по своя преценка и както и в началото казахме - чужди мнения по въпроса не приемаме, нито обсъждаме дадените награди. Просто няма смисъл, след като няма да променим нито една от тях.
ПП - а за сензора..хъхъ, не на мен ми се налага да работя и играя не върху каквато и да е повърхност..;) :D :D :D
Oф, айде , излишно спорите .
По някакво стечение на обстоятелствата имам и двете въпросни мишки, и ежедневно работя и с двете.
Определено Лоджитеха е по добрата от двете, не може да има никакъв спор, но погледнато откъм цена/качество А4 си е направо върха.
За всеки влак си има пътници, така че знаете къде е касата, купете си подходящия билет:p
Genius Loci, прав си че от А4 ръката се изпотява, но не си прав, че лака се изтърква. Поне при мен си стои добре. Незнам, освен ако твоята мишка я е ползвал някой общ работник в строителството, с мазоли по грапави от шкурка:p
teddybear
09.03.04 г., 18:20
Погледнато откъм цена/качество на първо място трябва да се поставят най-евтините оптични мишки на Logitech B69 (OEM) и по-новите им вариации. Ако се постави акцент на качеството, но все пак не се забрави цената безусловно модела е Logitech MX310. За маниаците на тема качество има два модела на Logitech, с еднаква оптика и форма - MX700 и MX900, и двата са безжични, като MX900 е bluetooth. За най-лудите маниаци е комплекта DiNovo Media Desktop на Logitech, а какъв е той се поразровете сами - нещо невероятно. Марката за клавиатури и особено за мишки е Logitech, единствено Micro$oft-ските мишки ги доближават по качество, но не по функционалност.
Авторски права на vBulletin