PDA

Виж пълна версия : MS Longhom - Alpha build 4008 - новият Windows???

kamen
20.01.04 г., 23:33
Някой да е чувал какво е това животно? Сложили са го на FTP-то ни с пояснение - новият Windows. Дават го да се инсталира върху по-стара ОС - най-добре XP. Tутакси отидох на сайта на MS, но там нищо не се споменава. Да не е името на диска на Windows2003, защото пише че може да се активира и с кей от него?

zed
21.01.04 г., 00:54
Алфа версия на предстояща операционна система на Micro&soft която ще излезе евентуално 2006 година

Joredos
21.01.04 г., 15:34
Четох,че щял да има зверски изисквания-може би след 2 години няма да са "зверски",но....

Kaligula
21.01.04 г., 16:49
Какви зверски изисквания. То и сега можеш да го порбваш, но ще останеш разочарован разбира се. Няма още драйвъри и мноооого неща не са направени и довършени, но това е наистина нормално за сега. Въпреки това наистина е иновационнен с нова файлова система и т.н. Предполагам ще бъде добър, а няма начин да е по-лош от XP или 2003. Не вярвам от Майкрософт да затъпяват. Досега макар и да осират пейзажа после го почистват. За сега са стигнали до 2003. Като се намерят и неговите кенефчета ще излезе Longhorn с прахосмукачката. А за изискванията не вярвам да станат толкова непоносими. Както казах и сега може да пробваш алфа версията без грам да се затормози нещо.

massacre
21.01.04 г., 17:02
Различни builds на Алфа-та на Longhorn излизат от доста време вече. Това, че е "новия Windows" е глупост и го е писал някой, който явно не е много наясно. Това, че по Азия (не помня къде точно) "без да искат" започнаха да го продават официално, не значи, че от МС са го пуснали. То затова е Алфа. Ако имаш възможност да го тестваш - опитай, шаренко е, обаче почти нищо общо няма с това, което ще е като краен резултат (и тук не визирам външния вид).

Колкото до това, кога ще излезне, от човек, който работи по конкретния проект разбрах, че се планува за края на тази или началото на другата година. Е, нищо странно няма да има, ако го забавят, и наистина се появи през 2006-та.

А за ресурсите.. Калигула, не те знам с каква машина си, но алфите, които гледах досега определено бяха много, ама много "тежки". :D

kamen
21.01.04 г., 20:05
Ясно! Ще се въздържа от експерименти засега. Компа ми вече не е в първа младост, а и като си помисля за проблемите с драйверите и вероятно несъвместимостта с повечето програми ми се изпарява ентусиазма.
Благодаря за информацията

ZaL141TeLq
21.01.04 г., 20:36
hora az ne razbiram ni]o ama towa si go turih minalata godina to4no 4008 i da vi kavq bqh razo`arowan, ama si wyrwe[e dobre na Celeron300A s 256SDRAM i S3Trio3D 8MB
taka `e ako towa e tevko neka wsi`ki twki OS imat takiwa iziskwaniq. nadqwam se `e kato nowata file-owa s-ma se poqwi MS ]e izpluwat ot "lainata" i ]e gi zaobi`ame a ne da gi psuwame za poreden pyt.(nadevdata umira posledna)

Kaligula
23.01.04 г., 00:45
massacre, мисля, че ZaL141TeLq ти каза колко мноооого тежки са изискванията.