Виж пълна версия : Размишления относно точките в UD...
Metanoia
20.01.04 г., 20:30
Не знам дали някой от вас се е замислял, но аз редовно си задавам въпроси относно абсурдността на оценяването на системите и генерирането на точките. За мен тези точки трябва да бъдат критерий кой колко РЕАЛНО е подпомогнал за изчисляването на лекарство против рак (или някое от другите). Следователно единственото, от което трябва да зависи е времето на изчисляване и бързината на процесора.
Обаче... другите абсурдни показатели оказват огромно влияние!
Например - когато постигна 100% на Network системата ми е оценена на 114% (или там някъде), а това се постига обикновено като рестартирам компютъра преди да изпратя резултата и оставя UD Agent-a да бъде единственото нещо, което има достъп до интернета. Да, но когато това не стане точно така ми оценява мрежата на 35-38% и системата ми е 94-96%:!
Memory - не виждам особено влияние на паметта върху бързината на смятане... Абсолютно безсмислено или поне колкото това за мрежата.
Storage - това е най-глупавото, определено! Няма НИКАКВО отношение спрямо приноса ми към проекта (най-малкото, защото файловете на агента са към 7 МВ ако не се лъжа), а и може да се настройва със стойност от 1 до 10 ГБ:! :?
Ясно ми е, че unit-ите на UD са различни и че не трябва всичко да се измерва само и единствено с брой върнати резултати, но това е прекалено. Да не говорим, че времето, което си изчислявал е определено най-важния показател за натрупването на точки!
Да има някой да изрази незадоволство от още нещо. :D Щото аз имам - мисля, че заради UD Agent ми забива Windows 2000, особено като съм влязъл с административни права. Блокира всичко, включително и мишката и като пробваш да цъкнеш някъде с нея пищи от PC - speaker-a... Ама може и да не е от UDто де, но май като то се опита да запише нещо на диска се прецаква... а и като стартира пак за един момент ми замръзва компютъра... :rolleyes:
На форума на UD Аgent можеш да прочетеш кое с каква тежест участва в изчисляване на индекса на машината. Всъщност този индекс и точките няма за какво да ги гледаш толкова, гледай колко резултата си върнал. С това се увеличава вероятността да уцелиш полезна комбинация от протеините. Иначе за забиването... вериятно причината е в твоя компютър. При толкова много участници няма голяма вериятност да е допусната такава грешка в програмата. Най-малкото на форума им щеше да се говори за това, а там няма такова нещо.
Metanoia
21.01.04 г., 06:05
Виж, съвсем не ме интересува кое с колко влиза в оценяването. Според мен проблема е, че не се измерва конкретно приноса на всеки, защото само по броя върнати резултати не може да се съди - понякога са с доста голяма разлика в тежест и т.н.
Btw - ние наистина ли търсим точното съвпадение или просто проверяваме всички възможни молекули (или поне определен кръг от тях), кои са най-вероятни като лекарство и след това те ще бъдат изследвани? Аз защо съм останал с впечетлението, че е второто?
А за РС-то - всъщност забравих да кажа най-важното - едно и също се смята и от Win98 и 2000 и си мисля, че тогава може да се проявява някакъв проблем, който другите евентуално нямат. Че грешката е в моя телевизор е ясно, но... Всъщност аз имам идеи кое е причината да забива компютъра, но в момента съм в процес на тестване.
mralien
22.01.04 г., 00:41
Принципно и аз смятам, че UD малко бъг-ее, и е грозно направена... особенно като ми скъса нервите при последния му инстал... но проблема не се оказа негов... за това смятам форума им за доста полезен за всеки, който има проблем - там намерих фикс на, който както вече писах се оказа свързан с Касперски по незнайни причини...
А за точките - какво ти пука - има толкова други програми за бенч... най пък малкото трябва да се гледат тези измислени сравниния... отдаденото процесорно време е важното... то е, това което генерира глобалната изчислителна мощ ;)
Metanoia
22.01.04 г., 02:28
Originally posted by mralien
А за точките - какво ти пука - има толкова други програми за бенч... най пък малкото трябва да се гледат тези измислени сравниния... отдаденото процесорно време е важното... то е, това което генерира глобалната изчислителна мощ ;)
Пука ми, защото смятам, че трябва да има някакъв що-годе обективен измерител кой колко е помогнал... дори за спорта. А то - няма. Процесорното време съвсем не може да мине за нещо, което има смисъл като измерител, но... това си е моето мнение.
georgebg
31.01.04 г., 22:40
Аз имам сложен UD агент на няколко компютъра и мога да кажа относно бъгове/забивания че тази програма е достатъчно добре направена за да не затрмозва по никакъв начин потребителя на компютъра. Същото не мога да кажа за СЕТИ +сетихайд, на които не им се искаше да признават приоритета на потребителя и затормозваха нормалната експлоатация на компютрите ....
Затова и минах на УД :) !
А иначе за перформънса си прав че е доста относителен ,най малкото, че когато стартира обработката на някой юнит компютъра ти е по един начин натоварен и в следващите часове може да е по доста по различен, особено ако тръгнеш да обработваш някое видео или рендване - затова и не го гледам този перформънс ...
Да питам тук, че не ми се прави нова тема :D
Значи кое е по-важно? Точките, които сме спечелили или върнатите юнити? Като гледам статистиката на отбора се чудя.
Примерно имам много по-малко точки и съм пред някои с пъти повече? Каква е логиката?
Abe wavnoto e u`astieto nqmat zna`enie drugite raboti...
Metanoia
03.02.04 г., 01:40
Originally posted by Adrian
Значи кое е по-важно? Точките, които сме спечелили или върнатите юнити? Като гледам статистиката на отбора се чудя.
Примерно имам много по-малко точки и съм пред някои с пъти повече? Каква е логиката?
Ами точно за това е темата - уж точките са по-важни, обаче изчисляването на тези точки е така некадърно направено, че се губи смисъла от оценяването на нещо! :( Би било хубаво да има някакъв по-конкретен измерител колко си дал за каузата... Иначе броя на върнатите резултати е също някакъв критерий, но ... също толкова адекватен колкото точките. :rolleyes:
Чернокрилия
03.02.04 г., 14:32
Броя на върнатите резуатати разбира се
трябва да се проверят 100 и кусур милиона молекули това е важното
точките са да си чешем езиците с тях
аз смятам с бавни машини и имам около 100 000 точки
ама каква полза като са само за 327 юнита ...
при мен нещата седят по този начин:
11/06/2002 0:143:18:48:46 73,713 882
това какво значи, че ми е бърз компа?
Имам 882 юнита и малко точки? Е каква е логиката?:D
Да не би различните юнита да дават различни точки? :rolleyes: и аз да съм вуртял само калпави юнити? :D
Metanoia
04.02.04 г., 02:55
Ами по принцип има няколко причини за това нещо, но аз ще ти кажа как да отстраниш една от тях.
Инсталираш UD-то на някой партишън по-голям от 10 ГБ. След това отиваш на www.grid.org, влизаш си на Member Services, My Device Manager, Profiles. Там трябва да имаш Default. Влизаш му в настройките и променяш Hard drive space to allocate? на 10 ГБ и най-отдолу на страницата изключваш PatriotGrid running the Smallpox Research Grid Project. Запазваш промените и почваш да връщаш повече точки от следващия ти UNIT.
Това съм го направил отдавна :)
Авторски права на vBulletin