Виж пълна версия : Plug&Play
Идеята да тази джаджа е да може да си махам FAN-а без всеки път да отпоявам и запоявам. Примерно искам да го боядисам,изчистя, смажа и тн. Проблема, е че съм си изкарал ключета отгоре на кутията и няма как да откачам от тамвентилаторите, а и да отпоявам и запоявам покрай PC-то не ми е удобно.
Много функционално е и за странични капаци.
Ето го и него: OnlineBG (http://iren.is.online.bg/Picz/PCz/Fan%20plug/) , Bubu.to (http://bubu.to/moding/Picz/Fan%20plug/)
Не знам за вас, но на мен ми върши перфектна работа, сега само чакам едни тръби и ще облицовам добре кабелите към вентилаторите.
Dark Skywalker
20.01.04 г., 13:04
Хитро е, но чак толкова често ли ти се налага да сваляш вентилатори? По-скоро в идеята има хляб, ако се реализира заедно с опроводяването на вентилаторите, разположени върху страничен капак. Както и ти си писал, де.
:)
Е, не ги свалям всеки ден. Но все пак като ми потрябва не ми е никак удобно да отпоявам и запоявам покраи PC-то, а не ми е и лесно да откачам целия кабеляк по него(доста време ми отнема :>>), за да го занеса в другата стая.
За страничния капак преди мислих с едни пластинки да го правя, и като махнеш капака да се гаси. Тоест като сложиш капака се допират +с+ -с-, без да стърчат жици. Мп реших с това да го направя.
Направил съм си го за мое удобство.
Идеята е добра!
Според мен обаче варианта в кутията на Gnome - Orac3 е по тарикатски, където този подвижен елемент е заменен със стерео жакове ( м + ж ), като женските ги е бутнал в разпределителна кутия. Всичко става много изчистено, а и стерео жакове има много разновидности.
Heretic
20.01.04 г., 14:19
GIPSON
Има ли ефекат от този мод за вентилатра на ТТ?
Води се, че намалява шума и подобрява охлаждането. Така ли е ?
идеята е супер но съм склонен да приема предложението на Kamaz тъй като се получава по чисто освен това една кутийка от която ти излизат жакове са сичките вентилатори в кутията поставена на подходящо място може да ти поспести кабели в смисъл че няма да ти се мотат кабели из кутията.
P.S. един въпрос относно ducting mod-а видях го на една от снимките и се питам дали има добър ефект или е не си струва въпреки че си струва дори само заради възможността да се закрепят там светодиоди но все пак охлажда ли по-добре ?
Originally posted by kamaz
Според мен обаче варианта в кутията на Gnome - Orac3 е по тарикатски.
По тарикатска е идеята, но пък аз мислих да покажа и друга начин. Българите обичат да има още.
То целия мод Orac3 e жесток.
Originally posted by Heretic
Има ли ефекат от този мод за вентилатра на ТТ?
Води се, че намалява шума и подобрява охлаждането. Така ли е ?
Еми ако става дума за Ducting Mod-a намали ми шума, а за охлаждането мисля, че е по-добре. Скоро мисля да покажа как да си направи човек Ducting Mod-а. С подръчни материали.
Heretic
20.01.04 г., 20:41
Значи казваш има смисъл от Ducting Mod-a.
А тези медни подложки дето са слагат "върху" кристала вършат ли работа ?? Води се, че подобряват охлаждането - увеличавяали контактната площ.
alexbg67
20.01.04 г., 20:59
Originally posted by GIPSON
.
Скоро мисля да покажа как да си направи човек Ducting Mod-а. С подръчни материали.
Чакам с нетърпение идеята, особено за 60мм фан (този на видеото) 80ката примерно го има готов, но 60... :rolleyes:
Значи казваш има смисъл от Ducting Mod-a.
А тези медни подложки дето са слагат "върху" кристала вършат ли работа ?? Води се, че подобряват охлаждането - увеличавяали контактната площ.
Да и от Ducting Mod-а и от медната подложка има (ако става дума за Thermaltake Cooper shim). Логично, е че подобрява охлаждането защото увеличава площа. Но важната и функция е да предпазва ядрото от начупване (което може да стане при сваляне на радиатора).
Чакам с нетърпение идеята, особено за 60мм фан (този на видеото) 80ката примерно го има готов, но 60...
Само да взема 2-3 fan-а и ще видиш. Сети се по какъв начин може да удължиш вентилатора, че да стане като тунел (това е HINT-че).
alexbg67
20.01.04 г., 21:43
Ми тъп съм, не мога... :D :D :D
alexbg67
20.01.04 г., 21:46
Не, само не ми казвай да троша перки, плиийййййййййййзззз! :D
Originally posted by GIPSON
Скоро мисля да покажа как да си направи човек Ducting Mod-а. С подръчни материали. [/B]
Айде да е по-скоро че моя тъп вентилатор (Thermaltake Volkano 7+) се оказа че не е 80мм а 70 :(:(
Bots'_Revenge
20.01.04 г., 23:43
Идеята да ти се включват вентилаторите с поставянето на капака ми се струва най-добрата идея. Само покажи как става това на практика:)
Originally posted by alexbg67
Не, само не ми казвай да троша перки, плиийййййййййййзззз! :D
Еми точно това исках да кажа :>>>>става много добре :>>>
Авторски права на vBulletin